fbpx

5 διαδεδομένα ψέματα που μας έλεγαν οι γονείς μας πριν μερικά χρόνια!

Θύμασαι πόσες φορές άκουσες τους γονείς σου να λένε την ίδια φράση “Δεν πρέπει να λέμε ποτέ ψέματα” ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι σου έλεγαν αρκετά (χωρίς να το ξέρεις τότε);

Σε άφηναν να ζεις σε ένα ψεύτικο κόσμο, παραμυθένιο και κακό ή αλλες φορές σε φόβιζαν ώστε να αναγκαστείς να κάνεις αυτό που έλεγαν.

Πόσα παιδικά τραύματα σου δημιουργήθηκαν όταν έμαθες μερικές από αυτές τις αλήθειες;

Δες παρακάτω 5 ψέματα που μας έλεγαν οι γονείς μας (ή λένε ακόμα):

 

1
Άγιος Βασίλης

Το όνειρο όλων των παιδιών ήταν “να δουν τον καλό Άγιο Βασίλη από κοντά”. Του έστελνες γράμμα ένα μήνα πριν και περίμενες πώς και πώς με ανυπομονησία το δώρο σου. Στο τέλος έβλεπες κάτι τελείως άσχετο…

Εσύ έκλαιγες και ρωτούσες τη μαμά σου γιατί δεν σου έφερε αυτό που ζήτησες και σου απαντούσε πάντα: “Έφερε ότι μπορούσε δεν είναι και πάμπλουτος!“. Πού να ‘ξερες ότι όλα ήταν ψέματα…

2
Νεράιδα των… δοντιών

Η ψεύτικη μικροσκοπική νεράιδα που επιθυμούσε όλα σου τα δόντια. Κάθε φορά που έβγαζες ένα δόντι έπρεπε να το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι σου, ώστε να το πάρει η νεράιδα των δοντιών και να σου φέρει ένα μικρό δωράκι.

Αυτός ήταν ένας εύκολος (κι έξυπνος) τρόπος για να συμφωνήσεις να βγάλεις τα δόντια σου χωρίς να κλαις!

3
“Αν φας όλο σου το φαγητό, θα γίνεις σαν τον Πόππαϊ”

Ο γνωστός σε όλους Πόππαϊ που έτρωγε όλο του το σπανάκι και γινόταν πολύ δυνατός. Κάπως έτσι ήθελες και πίστευες και εσύ ότι θα γινόσουν αν έτρωγες σπανάκι.

Γι’ αυτό και οι γονείς σου το εκμεταλεύονταν και κάθε φορά που δεν έτρωγες όλο σου το φαγητό, σου έλεγαν αυτό το μέγα ψέμα.

4
“Αν δεν φας όλο σου το φαΐ, θα σου το φάει ο κακός ο λύκος”

Άλλος ένας τρόπος για να σε πείσουν να φας όλο σου τα φαΐ. Σου παρουσίαζαν τον λύκο ως το πιο κακό ζώο απ’ όλα, το οποίο θέλει να φάει το φαγητό των μικρών παιδιών.

Έτσι, αν δεν έτρωγες όλο σου το φαΐ, φοβόσουν ότι θα έρθει ο κακός ο λύκος.

5
“Όταν λες ψέματα μεγαλώνει η μύτη σου”

Πόσες φορές σου διάβασαν την ιστορία του Πινόκιο; Του παιδιού που κάθε φορά που έλεγε ψέματα μεγάλωνε η μύτη του;

Έτσι σε έκαναν να πιστεύεις ότι κάθε φορά που λες ψέματα, η μύτη σου θα μεγαλώνει. Ποιος ήθελε μια μεγάλη μύτη; Κανένας, γι’ αυτό και προσπαθούσες να μη λες!

Ποια από τα πιο πάνω ψέματα άκουγες εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending