fbpx

5+1 ομάδες που συμμετείχαν σε όμιλο Champions League και ίσως δεν τις θυμάσαι!

Από το 1992 που το Champions League πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα με τους ομίλους έχουν περάσει πάμπολλες ομάδες από τον θεσμό, με κυπριακή εκπροσώπηση από την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ.

Ενώ όμως όλοι ξέρουμε λίγο – πολύ τους σχεδόν “μόνιμους” θαμώνες (Real Madrid, Bayern, Manchester United, Juventus κ.α.) είναι πρακτικά αδύνατον να θυμόμαστε ομάδες που συμμετείχαν μόνο μια φορά στους ομίλους και κατέληξαν να έχουν ρόλο κομπάρσου στον όμιλο.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 τέτοιες ομάδες και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι (και προσπάθησε να τις θυμηθείς στους ομίλους):

 

1
Montpellier

Η Montpellier ήταν μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν 2011-12 όταν και κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα έχοντας στο ρόστερ της ανάμεσα σε άλλους τον 25αρη τότε Olivier Giroud.

Ως πρωταθλήτρια Γαλλίας, λοιπόν, κέρδισε και την μοναδική της συμμετοχή σε όμιλο Champions League την περίοδο 2012-13.

Κληρώθηκε στον 2ο Όμιλο μαζί με τις Arsenal, Schalke και τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Με 2 ισοπαλίες (απέναντι στην Schalke) και 4 ήττες τερμάτισε τελευταία και αποκλείστηκε.

2
Twente

Οι Ολλανδοί έκαναν την έκπληξη το 2010 κατακτώντας την Eredevisie, που ήταν και το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους έχοντας τον Steve McLaren στον πάγκο.

Η κατάκτηση αυτή βέβαια σήμαινε και την συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League. Κληρώθηκαν στον 1ο Όμιλο με αντιπάλους την Inter, την Tottenham και την Werder Bremen.

Οι ερυθρόλευκοι με παίχτες όπως οι Nacer Chadli και Ola John στο ρόστερ μάζεψαν 6 πόντους τερματίζοντας 3οι αφού νίκησαν μια φορά τους Γερμανούς της Werder ενώ έφεραν και 3 ισοπαλίες (2-2 με την Inter, 1-1 με την Werder και 3-3 με την Tottenham) όλες εντός έδρας.

3
Molde

Οι Νορβηγοί της Molde είναι πολύ γνωστοί στο ελληνικό κοινό από το 2000 όταν και συμμετείχαν για πρώτη (και μοναδική) φορά σε ομίλους Champions League. Στον 5ο Όμιλο, στον οποίο κληρώθηκαν αντιμετώπισαν την Real Madrid, την Porto και τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Τους ερυθρόλευκους μάλιστα τους νίκησαν με 3-2 στην Νορβηγία.

Ήταν οι μόνοι 3 βαθμοί που θα έπαιρναν αφού με άλλες 5 ήττες έμειναν στην τελευταία θέση και αποκλείστηκαν από την συνέχεια.

4
Debrecen

Οι Ούγγροι της Debrecen είδαν για πρώτη φορά το σεντόνι του Champions League να κουνιέται τη σεζόν 2009-10 όταν κέρδισαν την πρόκριση τους στους ομίλους!

Συγκεκριμένα, η Debrecen, με τον γνώριμο μας Leandro στο ρόστερ, κληρώθηκε στον 5o όμιλο με τις Liverpool, Lyon και Fiorentina. Κατέληξε να έχει ρόλο κομπάρσου όμως, δεν μάζεψε πόντο και έμεινε στην τελευταία θέση.

5
Zilina

Η σεζόν 2010-11 ήταν ιστορική για την Zilina! Οι Σλοβάκοι ξεκινώντας από τον 2ο προκριματικό γύρο προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League και πιο συγκεκριμένα στον 6ο.

Αντίπαλοι τους ήταν η Chelsea, η Marseille και η Spartak Moscow. Με 6 ήττες και μόλις 3 τέρματα ενεργητικό όμως δεν είχαν τύχη και τερμάτισαν τελευταίοι. Η ήττα τους, μάλιστα, με 0-7 από την Marseille είναι από τις πιο βαριές στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης.

6
Levski Sofia

Και οι Βούλγαροι ένιωσαν την χαρά της συμμετοχής σε όμιλο Champions League! Ήταν η περίοδος 2006-07 όταν η φημισμένη Levski συμμετείχε στον 1ο Όμιλο με αντιπάλους την Barcelona, την Chelsea και την Werder Bremen.

Μάλιστα, το ρόστερ των Βούλγαρων είχε έντονο κυπριακό χρώμα αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 8 ποδοσφαιριστές της πέρασαν μετά από το νησί μας (Petkov στην Ένωση, Milanov στον ΑΠΟΕΛ, Yovov στον Απόλλωνα και Angelov (Stanislav και Emil), Tomasic, Eromoigbe, Bardon στην Ανόρθωση).

Στον όμιλο πάντως οι Βούλγαροι δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο αφού σκόραραν μόλις 1 φορά, ηττήθηκαν και στα 6 παιχνίδια και αποκλείστηκαν.

Εσύ ήξερες πως αυτές οι ομάδες συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending