fbpx

11 ξένοι παιχταράδες που δεν έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες της Κύπρου!

Μπορεί να πορωνόμαστε με τα ντέρμπι, μπορεί να μας ενθουσιάζουν οι φαντεζί παίχτες και να τιμούμε τους παίχτες – εργάτες στις ομάδες μας αλλά η μαγεία του πρωταθήματος μας δεν είναι ούτε στα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, ούτε στους Savio, Assis, Cavenaghi, Sangoy που έπαιξαν στο νησί μας.

Η μαγεία του πρωταθλήματος μας είναι στο Δασάκι, στο “Μακάρειο”, στο Παραλίμνι και σε κάθε ποδοσφαιριστή στις λεγόμενες μικρές ομάδες που μας αναγκάζει να ασχοληθούμε μαζί του.

Και ενώ υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που από μια “μικρή” ομάδα πήραν μεταγραφή για κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου, υπάρχουν και εκείνοι που ενώ εντυπωσίασαν δεν έπαιξαν ποτέ σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλων, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Σαλαμίνα.

Μαζέψαμε μια 11άδα παιχταράδων (που δεν είναι σήμερα στην Κύπρο) που δεν φόρεσαν την φανέλα των μεγάλων ομάδων και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι:

1
Gelson

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε στην Κύπρο για 4 συνεχόμενες σεζόν χωρίς καμιά από αυτές να είναι σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες του νησιού παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Τον έφερε στην Κύπρο η ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς το 2008 όπου και έμεινε 2 χρόνια. Αγωνίστηκε επίσης σε Εθνικό Άχνας και Άρη σκοράροντας συνολικά 38 τέρματα σε 104 εμφανίσεις.

2
Petar Milosevski

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ήρθαν στο νησί μας ήταν ο αδικοχαμένος Σκοπιανός!

Αγωνίστηκε για 7 χρόνια στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2005-2012) κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο με τις εμφανίσεις του όσο και με τον χαρακτήρα του.

3
Besart Ibraimi

Ο Αλβανός επιθετικός ήρθε στην Κύπρο τον Γεννάρη του 2014 για το Παραλίμνι και σε 8 εμφανίσεις σκόραρε 6 φορές τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας. Εκτός από φιλολογικό ενδιαφέρον όμως από τους μεγάλους κανένας δεν κινήθηκε για την απόκτηση του.

Την σεζόν 2014-15 φόρεσε την φανέλα του Ερμή όπου “έγραψε” 24 συμμετοχές με 12 τέρματα.

4
Lars Schlichting

Ο Γερμανός με ελληνικές ρίζες χαφ ήρθε στον Εθνικό το 2005. Στο Δασάκι έμεινε μέχρι το 2012 αφού παρά το γεγονός πως ήταν πραγματικό σκυλί στο γήπεδο δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον σε κάποιο από τους μεγάλους.

5
Joeano

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκατσε στην Κύπρο και τον Ερμή για 2 χρόνια (2009-2011) και ειδικά την πρώτη του σεζόν ήταν εκπληκτικός. Με τα 22 του τέρματα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Semedo της Πέγειας.

Συνολικά ο Joeano σε 55 αγώνες σκόραρε 35 φορές.

6
Aleksandar Kocic

Ο υψηλόσωμος Σέρβος τερματοφύλακας με σημαντική καριέρα σε Ισπανία και Ιταλία ήρθε στην Κύπρο και τον Εθνικό το 2001.

Μέχρι το 2006 που ολοκλήρωσε την καριέρα του έμεινε στο Δασάκι παίρνοντας πολλές φορές αποτελέσματα από μόνος του για την ομάδα της Άχνας.

7
Marko Adamovic

Η αποκάλυψη της Καρμιώτισσας την σεζόν 2016-17 ήταν ο Σέρβος χαφ! Σε 31 συμμετοχές σκόραρε 6 φορές με την παρουσία του όμως να μην περιορίζεται στο σκοράρισμα. Ο 26χρονος χαφ έκοβε, δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και αποτελούσε τον παίκτη – κλειδί της ομάδας των Πολεμιδιών.

Απόλλωνας και Ομόνοια προσπάθησαν να τον αποκτήσουν με τον Adamovic ομως να συνεχίζει εκτός Κύπρου.

8
Marco Paixão

Επιθετικός με απίστευτη εκτελεστική δεινότητα ήταν ο Πορτογάλος! Αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν στην Κύπρο (2012-13) φορώντας την φανέλα του Εθνικού Άχνας όπου σκόραρε συνολικά 15 τέρματα.

Δεν συνέχισε στην Κύπρο ωστόσο παίρνοντας μεταγραφή για την Πολωνία και τη Slasck Wroclaw.

9
Ulysse Ndong

Ο Γάλλος αμυντικός χαφ ήρθε ως έφηβος στην Κύπρο για την Αλκή. Εκεί που έγινε γνωστός ωστόσο ήταν στον Οθέλλο Αθηαίνου την περίοδο που οι Αθηαινίτες αγωνίζονταν στην Α’ Κατηγορία (2014-15)!

Χαφ που ήξερε να κόβει αλλά και να δημιουργεί παιχνίδι κέρδισε τον θαυμασμό των ποδοσφαιρόφιλων ενώ πέρασε και από δοκιμαστικά στην Ισπανία.

Με τον υποβιβασμό των πρασίνων δεν συγκίνησε τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας με τον Ερμή να ήταν η επόμενη ομάδα του.

10
Thiago Ferreira

Και αν ο Ulysse κέντρισε το ενδιαφέρον ο Thiago ήταν το πρόσωπο – αποκάλυψη του Οθέλλου το 2014-15! Πρωτόπαιξε στην Κύπρο για την Πάφο (2011-12) όπου δεν έπεισε.

Με την φανέλα των Αθηαινιτών, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε 10 φορές σε 27 συμμετοχές κερδίζοντας μεταγραφή στο Βέλγιο και την Lierse.

11
Levan Kebadze

Ο Kebadze ήταν ένας από τους σπουδαίους Γεωργιανούς που έπαιξαν ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Ήρθε στην Κύπρο για το Παραλίμνι στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 2000 ενώ το 2005 πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Άχνας.

Στο Δασάκι έμεινε μέχρι το 2012 πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ομόνοια Αραδίππου. Στο πέρασμα του από την Κύπρο πάντως σκόραρε 55 φορές δημιουργώντας παράλληλα άλλα τόσα και περισσότερα για τους συμπαίκτες του.

Ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές εντυπωσίασαν σε πιο μικρές ομάδες αλλά δεν έπαιξαν ποτέ σε μια από τις μεγάλες του νησιού;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending