fbpx

Τι κάνει στις πρεμιέρες των ομίλων του Europa League ο Απόλλωνας;

Την τρίτη του “περιπέτεια” στους ομίλους του Europa League θα ζήσει ο Απόλλωνας τη φετινή σεζόν αποκλείοντας κατά σειρά της  Zaria, Aberdeen και Midtylland. Οι γαλάζιοι κληρώθηκαν στο 5ο όμιλο με αντίπαλους τις  Everton, Atalanta και Lyon.

Οι Γάλλοι θα είναι και οι πρώτοι αντίπαλοι των Λεμεσιανών στην πρεμιέρα του ΓΣΠ. Τι έκαναν όμως οι κυπελλούχοι μας στις άλλες 2 πρεμιέρες τους στη διοργάνωση;

Δες παρακάτω:

 

1
2013-14 Απόλλωνας – Τραμπζονσπορ

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν από τα πιο ξεχωριστά στην ιστορία του Απόλλωνα. Αφού απέκλεισε την γαλλική Nice στα play-off του Europa League κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Κληρώθηκε στον 10ο όμιλο έχοντας σαν αντιπάλους την Lazio, την Trabzonspor και την Legia Warsaw με την πρεμιέρα να τον φέρνει αντιμέτωπο με την τουρκική ομάδα στο ΓΣΠ.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα και το 1-0 στο 18′ με πέναλτι του Sangoy, οι Τούρκοι ισοφάρισαν άμεσα και υποχρέωσαν την ομάδα μας σε ήττα σκοράρωντας το 1-2 στο 86′. Λίγο πριν το τέλος οι γαλάζιοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μερκή.

2
2014-15 Απόλλωνας – Ζυρίχη 3-2

Την επόμενη σεζόν ο Απόλλωνας πανηγύρισε και πάλι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League καταβάλοντας την Lokomotiv Moscow. Κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους την Ζυρίχη, την Villareal και την Monchengladbach.

Η πρεμιέρα, και πάλι στο ΓΣΠ, έφερε τους Λεμεσιανούς αντίπαλους με την Ζυρίχη και μια μεγάλη νίκη! Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9′ με τον Παπουλή. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, μάλιστα, ο Gullon έκανε το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για το τρίποντο.

Οι Ελβετοί επανήλθαν νωρίς στο Β’ ημίχρονο και με 2 γρήγορα τέρματα (50′, 53′) έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δεν είπαν όμως την τελευταία τους λέξη και χάρη σε ένα αυτογκόλ στο 87′ πήραν την μεγάλη νίκη.

Μπορεί ο Απόλλωνας να προκριθεί στην επόμενη φάση του φετινού Europa League; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending