fbpx

Παλιές δόξες του κυπριακού ποδοσφαίρου που κάθονται φέτος στους πάγκους Α’ Κατηγορίας!

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα αυτό είναι η επιστροφή του Κύπριου προπονητή! Συνολικά, από τις 14 ομάδες της Α’ Κατηγορίας, οι 9 ξεκίνησαν τον μαραθώνιο με Κύπριο στην άκρη του πάγκου.

Περισσότερες από τις μισές ομάδες δηλαδή εμπιστεύτηκαν δικά μας παιδιά για να τους καθοδηγήσουν αυτή τη σεζόν. Μόνο ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, η Ανόρθωση, η ΑΕΛ και η Πάφος ξεκίνησαν με ξένο προπονητή φέτος, στοιχείο με το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

Μάλιστα, από τους 9 Κύπριους προπονητές τουλάχιστον οι 8 (μόνη εξαίρεση ο Νικόλας Μαρτίδης του Άρη), μπορούν να θεωρηθούν μεγάλα ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Γιώτης Εγκωμίτης

Από τους καλύτερους χαφ που είδε το κυπριακό ποδόσφαιρο ο Γιώτης μοίρασε την καριέρα του ανάμεσα στον Εθνικό Άχνας από όπου ξεκίνησε και τέλειωσε την καριέρα του, την Ανόρθωση και τον ΠΑΟΚ! Αφού ήταν στο προπονητικό τημ των Αχνιωτών τα τελευταία χρόνια σαν βοηθός, φέτος ανέλαβε την θέση του προπονητή!

2
Χρύσης Μιχαήλ

Μεγάλη δόξα της ΑΕΛ, από όπου ξεκίνησε, αλλά κυρίως του ΑΠΟΕΛ ο Χρύσης ήταν από τους χαφ που ήθελε κάθε ομάδα! Τέλειωσε την καριέρα του το 2012 στο Παραλίμνι ξεκινώντας άμεσα καριέρα προπονητή!

Τα τελευταία χρόνια είναι στον Ολυμπιακό οδηγώντας τον μετά από 4 χρόνια ξανά στην Α’ Κατηγορία!

3
Σωφρόνης Αυγουστή

Ο Σωφρόνης είναι γέννημα – θρέμμα Απολλωνίστας! Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σαν ποδοσφαιριστής υπερασπιζόμενος τα δίκτυα της λεμεσιανής ομάδας ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ και τον Άρη.

Από τα μέσα της περσινής περιόδου ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στους γαλάζιους στους οποίους παραμένει μέχρι σήμερα.

4
Λούκας Χατζηλούκας

Στους νεότερους δεν λέει και πολλά αλλά για τους λίγο πιο παλιούς το όνομα “Χατζηλούκας” σημαίνει πολλά! Ο 50χρονος σήμερα Λούκας υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ για σχεδόν 15 χρόνια (1987-2000) από τον οποίο ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα το 2004 ως υπηρεσιακός προπονητής.

Από την περσινή περιόδο ανέλαβε τις τύχες της Δόξας στην οποία και συνεχίζει.

5
Λιάσος Λουκά

Ο Λιάσος, γέννημα – θρέμμα Σαλαμιναίος, πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Αμμοχώστου. Δοκίμασε την τύχη του και στον ΠΑΟΚ ενώ έπαιξε επίσης σε ΑΕΛ, Πάφο, ΑΕΚ Κουκλιών και Καρμιώτισσα.

Η τελευταία ήταν και η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής πριν αναλάβει το καλοκαίρι την Νέα Σαλαμίνα.

6
Σάββας Δαμιανού

Ο 38χρονος Σάββας έκανε αξιόλογη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής αφού υπήρξε για αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής της Αλκής Λάρνακας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον ΑΣΙΛ Λύσης πριν αναλάβει την Αλκή Ορόκλινης το 2015. Από τότε οδήγησε την ομάδα σε διαδοχικές ανόδους με αποκορύφωμα τη φετινή παρουσία στην Α’ Κατηγορία!

7
Νίκος Παναγιώτου

Μέγαλη δόξα της Ανόρθωσης ο Νίκος τίμησε την φανέλα των κυανόλευκων για σχεδόν μια εικοσαετία (1987-2004). Αγωνίστηκε επίσης στην Παναχαϊκή, την ΑΕΚ Λάρνακας και την Αγία Νάπα όπου και τέλειωσε την καριέρα του.

Από το καλοκαίρι ξεκίνησε την τρίτη του θητεία ως προπονητής του Ερμή ενώ υπήρξε επίσης προπονητής στη Νέα Σαλαμίνα και την Εθνική Κύπρου U17.

8
Πάμπος Χριστοδούλου

Ο Πάμπος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Δόξα Κατωκοπιάς, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ Λάρνακας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τις ομάδες στις οποίες ξεκίνησε να παίζει και ποδόσφαιρο (Δόξα και Ολυμπιακό) πριν πάει στην ΑΕΛ.

Πέρασε για λίγο και από την Ανόρθωση πριν αναλάβει την Εθνική μας ομάδα το 2014 για να επιστρέψει στην ΑΕΛ το 2016. Από το καλοκαίρι ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην Ομόνοια.

Ήξερες πως αυτοί οι προπονητές υπήρξαν και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending