fbpx

Ποιες άλλες κυπριακές ομάδες έπαιξαν με τη Real Madrid;

Δεν είναι άγνωστη η Real Madrid στις ομάδες μας. Πέρα από τον ΑΠΟΕΛ που θα συναντήσει στους ομίλους του Champions League και που συνάντησε ξανά στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 2012 η “βασίλισσα” τέθηκε ξανά αντιμέτωπη με κυπριακές ομάδες την δεκαετία του ’60.

Ήταν μια εποχή που οι ομάδες μας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όπως ήταν φυσικό δεν είχαν περιθώρια πρόκρισης απέναντι σε ένα μεγαθήριο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, τότε τα παιχνίδια των ομάδων μας παίζονταν και τα 2 στο εξωτερικό αφού δεν μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε άλλες ομάδες στον τόπο μας.

Ποιες ομάδες μας όμως τέθηκαν αντιμέτωπες με τους merengues; Δες τις πιο κάτω:

 

1
ΑΕΛ – 1968-69 

Η ΑΕΛ, στην πρώτη της συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης, στάθηκε άτυχη αφού ως πρωταθλήτρια κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Real Madrid. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στις 18 Σεπτεμβρίου 1968 στο επιβλητικό “Santiago Bernabeu” με την ομάδα της Λεμεσού να κερδίζει την συμπάθεια αλλά να μην γλιτώνει την συντριβή αφού ηττήθηκε με 6-0.

cihefe.es

8 μέρες αργότερα οι Λεμεσιανοί παρατάχθηκαν και πάλι στο “Santiago Bernabeu” για τον επαναληπτικό. Η Real Madrid αγωνίστηκε με εντελώς διαφορετική εντεκάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα (αφού δεν υπήρχε αμφιβολία για την πρόκριση) φιλοδωρώντας με άλλη μια εξάρα την ομάδα μας.

2
Ολυμπιακός Λευκωσίας – 1969-70  

Την επόμενη σεζόν και πάλι η πρωταθλήτρια μας (αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός) κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη Real Madrid με τα 2 παιχνίδια να γίνονται και πάλι στο στάδιο της Μαδρίτης.

Στο πρώτο παιχνίδι στις 24 Σεπτεμβρίου 1969 οι μαυροπράσινοι ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν το ρυθμό που έδωσαν οι merengues γνωρίζοντας την συντριβή με 8-0.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1969, στον επαναληπτικό, η Real Madrid έκανε ότι και την προηγούμενη χρονιά απέναντι στην ΑΕΛ: παρέταξε μια εντελώς διαφορετική εντεκάδα. Ο Ολυμπιακός όμως παρουσιάστηκε καλύτερος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ειδικά όσο είχε δυνάμεις χωρίς όμως να αποφύγει την ήττα με 6-1.

Μεγάλη στιγμή όμως για το κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν το τέρμα του Γιώργου Κεττένη με το οποίο οι Τακτακαλίτες μείωσαν προσωρινά με 2-1. Ήταν το πρώτο τέρμα που σημείωσε κυπριακή ομάδα μέσα στο “Santiago Bernabeu”!

Εσύ ήξερες πως αυτές οι ομάδες μας έπαιξαν με την Real Madrid; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending