fbpx

5+1 μεγάλες εκτός έδρας εμφανίσεις κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 που άρχισαν οι ομάδες μας να συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα πέρασαν από διάφορες φάσεις.

Από τις βαριές ήττες στην αρχή, στις τιμητικές παρουσίες με ατυχή αποτελέσματα και στις πρώτες προκρίσεις μέχρι τις δεκαετίες ’90 και 2000 που αρχίσαμε να υψώνουμε το ανάστημα μας για τα καλά φτάνοντας σε επιτυχίες. Σας θυμίζουμε λοιπόν 5+1 σπουδαίες εκτός έδρας παρουσίες ομάδων μας στην Ευρώπη.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

1
Trabzonspor – Ανόρθωση

Θα μπορούσε να ήταν σε αυτή τη λίστα και η μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Sibenik το 2010 ή το 0-0 απέναντι στην Weder Bremen στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League το 2008.

Η παλικαρίσια παρουσία όμως της Κυρίας μέσα στην Τραπεζούντα το 2005 ξεπερνά και τα 2 αυτά παιχνίδια αφού μπορεί να συνοδεύτηκε με ήττα (ευτυχώς ανώδυνη) αλλά έφερε μια τεράστια πρόκριση από όλες τις απόψεις για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το offside τέρμα των Τούρκων στις καθυστερήσεις που τελικά πανηγυρίστηκε σαν να έβαλε τέρμα η Κυρία;

2
Chelsea – ΑΠΟΕΛ

Θα μπορούσε να ήταν εδώ κάποια από τις 2 παρουσίες των γαλαζοκιτρίνων στο “Santiago Bernabeu” ή η παρουσία απέναντι στην Athletic Bilbao. Το παιχνίδι με την Chelsea ήταν όμως ξεχωριστό!

Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League το 2009 οι γαλαζοκίτρινοι πήγαν στο Λονδίνο χωρίς κάποιο ουσιαστικό κίνητρο.

Πάλεψαν ωστόσο το παιχνίδι, προηγήθηκαν και είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν το παιχνίδι λίγο πριν το τέλος αποσπώντας μια ιστορική ισοπαλία απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας!

3
Dynamo Moscow – Ομόνοια

Το καλοκαίρι του 2014 η Ομόνοια έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε πρόκριση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Στα play off του Europa League βρέθηκε αντιμέτωπη με την Dynamo Moscow που είχε εξαιρετικά ονόματα στο ρόστερ της (Kokorin, Kuranyi, Valbuena).

Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία προηγούμενοι μάλιστα πολύ νωρίς. Ακόμα και όταν οι Ρώσοι ισοφάρισαν οι τριφυλλοφόροι είχαν την απάντηση, έχοντας μάλιστα χρυσή ευκαιρία να πάρουν την νίκη αφού είχαν δοκάρι στα τελευταία στάδια του ματς!

Ήταν μια ισοπαλία που έμοιαζε με νίκη για την ομάδα της Λευκωσίας, αν και στον επαναληπτικό της Λευκωσίας τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαν με ευθύνη Τούντορ.

4
Spartak Moscow – ΑΕΚ Λάρνακας

Μπορεί η ΑΕΚ να προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League το 2011 και να μπορούσε να μπει στη λίστα κάποιο εκ των 0-0 της με Rosenborg ή Schalke αλλά κανένα από τα 2 αυτά παιχνίδια δεν έμοιαζε με αυτό της Μόσχας!

Οι Λαρνακείς πήγαν στη Ρωσία το 2016 έχοντας το 1-1 του πρώτου παιχνιδιού στις αποσκευές και την ανάγκη για νίκη ούτως ώστε να ελπίζουν σε πρόκριση.

Παίζοντας πανέξυπνα πήραν τεράστια νίκη (0-1) με τέρμα λίγο πριν το τέλος γράφοντας έτσι μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους!

5
Partizan Belgrade – ΑΕΛ

Το 2012 η ομάδα της Λεμεσού βρέθηκε αντιμέτωπη με την φημισμένη Partizan στα προκριματικά του Champions League.

Έχοντας νικήσει με 1-0 στην Κύπρο πήγαν στο κολασμένο “Maracana” για να πάρουν την πρόκριση που σήμαινε και απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και παρά το γεγονός πως έμειναν με 10 παίχτες για περίπου 60 λεπτά κράτησαν το υπερ τους σκορ. Πανηγύρισαν έτσι μια τεράστια εκτός έδρας νίκη και μια μεγάλη πρόκριση!

6
Everton – Απόλλων

H παλικαρίσια ισοπαλία (2-2) του Απόλλωνα με την Everton στο “Goodison Park” για τους ομίλους του Europa League είναι ένα ματς που οι φίλοι των γαλάζιων της Λεμεσού θα θυμούνται για πάντα.

Ο Απόλλων προηγήθηκε στο σκορ όμως η Everton γύρισε το ματς, με το πρώτο γκολ να έρχεται από ολέθριο λάθος του Γιούστε. Τι κι αν ο Ρομπέρζ είδε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε, τον τελευταίο λόγο είχε και πάλι ο Γιούστε που πετάχτηκε ανάμεσα σε 2 αμυντικούς της Everton και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2, χαρίζοντας μεγάλες στιγμές στους οπαδούς της ομάδας που ταξίδεψαν στο Λονδίνο.

Θυμάσαι αυτές τις εκτός έδρας επιτυχίες των ομάδων μας στην Ευρώπη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending