fbpx

5 πρωτότυπα παιχνίδια για να διασκεδάσεις με φίλους σε parties ή συναντήσεις σας!

Τα παιχνίδια είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις όταν συναντηθείς με φίλους για να διασκεδάσεις, να γελάσεις και να καταλήξεις στο γνωστό: “Ήταν πολλά ωραία, πότε να το ξανακανονίσουμε;”

Θα σου τύχει όμως και η περίπτωση που θα πας σε ένα πάρτυ και δεν θα ξέρεις πολλούς, κατ’ ακρίβειαν μόνο τον εορτάζοντα.  Και τότε μπορείς απλώς να ρίξεις την ιδέα: “Θέλετε να παίξουμε…;“.  Το πιο πιθανόν από εκείνη τη στιγμή ο πάγος θα ξεκινήσει να “σπάζει“.

Επειδή όμως το taboo, αν και είναι λατρεμένο παιχνίδι, μάλλον όλοι το έχουν παίξει, σου δίνουμε μερικές καινούριες ιδέες, για να να κάνεις τη βραδιά σου αξέχαστη.

Δες ποια είναι τα παιχνίδια αυτά:

1
Με ένα “ντιν”

allaboutandroid.gr

Αν παρακολουθούσες το “celebrity game night“, μάλλον γνωρίζεις το παιχνίδι που πρέπει να βοηθήσεις την ομάδα σου να βρει τον τίτλο ενός τραγουδιού, καθώς εσύ τραγουδάς μόνο το ρυθμό του με τη λέξη “ντου“.

Ε λοιπόν αυτό το παιχνίδι μπορείς να το κατεβάσεις από το Playstore με τον τίτλο “Πες το με.”  Εκεί, θα το βρεις με τον τίτλο: “Με ένα ντιν“.

P.S.: Το γέλιο σε αυτό το παιχνίδι είναι εγγυημένο.

2
“Με μια λέξη”

mitatolab.com

Στην εφαρμογή “Πες το με” μπορείς επίσης να βρεις το παιχνίδι “Με μια λέξη“. Εδώ η ομάδα προσπαθεί να εξηγήσει τη λέξη που φαίνεται στην οθόνη του κινητού σε έναν συμπαίκτη.

Κάθε ένας παίκτης της ομάδας λέει μόνο μια λέξη σχετική. Αυτός που προσπαθεί να μαντέψει έχει μόνο μια προσπάθεια.

P.S.: Η αγωνία είναι μεγάλη.

3
“Θα πεις και ένα τραγούδι”

skroutz.gr

Σε αυτό το επιτραπέζιο, πρέπει να βρεις με την ομάδα σου τραγούδια που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ή με μια συγκεκριμένη λέξη (π.χ. άνδρας), μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.

Σε κάθε τραγούδι πρέπει να βρεις τουλάχιστον 6 λέξεις από ένα στίχο. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι μια από τις 2 ομάδες να “κολλήσει” και να μη βρίσκει άλλο τραγούδι. Η ομάδα που κερδίζει, ρίχνει ζάρι και προχωρά στο ταμπλό.

P.S.: Μετά από αυτό το παιχνίδι, για κάθε τραγούδι που ακούς στο ραδιόφωνο σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να το είχες σκεφτεί όταν έπαιζες.

4
Λαχανόκηπος

bakeru.edu

Μπορεί να ακούγεται παιδικό, αλλά σίγουρα θα γελάσεις πολύ παίζοντας.  Εδώ το παιχνίδι είναι ατομικό και χρειάζεται τράπουλα.

Αποφασίζεται μια κατηγορία από όλους τους παίκτες και ο καθένας επιλέγει το όνομα που θα έχει με βάση την κατηγορία αυτή (π.χ χώρες – Ισπανία).  Ένα άτομο γυρνάει ένα-ένα χαρτί μπροστά από τον κάθε παίκτη.

Όταν το χαρτί που πέσει σε έναν παίκτη είναι το ίδιο με το χαρτί κάποιου άλλου, τότε ο ένας πρέπει να πει το όνομα του άλλου (κάθε φορά που πέφτει χαρτί σε έναν παίκτη το προηγούμενο κρύβεται).

Όποιος το πει πρώτος παίρνει τα χαρτιά του άλλου. Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν τα χαρτιά και νικητής είναι αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα.

P.S.: Κάποιος θα μπερδέψει τη γλώσσα του ή θα πει κάτι άσχετο.  Ετοιμάσου να γελάσεις πολύ.

5
Drinking game με τράπουλα

wsj.com

Και για τους φίλους του ποτού… Βάζεις στο κέντρο ένα ποτήρι με λίγο ποτό και χρησιμοποιώντας μια τράπουλα, σχηματίζεις έναν κύκλο γύρω του.

Όποιος σπάσει τον κύκλο, δηλαδή κάποιο χαρτί δεν αγγίζει σε κανένα σημείο το διπλανό χαρτί, πρέπει να πιει το κεντρικό ποτό (συνήθως συμβαίνει όταν τα χαρτιά μείνουν 4-5 όπου ο κύκλος δεν κλείνει ακόμη και αν τοποθετηθούν οριζόντια).

Κάθε παίκτης έχει το ποτό του και με τη σειρά τραβάει από ένα χαρτί (κατά το τράβηγμα μπορεί να μετακινήσει τα διπλανά χαρτιά ώστε να μην σπάσει τον κύκλο).

Κάθε χαρτί που τραβάς αντιστοιχεί σε μια οδηγία που πρέπει να ακολουθήσεις, όπως θα δεις πιο κάτω με τη σειρά των χαρτιών:

 

123rf.com
  1. Επιλέγεις ένα “συνεργάτη” που θα πίνει μαζί σου όποτε πίνεις,
  2. πίνεις ένα shot,
  3. όλα τα αγόρια πίνουν από το ποτό τους,
  4. όλα τα κορίτσια πίνουν από το ποτό τους και
  5. επιλέγεις κάποιον άλλον να πιει.
  6. Επιλέγεις μια κατηγορία και κάθε παίκτης λέει μια σχετική λέξη (π.χ μάρκες αυτοκινήτων – renault),
  7. ξεκινάς να πίνεις, ακολουθούν οι υπόλοιποι και σταματούν μόνο όταν σταματήσεις
  8. θέτεις έναν κανόνα στο παιχνίδι μέχρι να ξαναπέσει άλλο 8, όπου όποιος τον παραβεί πίνει από το ποτό του (π.χ. Χρησιμοποιούμε μόνο το αριστερό χέρι για να τραβήξουμε).
  9. Λες μια λέξη και οι υπόλοιποι με τη σειρά λένε μια λέξη που ομοιοκαταληκτεί. Όποιος κολλήσει πίνει.
  10. Βάζεις τον αντίχειρα στο τραπέζι, ακολουθούν οι υπόλοιποι και ο τελευταίος πίνει.  Αυτό συνεχίζεται όποτε θέλεις μέχρι να πέσει άλλο 10.

J. Ισχύει το ίδιο με το 10, αλλά σηκώνεις ολόκληρο το χέρι.

Q. Μέχρι να πέσει άλλη ντάμα, δεν πρέπει να απαντά κανείς στις ερωτήσεις σου, αλλιώς πίνει

Κ. βάζεις όσο θέλεις από το ποτό σου στο κεντρικό ποτήρι.

P.S.Φρόντισε να κοιμηθείς σε φίλο σου αν αποφασίσεις να το παίξεις.

Εσύ ποιο από αυτά τα παιχνίδια θα προτιμούσες να παίξεις με την παρέα σου; Ψήφισε πιο κάτω και δες πόσοι συμφωνούν μαζί σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending