fbpx

Έτσι έγινε η Paris Saint Germain η ομάδα που βλέπουμε σήμερα!

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν βρει την ομάδα τους στην Γαλλία στο πρόσωπο της Paris Saint Germain ενώ άλλοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την ομάδα του Παρισιού λόγω των αρκετών εκατομμυρίων που ξοδεύει κάθε χρόνο σε μεταγραφές και όχι μόνο.

Το 2011 όταν το Qatar μπαίνει στα διοικητικά, η PSG είχε 500,000 ακόλουθους στα social media. Αυτό έπρεπε να αλλάξει και οι ίδιοι το ήξεραν πολύ καλά. Μέχρι το 2014 αφοσιώθηκαν στο να δείξουν στον κόσμο τις αξίες της ομάδας και προχώρησαν άμεσα σε μια σπουδαία αλλαγή.

Το PSG έγινε Paris Saint Germain και το σήμα άλλαξε για να τονίσει την λέξη Paris. Το Παρίσι είναι η πόλη του φωτός, η πόλη των ερωτευμένων, η πόλη της φινέτσας και πλέον η πόλη της ομάδας. Μέχρι το 2014 οι Παρισιάνοι είχαν 14,000,000 ακόλουθους στα social media.

Οι καμπάνιες και η δραστηριοποίηση της ομάδας σε Facebook και Twitter ήταν τεράστια. Όταν ήρθαν τα παιχνίδια με την Chelsea εκτοξεύθηκε η αξία του συλλόγου. Μεταφράζοντας σε αρκετές γλώσσες, οι λογαριασμοί στα social media ενημέρωναν όλο τους φίλους της ομάδας σε όλο τον κόσμο για το σκορ.

Οι αριθμοί εκτοξεύονταν καθημερινά και η Paris Saint Germain έκτιζε μια δυναστεία. Ο ερχομός του David Beckham, του Zlatan Ibrahimovic, του Di Maria και του Cavani εκτόξευσαν τη φήμη της ομάδας. Η δεύτερη νίκη/πρόκριση επί της Chelsea ήταν ότι πιο πορωτικό για την ομάδα και τους οπαδούς.

Εκτός από τις επιτυχίες και την πετυχημένη συνταγή στα social media, η Paris Saint Germain αποφάσισε να εμπλέξει τον κόσμο στην λειτουργία της ομάδας. Ζήτησε από άτομα σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν μαζί της, κάτι σαν ambassadors που θα έστελναν υλικό από οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Το 2014-2015 η ομάδα επικεντρώθηκε στην ψυχαγωγία του κοινού της το οποίο έφτασε τα 25,000,000. Αυτό το πέτυχαν με storytellings από τους αγώνες της ομάδας, ψυχαγωγικό και ενημερωτικό περιεχόμενο και αρκετές φωτογραφίες. Επίσης ένα βίντεο παραλλαγής του Game of Thrones έφερε τα πάνω κάτω στα social media.

Το 2015-2016 ήταν η χρονιά που η Paris Saint Germain ξεκίνησε να εισπράττει από τους ακόλουθους της. Όχι απευθείας από αυτούς αλλά με άλλους τρόπους. Ξεκίνησε να βάζει διαφημίσεις στις εικόνες της και να πουλάει ό,τι υλικό παράγει.

Τα υπόλοιπα είναι γεγονός και πλέον με τις μεταγραφές Mbappe και Neymar φιλοδοξεί να φτάσει και σε αυτόν τον τίτλο που της λείπει, αυτόν του Champions League. Αν το καταφέρει στα επόμενα 1-2 χρόνια τότε θα μιλάμε για μια ομάδα των 500.000 ακολούθων που σε 6 χρόνια πήγε σε 30,000,000+ και σε τίτλους που παλιά έβλεπαν σαν όνειρο θερινής νυχτός.

Το κείμενο γράφτηκε σύμφωνα με την παρουσίαση του Julien Jalouzet (Paris Saint Germain Social Media Department) στην Κύπρο.

Εσύ πιστεύεις θα τα καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending