fbpx

5 από τις πιο παράξενες σπουδές που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν! (Part 2)

Η λίστα με τις παράξενες σπουδές συνεχίζεται από όσες είδαμε σε προηγούμενο άρθρο.

 

Γιατί όχι; Ίσως εμπνευστούν κάποιοι για να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό.

Ακολουθούν άλλες 5 παράξενες σπουδές που μπορεί να βλέπεις για πρώτη φορά: 

 

1
Yacht Operations – Λειτουργία σκαφών αναψυχής

Είσαι λάτρης της θάλασσας; Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να ξαπλώνει σ’ ένα γιοτ, να αγναντεύει τον ορίζοντα και να πίνει ένα ποτήρι κρύα σαμπάνια; Σου έχω τον τρόπο να βρεθείς πολύ κοντά σε αυτό το σκηνικό.

Σπούδασε λειτουργία σκαφών αναψυχής! Οκ, δεν σου υπόσχομαι ξέφρενα parties κάθε μέρα, αλλά θα μάθεις πώς να κυβερνάς ένα σκάφος, πώς συντηρείται και ότι έχει να κάνει με υπεράκτιες αποστολές.

Η ναυτηλιακή βιομηχανία σε περιμένει. Πολύ ενδιαφέρον θα το ‘λεγα, ειδικά για εμάς τους νησιώτες. Μετά πιες και το ποτό σου όταν τελειώσεις τη δουλειά!

2
Family Enterprise – Oικογενειακή Επιχείρηση

Αυτό θα μπορούσε άνετα να διδάσκεται σε κυπριακό πανεπιστήμιο, καθώς αφορά μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Με λίγα λόγια, σου μαθαίνουν πώς να αναπτύξεις μια υγιή επιχείρηση μαζί με μέλη της οικογένειας σου ή άλλους συγγενείς, αλλά σε προειδοποιούν και για ενδεχόμενα προβλήματα. Ίσως είσαι εσύ ο επόμενος Ford, Gap, Walmart ή Motorola!

3
Mortuary Science – Η επιστήμη των… νεκροταφείων!

Και όμως υπάρχει αυτή η σπουδή! Δεν ξέρω αν έχεις αρχίσει να σταυροκοπιέσαι, ή αν έχεις κουνηθεί από τη θέση σου, αλλά είναι κι αυτό μέρος της ζωής και κάποιοι χρειάζεται να κάνουν αυτή την άχαρη δουλειά.

Σε αυτή τη σπουδή, μαθαίνεις όλα τα στάδια μιας κηδείας καθώς και της προετοιμασίας και φροντίδας του θανόντος. Ας αλλάξουμε θέμα τώρα!

4
Poultry Science – Η επιστήμη των πουλερικών

Δεν είμαι σίγουρη αν σε αυτή τη σπουδή θα απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα: “Τι έγινε πρώτα; Το αυγό ή η κότα;

Αλλά σίγουρα θα μάθεις ότι αφορά τα πουλερικά! Από θεωρία μέχρι έρευνα και υπηρεσίες που σχετίζονται με πουλερικά, θα γίνεις “ο μάστρος της κότας”!

5
Citrus – Καλλιέργεια εσπεριδοειδών

Ακόμα μια σπουδή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Κυπραίου, γιατί το λεμόνι στην Κύπρο… πάει παντού! Και γι’αυτό χρειάζεται και την εξειδίκευση του!

Θα μάθεις να καλλιεργείς, να αρδεύεις, να κλαδεύεις, να λιπαίνεις και άλλες πτυχές των επαγγελμάτων που έχουν να κάνουν με τα εσπεριδοειδή.

Bonus

H λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί με τη σπουδή που είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στους θρυλικούς Beatles ή με το πτυχίο Αινιγματολογίας για δυνατούς παίκτες σταυρόλεξων. Σε αφήνω με αυτά τα λόγια της Helen Keller, μιας Αμερικανίδας συγγραφέως: 

“Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο.”

Σου δώσαμε αρκετές ιδέες για να σπουδάσεις κάτι που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις; Τι λες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending