fbpx

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι που ήρθαν στην Κύπρο!

Χώρα του καφέ, χώρα της σάμπα, χώρα του “jogo bonito”. Όπως και αν σκέφτεσαι την Βραζιλία στο μυαλό σου δεν παύει να είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες στο κόσμο και μια απίστευτη μηχανή παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Αυτή η παραγωγή ποδοσφαιριστών ήταν απίθανο να μην αφήσει το στίγμα της και στην Κύπρο αφού είναι δεκάδες οι Βραζιλιάνοι που έπαιξαν (ή παίζουν ακόμα) μπάλα στο νησί μας ειδικά από το 2000 και μετά.

Κάποιοι από αυτούς πραγματικά μας έκαναν να δοξάζουμε την έμπνευση τους να έρθουν στον τόπο μας ενώ υπήρξαν και εκείνοι που μας έκαναν να απορούμε αν γεννήθηκαν στην ίδια χώρα με τον Pele, τον Ronaldo και τον Neymar.

Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτούς που μας έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση δημιουργώντας μια λίστα με τους 11 κορυφαίους Βραζιλιάνους που έπαιξαν στην Κύπρο.

Δες ποιοι είναι (και αν μας ξέφυγε κάποιος άφησε ένα comment με το όνομα του):

 

1
Savio

Μετά από μια πλούσια καριέρα στο ψηλότερο επίπεδο, ο Savio Bortolini Pimentel ήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση στα 34 του.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πρόλαβε στον 1 χρόνο του στην Κύπρο να μας εντυπωσιάσει με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό του!

2
Ailton Almeida

Ο Ailton είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή που εκτόξευσε την καριέρα του στον τόπο μας. Ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2010, στα 26 του και στα 2 χρόνια που έμεινε στο νησί μας έκανε τους πορτοκαλί να τραγουδούν το όνομα του.

3
Alex da Silva

Μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή ο Alexandre Afonso da Silva πρωτοήρθε στη Κύπρο το 2010 για την Ένωση. Με τις εμφανίσεις του κέρδισε μεταγραφή για την Ομόνοια όπου όμως δεν έπιασε με αποτέλεσμα τη σεζόν 2012-13 να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στους Σκαλιώτες ήταν εντυπωσιακότατος κερδίζοντας μεταγραφή στη Metalurh Donetsk. Επέστρεψε στη Κύπρο το 2015 για τον Απόλλωνα και παρά τα 34 του χρόνια συνεχίζει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο ρόστερ των γαλάζιων.

4
William Boaventura

Ο “Boa”, που αγαπήθηκε σε όποια ομάδα και αν έπαιξε, ήρθε στη Κύπρο για πρώτη φορά το 2004, σαν επιθετικός, για την ΑΕΛ. Το 2006 μεταγράφηκε στην Ανόρθωση όπου μετατοπίστηκε σε αριστερό μπακ.

Το 2008 μετακόμισε στην Ουκρανία και την Metalurh πριν επιστρέψει το 2010 για τον ΑΠΟΕΛ. Στους γαλαζοκίτρινους έμεινε για 2 χρόνια πριν ξαναφορέσει τη φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” το 2012. Ένα καρδιακό πρόβλημα όμως τον ανάγκασε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του μόλις στα 32 του.

5
Luciano Bebe

Ο αγαπημένος κοντός των φίλων της ΑΕΛ ήρθε στη Κύπρο το 2011 για την ΑΕΛ και μέχρι το 2015 που μετακόμισε στην Ομόνοια ήταν το Α και το Ω της λεμεσιανής ομάδας.

Στα 34 του ο Luciano Lima da Silva έπαιξε στην Ομόνοια ενώ η περσινή σεζόν, τελευταία του ως επαγγελματίας, τον βρήκε στη Νέα Σαλαμίνα.

6
Andre Alves

Τον έφερε στη Κύπρο η Ομόνοια το 2012. Όταν ξεκίνησε να σκοράρει αποδείχτηκε πραγματικό κανόνι κερδίζοντας έτσι μεταγραφή στο Dubai.

Ξαναήρθε στη Κύπρο το 2015 για την ΑΕΚ και στα 2 χρόνια που φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα πιστοποίησε αυτό που ξέραμε: ότι πρόκειται για μεγάλο σκόρερ.

Από τον Γεννάρη του 2017 ανήκει στην Ανόρθωση.

7
Magno Mocelin

Ακουγόταν πως θα τον έφερνε η Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2005. Τελικά ήρθε στη Κύπρο αλλά για την Ομόνοια.

Στους πράσινους έμεινε για 3 χρόνια με τα στημένα του να αποτελούν σημείο αναφοράς ανάμεσα στους οπαδούς του τριφυλλιού. Το 2008-09 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ χωρίς όμως την ίδια επιτυχία βάζοντας τέλος στη καριέρα του στα 35 του.

8
Gustavo Manduca

Τον ξέραμε από την παρουσία του στην ΑΕΚ Αθηνών. Στην Κύπρο όμως ο Manduca έζησε μια δεύτερη εφηβεία φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ από το 2010 μέχρι το 2015 που τέλειωσε την καριέρα του.

Ήρθε στη Κύπρο στα 30 του, υπήρξε όμως βασικότατο στέλεχος των γαλαζοκιτρίνων μέχρι και τη μέρα που αποσύρθηκε έχοντας σημαντικότατο ρόλο στις επιτυχίες τους κυρίως στην Ευρώπη.

9
Leandro

Ο Βραζιλιάνος μέσος με ουγγρικό διαβατήριο ήρθε αθόρυβα στην Κύπρο για την Ομόνοια το χειμώνα του 2010. Μέχρι το 2015 που αποχώρησε κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας με περισσότερες από 100 συμμετοχές.

Ο Leandro Marcolini Pedroso de Almeida δεν ήταν περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί κάποιος να ξεχάσει εύκολα!

10
Davidson

Όσοι παρακολουθούσαν το ελληνικό πρωτάθλημα τον ήξεραν από την παρουσία του στον ΟΦΗ. Τον έφερε στην Κύπρο η Ομόνοια το 2009 και αν και μπακ εντυπωσίασε κυρίως για τα επιθετικά του χαρίσματα.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως η απόδοση του έπεφτε με αποτέλεσμα το 2012 να αποτελέσει παρελθόν τελειώνοντας παράλληλα και την καριέρα του σαν επαγγελματίας.

11
Carlao

Αν και η Βραζιλία δεν φημίζεται για τους σπουδαίους της αμυντικούς ο Carlos Roberto da Cruz Junior αποτελεί έναν από τους καλύτερους αμυντικούς που έπαιξαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Ήρθε για τον ΑΠΟΕΛ το 2014 και μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 σπάνια έβγαινε από την εντεκάδα. Πωλήθηκε στην ιταλική Torino όπου όμως δεν έπιασε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να επιστρέψει στον Αρχάγγελο.

Ποιος είναι για ‘σένα ο κορυφαίος Βραζιλιάνος που έπαιξε στην Κύπρο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending