fbpx

Green Gown Award 2017: Φιναλίστ το Middlesex University για θετική επίδραση στο περιβάλλον!

Το Πανεπιστήμιο του Middlesex λαμβάνει αναγνώριση για την θετική του επίδραση στο περιβάλλον της περιοχής.

Για 2η φορά το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι φιναλίστ στην κατηγορία «Εγκαταστάσεις και Υπηρεσίες» των φετινών βραβείων Green Gown Awards, για τις 2 οικολογικές πρωτοβουλίες “MDX Goes Green” και “MDXFreewheelers” ως προς την συντήρηση, στήριξη και προστασία του περιβάλλοντος του πανεπιστημίου.

Τα διεθνούς εμβέλειας Green Gown Awards ιδρύθηκαν το 2004, με σκοπό την αναγνώριση των «πράσινων» πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν πανεπιστήμια και κολλέγια από ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία “MDX Goes Green” του πανεπιστημίου του Middlesex, κατά την πρώτη της φάση ενίσχυσε την πανεπιστημιούπολη του Hendon χρησιμοποιώντας τακτικές που επιτρέπουν το γρασίδι και άλλους οικότοπους να ευημερήσουν, ανακατασκεύασαν τις υφιστάμενες λιμνούλες για να ενισχύσουν τις τριγύρω περιοχές, και εισήγαγαν στο περιβάλλον ιθαγενή είδη για να ενθαρρύνουν την τοπική άγρια φύση. Η επόμενη φάση της πρωτοβουλίας ξεκινά τον Οκτώβρη και συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση πινακίδων για να βοηθήσει την κοινότητα να αναγνωρίζει το περιβάλλον γύρω της, καθώς προγραμματίζει την συντήρηση των λιμνών και τη φύτευση βολών με την βοήθεια της Φοιτητικής Ένωσης και φοιτητών/εθελοντών του Πανεπιστημίου.

Η δεύτερη πρωτοβουλία “MDSX Free Wheelers” αφορά μια δωρεάν πανεπιστημιακή υπηρεσία ποδηλάτων, η οποία παρέχει επιλογές για την εναλλακτική και βιώσιμη μεταφορά. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, ενθαρρύνοντας τους φοιτητές και το προσωπικό του Middlesex University να γυμνάζονται, να εξοικονομούν χρήματα και να συντηρούν το περιβάλλον με το να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της πανεπιστημιούπολης, του Allianz Park και των εστιών χρησιμοποιώντας ποδήλατα.

Ο Mark Wilkinson (Περιβαλλοντικός Διευθυντής του τμήματος Εγκαταστάσεις και Υπηρεσίες του πανεπιστημίου) είναι περήφανος για την περιβαλλοντική πρόοδο που σημειώνει το πανεπιστήμιο και εκδηλώνει τη  χαρά του που και οι δυο πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου έχουν αναγνωριστεί ως φιναλίστ για τα Green Gown Awards.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην σχετική δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Middlesex University, αφού η Global Educational Services επικροτεί και αναγνωρίζει προσπάθειες και ενέργειες που πανεπιστημίων που πηγάζουν από την οικολογική τους συνείδηση.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending