fbpx

CIIM: Το εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας!

Προσελκύει διευθυντές, βοηθούς, καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς, αλλά και διορισίμους εκπαιδευτικούς από τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Σε μόλις δυο εβδομάδες, το Μεταπτυχιακό του CIIM στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση μπαίνει δυναμικά στη 2η του δεκαετία, υπό τη νέα ηγεσία της Δρ. Χριστίνας Σιηνά, με μεταπτυχιακό στα Παιδαγωγικά & Αξιολόγηση από το UCL και διδακτορικό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και πολυδιάστατη εμπειρία στην εκπαίδευση και την έρευνα στη Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως δήλωσε η Δρ. Σιηνά «είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους 500 και πλέον επίλεκτους αποφοίτους μας που σήμερα υπηρετούν ως επιθεωρητές, διευθυντές, υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί, σ’ όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης διακρινόμενοι για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και την αποτελεσματικότητά τους. Καλωσορίζουμε τους νέους μεταπτυχιακούς υποψηφίους και προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη 2η δεκαετία προσφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου και τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών».

Το Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που κατέχουν διοικητική θέση ή που στοχεύουν να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις, αλλά και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αναπτύξουν και να διευρύνουν τις γνώσεις και ικανότητες τους σε θέματα εκπαιδευτικής ηγεσίας, σχολικής βελτίωσης και εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας, περιλαμβανομένων και αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα έχει προσελκύσει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που σκοπεύουν να παρακαθήσουν στις γραπτές εξετάσεις του νέου συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση λόγω της μεγάλης συνάφειας των μαθημάτων του προγράμματος με τις εξεταζόμενα θέματα. Επιπλέον, ειδικά για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και όσους στοχεύουν στην αλλαγή καριέρας ή δημιουργίας δικού τους σχολείου ή επιχείρησης προσφέρονται σχετικά μαθήματα και στήριξη.

Στο πρόγραμμα, που μπορεί να συμπληρωθεί μέσα σ’ ένα χρόνο, διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές από την Κύπρο και την Ελλάδα καθώς και ελληνόφωνοι καθηγητές απο διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού (όπως για παράδειγμα από το Πανεπιστήμια του Cambridge και το Harvard). Είναι αναγνωρισμένο από το Φορέα, το ΚΥΣΑΤΣ και την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, και οι απόφοιτοι του παίρνουν τα σχετικά μόρια που επισπεύδουν την προαγωγή τους ή τον διορισμό τους αν είναι αδιόριστοι.

Στόχος του Προγράμματος στη δεύτερη δεκαετία που τώρα αρχίζει, είναι να προσφέρει ακαδημαϊκές σπουδές ακόμα πιο υψηλής ποιότητας, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς από διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού που διέπρεψαν στο χώρο της έρευνας και της διδασκαλίας, γι’ αυτό και ετοιμάζουμε μία σειρά από νέες δράσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η φιλοξενία επιστημόνων τόσο από την Κύπρο όσο και από διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με στόχο την έναρξη μίας σειράς σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν από τις 12 Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάρτιο του 2018, όπου και θα δίνονται και πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν με την προσφορά διάλεξης με θέμα τη «Θετική Ψυχολογία στο Εκπαιδευτικό Πλαίσιο». Εισηγητής θα είναι ο διακεκριμένος Κοινωνικός Ψυχολόγος Δρ. Νίκος Ηλία και η διάλεξη θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων όλων όσων εμπλέκονται στην σχολική πράξη. Ο Δρ. Ηλία είναι ιδρυτικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκύπριου Συλλόγου Κοινωνικών Ψυχολόγων και τακτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Εφαρμοσμένης Κοινωνικής και Πολιτικής Ψυχολογίας του Queen’s University of Belfast, UK.

Όλα τα σεμινάρια είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, καθώς και στις νέες εξελίξεις από το χώρο της έρευνας. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του CIIM και στην προσωπική σελίδα του MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ιστοσελίδα ΕΔΩ ή στο τηλέφωνο 22462246 Θεοδώρα Πετάση ή στο 25878782 Εύη Γιαλλούρη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending