fbpx

Μια εντεκάδα ξένοι που ήρθαν κατευθείαν από την Ελλάδα και αγαπήθηκαν!

Η Ελλάδα ήταν πάντα μια καλή πηγή άντλησης ποδοσφαιριστών. Είτε ήταν Ελλαδίτες ή από τρίτες χώρες ήρθαν στο πρωτάθλημα μας ποδοσφαιριστές που πραγματικά αγάπησαν τον τόπο και αγαπήθηκαν από τους οπαδούς των ομάδων μας.

Σίγουρα μια λίστα δεν μπορεί να τους χωρέσει όλους. Εμείς επιλέξαμε μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών που ήρθαν κατευθείαν από την Ελλάδα, έπαιξαν στην Κύπρο είτε για λίγο ή πιο πολύ και αγαπήθηκαν όσο θα αγαπούσαμε τα δικά μας παιδιά.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω (και σημείωσε και εσύ ποιο ξένο που μας ήρθε από το ελληνικό πρωτάθλημα αγάπησες):

 

1
Gustavo Manduca

Ήρθε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ στα 30 του, προερχόμενος από την ΑΕΚ Αθηνών όπου λίγο – πολύ τον θεωρούσαν “τελειωμένο” ποδοσφαιρικά.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός όχι μόνο απέδειξε ότι είχε ακόμα πολύ ποδόσφαιρο μέσα του αλλά μέχρι και το 2015 που τέλειωσε την καριέρα του στους γαλαζοκίτρινους ήταν από τους πλέον σημαντικούς παίχτες της λευκωσιάτικης ομάδας.

2
Νίκος Φρούσος

Όπως ο Manduca, έτσι και ο Φρούσος ήρθε στην Ανόρθωση στα 30 του, το 2004. Μέχρι και το 2010 φόρεσε τη φανέλα της Κυρίας ο Μεσσήνιος επιθετικός πανηγυρίζοντας τα μοναδικά τρόπαια στην καριέρα του και δημιουργώντας μια σχέση αμφίδρομης αγάπης με τον κόσμο της βαρωσιώτικης ομάδας.

3
Arjan Beqaj

Το 2006 ο Temur Ketsbaia έφερνε στην Κύπρο τον Arjan Beqaj με προϋπηρεσία σε Ιωνικό και ΟΦΗ για να γίνει ο φύλακας – άγγελος των δικτύων των κυανολεύκων.

Ο Αλβανός έμεινε στην Ανόρθωση μέχρι το 2010 ζώντας τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του. Έπαιξε επίσης για λίγο και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας ενώ σήμερα είναι προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής μας.

4
Alexandre Negri

Η τελευταία ομάδα του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα πριν έρθει στην Κύπρο το 2007 για τον ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης. Στο νησί μας ο Negri συμπλήρωσε δεκαετία αφού αγωνίστηκε κατά σειρά σε ΑΕΚ, Δόξα και από το καλοκαίρι ΘΟΪ.

Ειδικά στην ομάδα της Λάρνακας αγαπήθηκε όσο λίγοι!

5
Γιώργος Παπανδρέου

Ο υψηλόσωμος Ελλαδίτης επιθετικός ήρθε στην Κύπρο το 2002 για τον Διγενή Μόρφου όπου και έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια στο νησί μας. Αγωνίστηκε επίσης σε ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό με την καθολική αναγνώριση που έζησε με την φανέλα της μορφίτικης ομάδας να είναι το σημαντικότερο παράσημο για ένα ποδοσφαιριστή.

6
Σάββας Πουρσαϊτίδης

Ήρθε στο νησί μας το 2002 για τον Διγενή. Αγωνίστηκε επίσης σε Εθνικό Άχνας, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ ενώ υπήρξε για σύντομο χρονικό διάστημα και προπονητής της Δόξας.

Ο 41χρονος, σήμερα, Πουρσαϊτίδης είναι περίπτωση ποδοσφαιριστή που κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση των φιλάθλων ανα το παγκύπριο!

7
Γιώργος Ξενίδης

Μπορεί να έμεινε στην Κύπρο και την Ανόρθωση για μόλις 2 χρόνια (2004-2006) αλλά αγαπήθηκε και αγάπησε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια! Ήταν μέλος της ομάδας που απέκλεισε την Τραμπζονσπόρ γεγονός που κατατάσσει αυτόματα στις καρδιές όλων των Κύπριων ποδοσφαιρόφιλων!

8
Διονύσης Χιώτης

Όπως και τον Manduca έτσι και τον Χιώτη τον θεώρησαν “τελειωμένο” όταν ήρθε στην Κύπρο το 2008 για τον ΑΠΟΕΛ. Στα 31 του, τότε, ο πορτιέρε απέδειξε πως οι καλύτερες του στιγμές δεν είχαν έρθει ακόμα.

Μέχρι το 2015 που αποχώρησε από τους γαλαζοκίτρινους είχε ήδη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της ιστορίας της λευκωσιάτικης ομάδας αλλά και στις καρδιές των πορτοκαλί.

9
Χρίστος Καρυπίδης

Είχε σημαντική καριέρα σε ΠΑΟΚ και Hearts πριν έρθει στο νησί μας το 2009 για την Ομόνοια. Είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στους 2 αιώνιους της Λευκωσίας και όμως παραμένει αγαπητός σε όλους.

Πριν φύγει από την Κύπρο αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου!

10
Benjamin Onwuachi

Μάθαμε τον Νιγηριανό επιθετικό όταν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ το 2008 σαν δανεικός από τον Ιωνικό. Ο Onwuachi εντυπωσίασε στα κυπριακά γήπεδα με τους φίλους του ΑΠΟΕΛ να μην τον έχουν ξεχάσει!

Αγωνίστηκε επίσης στην ΑΕΛ το 2011.

11
Matias Degra

Στην πρώτη του θητεία στην Κύπρο και την ΑΕΛ έκλεψε καρδιές! Προερχόμενος από τον Αστέρα Τρίπολης  υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία τα δίκτυα των γαλαζοκίτρινων από το 2011 μέχρι το 2013 ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ήταν από μόνος του ένας από τους λόγους που κέρδισε η λεμεσιανή ομάδα το πρωτάθλημα του 2012.

Ξαναπέρασε από την Κύπρο και την ΑΕΛ το 2015 χωρίς την ίδια επιτυχία. Οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων ωστόσο θα τον θυμούνται παντα σαν τον “Άγιο Degra” της πρώτης του θητείας!

Εσύ ποιο ξένο που πέρασε από την Ελλάδα ξεχωρίζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending