Παλιές δόξες του κυπριακού ποδοσφαίρου που κάθονται φέτος στους πάγκους Α’ Κατηγορίας!

Vassos Kyriacou
Sports Journalist
goal.philenews.com

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα αυτό είναι η επιστροφή του Κύπριου προπονητή! Συνολικά, από τις 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίας, οι 9 ξεκίνησαν τον μαραθώνιο με Κύπριο στην άκρη του πάγκου.

Περισσότερες από τις μισές ομάδες δηλαδή εμπιστεύτηκαν δικά μας παιδιά για να τους καθοδηγήσουν αυτή τη σεζόν. Μόνο ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, η Ανόρθωση, η ΑΕΛ και η Πάφος ξεκίνησαν με ξένο προπονητή φέτος, στοιχείο με το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

Μάλιστα, από τους 9 Κύπριους προπονητές τουλάχιστον οι 8 (μόνη εξαίρεση ο Νικόλας Μαρτίδης του Άρη), μπορούν να θεωρηθούν μεγάλα ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1Γιώτης Εγκωμίτης

politis.com.cy

Από τους καλύτερους χαφ που είδε το κυπριακό ποδόσφαιρο ο Γιώτης μοίρασε την καριέρα του ανάμεσα στον Εθνικό Άχνας από όπου ξεκίνησε και τέλειωσε την καριέρα του, την Ανόρθωση και τον ΠΑΟΚ! Αφού ήταν στο προπονητικό τημ των Αχνιωτών τα τελευταία χρόνια σαν βοηθός, φέτος ανέλαβε την θέση του προπονητή!

2Χρύσης Μιχαήλ

24sports.com.cy

Μεγάλη δόξα της ΑΕΛ, από όπου ξεκίνησε, αλλά κυρίως του ΑΠΟΕΛ ο Χρύσης ήταν από τους χαφ που ήθελε κάθε ομάδα! Τέλειωσε την καριέρα του το 2012 στο Παραλίμνι ξεκινώντας άμεσα καριέρα προπονητή!

Τα τελευταία χρόνια είναι στον Ολυμπιακό οδηγώντας τον μετά από 4 χρόνια ξανά στην Α’ Κατηγορία!

3Σωφρόνης Αυγουστή

sport-fm.com.cy

Ο Σωφρόνης είναι γέννημα – θρέμμα Απολλωνίστας! Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σαν ποδοσφαιριστής υπερασπιζόμενος τα δίκτυα της λεμεσιανής ομάδας ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ και τον Άρη.

Από τα μέσα της περσινής περιόδου ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στους γαλάζιους στους οποίους παραμένει μέχρι σήμερα.

4Λούκας Χατζηλούκας

protathlima.com

Στους νεότερους δεν λέει και πολλά αλλά για τους λίγο πιο παλιούς το όνομα “Χατζηλούκας” σημαίνει πολλά! Ο 50χρονος σήμερα Λούκας υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ για σχεδόν 15 χρόνια (1987-2000) από τον οποίο ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα το 2004 ως υπηρεσιακός προπονητής.

Από την περσινή περιόδο ανέλαβε τις τύχες της Δόξας στην οποία και συνεχίζει.

5Λιάσος Λουκά

politis.com.cy

Ο Λιάσος, γέννημα – θρέμμα Σαλαμιναίος, πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Αμμοχώστου. Δοκίμασε την τύχη του και στον ΠΑΟΚ ενώ έπαιξε επίσης σε ΑΕΛ, Πάφο, ΑΕΚ Κουκλιών και Καρμιώτισσα.

Η τελευταία ήταν και η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής πριν αναλάβει το καλοκαίρι την Νέα Σαλαμίνα.

6Σάββας Δαμιανού

sport-fm.com.cy

Ο 38χρονος Σάββας έκανε αξιόλογη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής αφού υπήρξε για αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής της Αλκής Λάρνακας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον ΑΣΙΛ Λύσης πριν αναλάβει την Αλκή Ορόκλινης το 2015. Από τότε οδήγησε την ομάδα σε διαδοχικές ανόδους με αποκορύφωμα τη φετινή παρουσία στην Α’ Κατηγορία!

7Νίκος Παναγιώτου

politis.com.cy

Μέγαλη δόξα της Ανόρθωσης ο Νίκος τίμησε την φανέλα των κυανόλευκων για σχεδόν μια εικοσαετία (1987-2004). Αγωνίστηκε επίσης στην Παναχαϊκή, την ΑΕΚ Λάρνακας και την Αγία Νάπα όπου και τέλειωσε την καριέρα του.

Από το καλοκαίρι ξεκίνησε την τρίτη του θητεία ως προπονητής του Ερμή ενώ υπήρξε επίσης προπονητής στη Νέα Σαλαμίνα και την Εθνική Κύπρου U17.

8Πάμπος Χριστοδούλου

24sports.com.cy

Ο Πάμπος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Δόξα Κατωκοπιάς, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Λάρνακας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τις ομάδες στις οποίες ξεκίνησε να παίζει και ποδόσφαιρο (Δόξα και Ολυμπιακό) πριν πάει στην ΑΕΛ.

Πέρασε για λίγο και από την Ανόρθωση πριν αναλάβει την Εθνική μας ομάδα το 2014 για να επιστρέψει στην ΑΕΛ το 2016. Από το καλοκαίρι ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην Ομόνοια.

Ήξερες πως αυτοί οι προπονητές υπήρξαν και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές;