fbpx

5+2 λόγοι που θα σε πείσουν να κυνηγάς συνέχεια την αλλαγή στη ζωή σου!

Αλλάζοντας περιβάλλον και μπαίνοντας σιγά-σιγά σε νέα μονοπάτια, χρειάζεται να προσαρμόζεσαι αναλόγως. Η επαγγελματική κατάρτιση αρχίζει να «παίζει» όλο και πιο δυνατά στο μυαλό σου, καθώς θέλεις να εφαρμόσεις όσα μαθαίνεις σε ανώτερο ή ανώτατο επίπεδο.

Είτε ξέρεις τι επάγγελμα θες να ακολουθήσεις, είτε ακόμη το ψάχνεις, δεν σημαίνει πως έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια. Συχνά, η «βάση» είναι σχετική. Υπάρχουν πολλά πετυχημένα παραδείγματα ανθρώπων που ακολουθούν κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τη σπουδή τους και όμως το κάνουν πολύ καλά. Καλύτερα από αυτό που σπούδασαν.

Υπάρχουν πολλά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίζεις στη (κάθε) δουλειά σου. Από γνώσεις, εμπειρίες, κατάρτιση μέχρι γνωριμίες και επαγγελματισμό.

Κατά τη γνώμη μου όμως, ένα είναι το καλύτερο συστατικό, η καλύτερη δεξιότητα την οποία πρέπει να καλλιεργήσεις: Να κυνηγάς την αλλαγή.

Δες τους λόγους πιο κάτω:

 

1
Προσαρμόζεσαι σε κάθε περιβάλλον

Κακά τα ψέματα, ένα εργασιακό περιβάλλον αλλάζει χωρίς να το καταλαβαίνεις. Χρειάζεται να αλλάζει για να φέρνει νέες ιδέες, που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός οργανισμού.

Πολλοί υπάλληλοι που κάνουν χρόνια μια συγκεκριμένη δουλειά, δεν θέλουν με τίποτα να αλλάζουν τις πρακτικές τους. Έτσι έμαθαν, έτσι βολεύτηκαν.

Αν δεν μπορούν όμως να αλλάξουν, δεν μπορεί να έρθει η ουσιαστική αλλαγή στον οργανισμό. Εσύ πρέπει να αγκαλιάζεις την αλλαγή για να κάνεις τη διαφορά. Πρέπει να καλλιεργήσεις αυτή τη δεξιότητα, για να μην έρθεις ποτέ σε δύσκολη θέση όταν χρειαστεί να αλλάξουν κάποια πράγματα.

2
Είσαι «πολυεργαλείο» στα χέρια των αφεντικών σου

Υπάλληλος που μπορεί να αλλάζει τον τρόπο σκέψης του, αφήνει ορθάνοικτες την ευκαιρίες να μάθει κάτι καινούριο. Δεν ανακυκλώνει παλιές τεχνικές και παλιές γνώσεις.

Αυτός ο υπάλληλος είναι πολυεργαλείο στα χέρια του αφεντικού, καθώς μπορεί να αποδώσει καλά σε πολλές θέσεις.

Έχει μάθει να αλλάζει τον τρόπο σκέψης, άρα μπορεί να μάθει τα μυστικά και για άλλες θέσεις!

3
Κτίζεις αυτοπεποίθηση

Όταν κρατάς ανοικτές τις πόρτες της αλλαγής, έρχεται πάντα η βελτίωση. Επίσης αποκτάς περισσότερες γνώσεις και έτσι καλλιεργείς κι άλλα χαρακτηριστικά.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από αυτά, καθώς ξέρεις ότι μπορείς να αποδώσεις καλά σε ότι project και να σου αναθέσουν.

4
Δεν σε φοβίζουν τα νέα δεδομένα

Βλέπεις τα νέα δεδομένα ως προκλήσεις παρά ως προβλήματα. Πάντοτε θα υπάρχουν εξελίξεις τις οποίες κανείς δεν τις προέβλεψε.

Αυτές όμως εσένα δεν θα σε φοβίζουν, καθώς θα έχεις μάθει πώς να προσαρμόζεις τον τρόπο σκέψης σου για να βρίσκεις λύσεις.

5
Είσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους

Είναι ένα στοιχείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις ανάμεσα στους άλλους. Το άτομο που αγκαλιάζει και κυνηγάει την αλλαγή, είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους που θέλουν τα πράγματα έτσι όπως είναι.

Έτσι έρχονται οι αυξήσεις, οι προαγωγές και οι καλύτεροι όροι εργασίας.

6
Βρίσκεις νέες λύσεις σε προβλήματα

Αφού δεν ανακυκλώνεις παλιούς τρόπους σκέψης, βοηθάς τον εαυτό σου να σκέφτεται νέες λύσεις σε προβλήματα. Άλλωστε, έχεις την ικανότητα να βλέπεις τα δεδομένα από μια πιο σφαιρική ματιά.

Νέες ιδέες, νέες λύσεις, καλύτερα αποτελέσματα. Ποιος οργανισμός και ποιο αφεντικό δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο;!

7
Αυτός ο τρόπος σκέψης σε βοηθάει σε κάθε πτυχή της ζωής σου

Δεν μιλάμε μόνο για δουλειά. Το να κρατάς τον εαυτό σου δεκτικό στην αλλαγή, βοηθάει σε όλες τις πτυχές της ζωής σου.

Σε κάνει πιο ταπεινό, καθώς ξέρεις πως πάντα υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα. Σου μαθαίνει περισσότερα πράγματα, καθώς συνειδητοποιείς πως όσα και να ξέρεις, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Τέλος, σου διδάσκει να μη σταματάς ποτέ να κυνηγάς το καλύτερο. Με το να κυνηγάς το καλύτερο, γίνεσαι κι εσύ καλύτερος.

Μάθε να κρατάς «ανοικτό» μυαλό και να αγκαλιάζεις την αλλαγή. Έτσι βελτιώνεσαι και έτσι ξεχωρίζεις!

Εσύ τι πιστεύεις για τα πιο πάνω; Φοβάσαι την αλλαγή ή την κυνηγάς σε κάθε ευκαιρία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending