fbpx

10 καθημερινές συνήθειες που δεν είναι τόσο “υγιεινές” τελικά!

Κάποιες φορές, στην προσπάθεια μας να ακολουθήσουμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πέφτουμε σε παγίδες χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ακολουθούμε συνήθειες που συχνά έχουμε την αντίληψη ότι είναι υγιεινές, ενώ για την ακρίβεια δεν είναι!

Δες τις 10 επικρατέστερες που σου μαζέψαμε πιο κάτω:

 

1
Αντισηπτικά χεριών

wonderopolis.org

Έχουμε πειστεί ότι τα αντισηπτικά σαπούνια ή υγρά βοηθούν στην προστασία από ιούς και ασθένειες. Ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού που η χρήση τους είναι πιο αυξημένη από ποτέ, πρέπει να ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά!

Κατ’ακρίβειαν, η συχνή χρήση των διαλυμάτων αυτών μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ισχυρότερων μικροβίων, αν προηγουμένως δεν πλύνεις με σαπούνι και νερό τα χέρια σου.

Φρόντισε, λοιπόν, να πλένεσαι πρώτα καλά και μετά να βάζεις αντισηπτικό. 😉

2
Αναψυκτικά διαίτης

Τα light αναψυκτικά περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης, για παράδειγμα ασπαρτάμη, stevia κ.ά.

Μπορεί να νομίζουμε ότι αν συνοδεύσουμε το γεύμα μας από το fast-foodάδικο με ένα light αναψυκτικό περιορίζουμε τις θερμίδες, όμως δεν το κάνει και με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι τα αναψυκτικά διαίτης μπορούν και αυτά να οδηγήσουν σε καρδιοπάθειες, αύξηση της πίεσης του αίματος και αύξηση βάρους. Put the diet coke down slowly!

3
Υπερβολική γυμναστική

shapemagazine.com

Αναμφίβολα η γυμναστική πρέπει να είναι μέρος της ζωής μας, αλλά όπως έλεγαν και οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες, “παν μέτρον άριστον“.

Το σώμα μας, εκτός από εντατική γυμναστική, χρειάζεται και σωστή διατροφή για να μπορεί να θρέψει τους μύες μας.

Επίσης με το να γυμνάζεσαι αδιάκοπα, χωρίς να δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να ξεκουραστεί, δεν θα σου δώσει τους μύες που ονειρεύεσαι πιο γρήγορα, ούτε κιλά θα χάσεις πιο γρήγορα!

4
Καθημερινό λούσιμο των μαλλιών

Woman is washing her hair

Τα σαμπουάν παγιδεύουν τα φυσικά έλαια των μαλλιών, οπότε η καθημερινή χρήση μπορεί να σε αφήσει με ξηρά μαλλιά.

Σύμφωνα με ειδικούς, το ιδανικό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε 2-3 μέρες. Εννοείται όμως εξαρτάται και από τις δραστηριότητές σου και τον τύπο μαλλιών σου.

5
Υπερβολική κατανάλωση νερού

healthbytez.com

Από πολύ μικροί μαθαίνουμε ότι πρέπει να πίνουμε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Το οποίο είναι σωστό και υγιεινό.

Δεν πρέπει να το παρακάνουμε όμως με την ποσότητα νερού που λαμβάνει ο οργανισμός μας καθημερινά, διότι και σε αυτό υπάρχουν κάποια όρια.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά, αφού δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν τόση ποσότητα νερού.

6
Διάδρομος γυμναστικής

thedailybeast.com/iStock.com

Η αερόβια άσκηση είναι εξαιρετικός τρόπος να συμπληρώσεις ένα σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης.Ήξερες όμως ότι η συχνή χρήση του διαδρόμου γυμναστικής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις;

Γι’ αυτό καλύτερα αν απολαμβάνεις το τρέξιμο σαν τρόπο γυμναστικής, τρέξε κάπου ελεύθερα, χωρίς κάποιο μηχάνημα.

7
Μπατονέτες για καθαρισμό των αυτιών

Νομίζω ότι πλέον είναι αρκετά διαδεδομένο ότι ο καθαρισμός του εσωτερικού των αυτιών με μπατονέτες δεν είναι υγιεινός, αλλά ας το βάλουμε στη λίστα μας.

Χωρίς να το καταλαβαίνεις, με τη χρήση των μπατονέτων σπρώχνεις το κερί των αυτιών προς τα μέσα – κάτι που μπορεί να προκαλέσει απόφραξη.

Το πιο σωστό, αν θες να χρησιμοποιάς μπατονέτες, είναι να καθαρίζεις προσεκτικά το εξωτερικό των αυτιών σου.

8
Πλύσιμο των δοντιών μετά από κάθε γεύμα

ingadentalcare.com

Οι οδοντίατροι συστήνουν να πλένουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, το οποίο είναι και το πιο σωστό. Με το να πλένουμε τα δόντια μας μετά από κάθε γεύμα, δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στη στοματική υγιεινή.

Κατ’ ακρίβειαν, τα οξέα των τροφών μαλακώνουν το σμάλτο των δοντιών, έτσι τα συστατικά της οδοντρόκρεμας μπορεί να το καταστρέψουν πιο εύκολα.

9
Συμπληρώματα βιταμινών

Η αντίληψη ότι πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα βιταμινών χωρίς να τα χρειαζόμαστε επειδή προστατεύει τον οργανισμό μας δεν είναι και η πιο σωστή.

Ο καλύτερος τρόπος για να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες είναι μέσα από τη σωστή διατροφή. Το πιο σωστό είναι να αγοράζουμε συμπληρώματα βιταμινών μετά από συμβουλή γιατρού.

10
Να μην τρως υδατάνθρακες

il-fornaio.com

Οι υδατάνθρακες είναι η αγαπημένη πηγή ενέργειας του οργανισμού. Το να μην τρως υδατάνθρακες για να χάσεις λίπος, είναι μια κίνηση που αργά ή γρήγορα θα σε οδηγήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας, σε σημείο που ο μεταβολισμός σου μπορεί να γίνει και πιο αργός.

Μια πιο υγιεινή επιλογή, αντί να αποφεύγεις εντελώς τους υδατάνθρακες, είναι τα προϊόντα ολικής αλέσεως – είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού.

Μήπως έχεις αλλάξει γνώμη για κάποιες σου συνήθειες τώρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending