fbpx

5 ομάδες που πουλούν τα αστέρια τους!

Ειδικά τα τελευταία χρόνια στο μεταγραφικό παζάρι ισχύει αυτό που λέμε “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”. Με άλλα λόγια οι ομάδες που έχουν τα λεφτά μπορούν όποτε θέλουν να ψωνίσουν τον αστέρα που παίζει για μια πιο “μικρή ομάδα”.

Υπάρχουν όμως και αρκετές ομάδες που είτε το επέλεξαν ή τους ανάγκασαν οι συνθήκες να γίνουν αυτό που οι Άγγλοι λένε “selling club”, ομάδες δηλαδή που δεν μπορούν να κρατήσουν τα αστέρια τους, πουλώντας τους για να μην τους χάσουν ως ελεύθερους.

Τέτοιες ομάδες είναι πάμπολλες στην Ευρώπη, εμείς όμως επιλέξαμε 5 που έκαναν τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών επιστήμη τα τελευταία χρόνια.

Δες ποιες είναι (και θύμησε μας κι άλλες που δεν είναι σε αυτή τη λίστα):

 

1
Porto 

Hulk, Falcao, James Rodriguez. Σου λένε κάτι αυτά τα ονόματα; Είναι μόλις μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που οι Πορτογάλοι πούλησαν για πολλά εκατομμύρια σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Η τακτική των δράκων είναι γνωστή: Αγοράζουν παίκτες – ταλέντα από την Λατινική Αμερική και αφού τους αφήσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μετά τους πουλούν σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται.

Άλλοι ποδοσφαιριστές που η Porto πούλησε είναι οι Pepe, Joao Moutinho, Danilo, Ricardo Carvalho, Lisandro Lopes, Bruno Alves και Quaresma.

2
Benfica

Και οι “αετοί” της Λισαβώνας θεωρούνται σαν ένα καλό selling club αφού ειδικά από το 2000 και μετά έχουν αποταμιεύσει πολλά εκατομμύρια από πωλήσεις ποδοσφαιριστών τους. Έχουμε και λέμε: di Maria, Coentrao, David Luiz, Nemanja Matic, Ramires και Axel Witsel είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες πωλήσεις της Benfica.

Να φανταστείς ότι το καλοκαίρι που πέρασε πώλησε τον Ederson στην Manchester City, τον Lindelof στην Manchester United, τον Semedo στην Barcelona αλλά και τον Κώστα Μήτρογλου στην Marseille! Όχι κι άσχημα, έτσι;

3
Tottenham

Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα σπιρούνια να είναι μόνιμοι πρωταγωνιστές στην Premier League αλλά θεωρείται ένας σύλλογος που πουλά εύκολα τους παίχτες του. Michael Carrick, Luka Modric και Gareth Bale είναι μερικά από τα τρανταχτά ονόματα που πωλήθηκαν από τους Λονδρέζους.

Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε και τους Kanoute, Defoe, Berbatov, Bent, Crouch, van der Vaart και Sigurdsson έχουμε ήδη μια δεκάδα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που έμειναν μόλις μερικά χρόνια στο “White Hart Lane”.

4
Sevilla

Dani Alves, Sergio Ramos, Ivan Rakitic, Seydou Keita, Jesus Navas, Carlos Bacca και Reyes είναι μόλις 7 από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που πώλησαν οι Σεβιγιάνοι τα τελευταία χρόνια.

Είναι πραγματικά απίστευτη η δύναμη πώλησης που έχει η ομάδα της Ανδαλουσίας ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τους περισσότερους τους αγόρασε για ψίχουλα!

5
Arsenal

Απλά, δες ονόματα ποδοσφαιριστών που πούλησε η Arsenal τα τελευταία χρόνια: Fabregas, van Persie, Ashley Cole, Thierry Henry, Samir Nasri, Gilberto Silva, Vieira. Με άλλα λόγια η ραχοκοκκαλιά της μεγάλης Arsenal στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, όπως και πολλοί άλλοι (Hleb, Adebayor, Gervinho κ.α.) πωλήθηκαν από τους κανονιέρηδες μάλλον αποδυναμώνοντας την κόκκινη πλευρά του Λονδίνου.

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι αποδυναμώνεται πουλώντας τα αστέρια της; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending