fbpx

4 καταστάσεις που θα καταλάβουν μόνο όσοι είναι εθισμένοι στο… Instagram!

Ίσως ένα από τα καλύτερα social media που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα. Το Instagram! Ένα μέσο επικοινωνίας που οι περισσότεροι έχουν πλέον στη ζωή τους και είναι εξαρτημένοι απ’ αυτό.

Aνά πάσα ώρα και στιγμή, αν το θελήσεις, θα μάθουν οι followers σου πού είσαι και τι κάνεις. Με τι ασχολείσαι. Με τι παθιάζεσαι. Ποια μουσική ακούς – νοουμένου ότι θα βάλεις story από το club που πήγες ή με βάση τη φωτογραφία που θα ποστάρεις.

Μπορείς να μάθεις ό,τι κι αν θελήσεις, ανεξαρτήτως ώρας, μέρας, λεπτού, δευτερολέπτου. Γι’ αυτό και είναι τόσο… εθιστικό και απαραίτητο!

Ας δούμε πιο αναλυτικά σε 4 σημεία τι εννοούμε με τον “εθισμό στο Instagram”:

 

1
Τα “περιβόητα” stories

Πλέον τα λεγόμενα “Instagram stories” έχουν γίνει τρόπος ζωής μας. Δεν μπορεί να περάσει μέρα ή εβδομάδα που δεν θα βάλουμε story για κάτι, έτσι; Θα μάθουμε τι έκανε ο φίλος μας που σπουδάζει στο Παρίσι, η φίλη μας που πήγε διακοπές κ.τ.λ. Θα μάθουμε πού πήγαν, τι έφαγαν ή ίσως με ποιες παρέες τριγυρνούν.

Ωραίο είναι δεν λέω, γιατί οι περισσότεροι πλέον αυτό κάνουμε λίγο-πολύ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πλέον, όπου πάμε, κρατάμε στο χέρι από ένα κινητό και δεν υπάρχει η επικοινωνία στο τραπέζι της παρέας. Θα βάλουμε την τοποθεσία στο story, ίσως κάποιο “hashtag”, θα κάνουμε “tag” την κολλητή μας, θα δούμε πόσοι και ποιοι είδαν όσα ανεβάσαμε.

Και όλα αυτά γιατί; Αυτό σημαίνει εξάρτηση, αυτό σημαίνει να περάσει κάποιος από δίπλα μας και να μην το δούμε καν, αφού κοιτάμε τις οθόνες και μόνο. Δεν νομίζεις ότι το έχουμε παρακάνει λίγο;

2
Follow and Followers – Η ανησυχία μας

Καλά, εδώ τι να πούμε; Πόσοι από εμάς “διψάμε” για να έχουμε όσους περισσότερους followers μπορούμε; Και να μας ακολουθούν και να τους ακολουθούμε, έτσι ώστε να ανταλλάσσονται τα likes;

Πώς συμπεριφέρεσαι όταν δεις ένα profile που έχει 100 followers και πώς όταν έχει 1000; Αμέσως κάτι αλλάζει. Θεωρείται ολοκληρωμένο και περιζήτητο profile. Ενώ τον άλλο αν τον ακολουθούν 100 άτομα τον θεωρούμε… προβληματικό!

Αν είναι δυνατόν! Όντως είναι τραγικό που σκεφτόμαστε έτσι. Αλλά ας το παραδεχτούμε πως έχουν τόση δύναμη τα social media που απλά μας παίρνουν μαζί τους“. Με τα δικά τους δεδομένα – είτε το θέλουμε είτε όχι.

Και πλέον δεν υπάρχει γυρισμός… Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο και είσαι μία από τις εξαιρέσεις που δεν είσαι ΤΟΣΟ εξαρτημένος, πραγματικά, σου “βγάζω το καπέλο!”

3
Likes – Η μεγαλύτερη εξάρτηση

Πραγματικά αυτή είναι η ζωή μας σήμερα. Μια μεγάλη εξάρτηση γι’ αυτή την κόκκινη καρδούλα δίπλα από τις φωτογραφίες που ποστάρουμε. Μας αρέσει να βλέπουμε τα likes να “πέφτουν βροχή”. Δεν έχει σημασία αν δεν του μιλάς στο δρόμο που θα τον δεις. Θα πεις: “Eντάξει δεν έχει κάτι μαζί μου, αφού μου έκανε like πριν λίγο.

Ειδικά η φωτογραφία κάποιου διάσημου προσώπου, έχει εξωπραγματικό αριθμό likes, και παραξενευόμαστε που έχει τόσα πολλά. Κι όμως γίνεται. Είναι ένας κύκλος. Τα διάσημα πρόσωπα, έχουν το δικό τους κοινό που τους ακολουθοί πιστά!

Επίσης οι fashion bloggers, με τις φωτογραφίες τους για τη μόδα, τα ρούχα, τις μάρκες και όλα τα σχετικά, έχουν ένα τεράστιο αριθμό likes πίσω από κάθε φωτογραφία. Και κάθε μέρα αυξάνεται.

4
Posts φωτογραφιών

Στο Instagram πλέον είναι πιο φυσιολογικό και καθημερινό να ανεβάσεις πιο πολλές φωτογραφίες απ’ ότι στο Facebook. Το κάνεις κι εσύ;

Επίσης, σε μια φωτογραφία που έβγαλες στο εξωτερικό π.χ. στο Παρίσι, στο Εδιμβούργο, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη αλλά δεν “πέτυχες” τόσο, παίρνεις περισσότερα likes απ’ ότι σε μια που είναι πολύ καλύτερη η εκδοχή σου, αλλά επειδή είσαι σε ένα cafe στην Κύπρο, παίρνεις λιγότερα likes. Το πρόσεξες;

Η τοποθεσία παίζει πολύ ρόλο και ειδικά το εξωτερικό. Και αν το σκεφτούμε λογικά, όντως δεν είναι το ίδιο το εξωτερικό με το νησί μας. Είναι άλλα μέρη ίσως πιο επιβλητικά, πιο μοναδικά, πιο περίεργα κτήρια, διαφορετικές στοές, δρόμοι… Γενικά είναι όλα αλλιώτικα και ίσως να αξίζει μια φωτογραφία σε τέτοια μέρη..

Όμως τι σημασία έχει πού είσαι τελικά; Αφού η φάτσα σου είναι παντού η ίδια! Κι όμως… έχει μεγάλη σημασία στον κόσμο του Instagram!

Ποια από τα πιο πάνω κάνεις κι εσύ αν είσαι εθισμένος στο Instagram; Ψήφισε πιο κάτω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending