fbpx

5 δημιουργικές τεχνικές για να κάνεις πιο εύκολο και αποδοτικό διάβασμα φέτος!

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και το πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει για πολλούς από εμάς. Γι’ αυτούς που απολαμβάνουν ακόμη της μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, δεν αργεί πολύ η αρχή του καινούριου εξαμήνου.

Και άντε τώρα να μπεις σε πρόγραμμα! Πρωινά μαθήματα, εργασίες και εντατικό διάβασμα.. Μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι, το γεγονός πως πρέπει να μπεις σε μία ρουτίνα, φαντάζει κομματάκι ακατόρθωτο.

Παρ’ όλ’ αυτά,  γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δεν μπούμε σε ένα πρόγραμμα από τώρα, θα τα βρούμε όλα “βουνό” αργότερα. Εξάλλου υπάρχει τρόπος να κάνεις το διάβασμα παιχνιδάκι! Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και καλή διάθεση.

Σου προτείνω 5 δημιουργικούς τρόπους για να απολαμβάνεις το διάβασμα! Δες πιο κάτω:

1
Αν δεν μπορείς μόνος, κάν’ το με παρέα!

Το γεγονός ότι πρέπει να διαβάσεις μόνος, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ίσως ακούγεται τρομακτικό. Σε αυτήν την περίπτωση πολύ απλά μην το κάνεις μόνος, αλλά με παρέα.

Πάρε τηλέφωνο τους συμφοιτητές σου και κάλεσε τους στο διαμέρισμα για διάβασμα. Φτιάξε καφέ, στύψε χυμό, ψήσε κουλουράκια και αφιέρωσε τη μέρα μελέτη και μικρά διαλείμματα χαλάρωσης και κουβέντας με τους φίλους-συμφοιτητές που περνάνε και αυτοί, αυτά που περνάς και εσύ.

Extra tip: Κάν’ το διαφορετικά, μη διαβάσεις στο γραφείο, ή στο τραπέζι. Άπλωσε ένα όμορφο χαλάκι στο πάτωμα, γέμισε το μαξιλάρια και στρωθείτε εκεί. Εργασία και χαρά και που λέμε!

2
Think out of the box

Το ξέρω πως το να περνάς πολλές ώρες στον ίδιο χώρο διαβάζοντας δεν είναι και το καλύτερο σου. Υπάρχει όμως λύση! Βρες ένα καφέ, το οποίο βρίσκεται κάπου ήσυχα και σε εμπνέει η διακόσμηση, πάρε λάπτοπ, βιβλία, σημειώσεις και έφυγες!

Αν είσαι από τους τύπους που δεν σε ενοχλεί να βρίσκεσαι με κόσμο, ενώ προσπαθείς  για παράδειγμα, να αποστηθίσεις το βιβλίο της Ιστορίας, τόλμησε το.

Μην ξεχάσεις όμως πως θα πας εκεί για ένα σκοπό, αν θέλεις να περάσεις το μάθημα μην καταλήξεις να κάνεις δημόσιες σχέσεις και να παραμερίσεις τη μελέτη!

Extra tip: Αν δεν σε εμποδίζει να συγκεντρωθείς, μπορείς να πάρεις μαζί σου τα hands-free ακουστικά σου και να απολαμβάνεις παράλληλα το αγαπημένο σου συγκρότημα!

3
Φτιάξε το δικό σου παιχνίδι

Θυμάμαι στο λύκειο που όποτε είχαμε διαγώνισμα, αγοράζαμε χαρτόνια άσπρα, χρωματιστά, τα κόβαμε και φτιάχναμε κάρτες. Μοιράζαμε την ύλη μεταξύ μας, και έγραφε ο καθένας μας από 10-20 κάρτες με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το μάθημα.

Έπειτα μαζευόμασταν τα διαλείμματα και ανταλλάζαμε τις κάρτες. Κάναμε ο ένας ερωτήσεις στον άλλον και όποιος έβρισκε τις λιγότερες σωστές απαντήσεις, κερνούσε κάτι από την καντίνα.

Προσάρμοσε αυτό το παιχνίδι, για τις απαιτήσεις του διαβάσματος στο πανεπιστήμιο. Εμπλούτισε το, άλλαξε το και δοκίμασε το! Θα μάθεις όλη την ύλη πριν καν το συνειδητοποιήσεις.

Extra tip: Επειδή δεν βρισκόμαστε στα χρόνια του λυκείου, αλλά στα χρόνια του πανεπιστημίου, μπορείς να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας! Βάλε κανόνες και παίξε το παιχνίδι με τη μέθοδο της αφαιρετικής βαθμολογίας. Είμαι σίγουρη πως θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

4
Βάλ’ το σε μπουκάλι

Γράψε σε χαρτάκια τα μαθήματα του εξαμήνου και δίπλωσε τα έτσι ώστε να μην είναι ορατό το περιεχόμενο τους. Έπειτα αγόρασε δύο μικρά μπουκαλάκια και βάλε όλα τα χαρτάκια μέσα στο ένα από αυτά.

Κάθε μέρα να βγάζεις τυχαία ένα χαρτάκι από το μπουκάλι και να μελετάς το μάθημα που αναγράφεται σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο μελετάς όλα σου τα μαθήματα αποτελεσματικά.

Εκτός του ότι οργανώνεις το διάβασμα που έχεις να κάνεις, μετατρέπεις κιόλας την όλη διαδικασία σε κάτι πιο ευχάριστο. Αφιέρωσε μία ώρα καθημερινά και θα δεις μεγάλη διαφορά στην διάθεση σου για διάβασμα!

Extra tip: Πάρε ένα μαυροπίνακα και γράψε με κιμωλία της ημέρες της εβδομάδας, αφού κάνεις αυτό γράψε κάτω από κάθε μέρα το μάθημα που έχεις μελετήσει. Έτσι θα έχεις ένα σχεδιάγραμμα του τι έχεις κάνει μέχρι στιγμής!

5
Η μαμά πάντα έχει τη λύση! 

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα,  ένα τηλεφώνημα στη μαμά μου είναι αρκετό για να με παρακινήσει να στρωθώ στο διάβασμα.

Αν δοκιμάσεις όλα τα πιο πάνω και δεν πετύχουν, τότε βάλε τη μητέρα σου… αστυνομικό και όποιος σωθεί σώθηκε!

Θες δεν θες, θα βγάλεις την ύλη του εξαμήνου σε μία μέρα. Αυτός και αν είναι ένας τρόπος για να κάνεις το διάβασμα παιχνίδι!

Extra tip: Δεν θέλεις να θυμώσεις τη μαμά για αυτό μην χάνεις άλλο χρόνο! Βάλε τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα (πριν το κάνει μόνη της)! 😉

Στη ζωή πρέπει να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμη και όταν δεν έχουν, οφείλουμε να την φτιάχνουμε εμείς από την αρχή!

Το διάβασμα μπορεί να είναι ότι πιο βαρετό έχεις να κάνεις, ακόμα και από τις δουλειές του σπιτιού… Την ίδια ώρα όμως με λίγη δημιουργικότητα μπορείς να το μετατρέψεις στο καλύτερο παιχνίδι.

Εσύ πιο από τα πιο πάνω θα δοκίμαζες; Μη διστάσεις να μοιραστείς μαζί μας τους δικούς σου τρόπους σε commεnts!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending