fbpx

Τα 5 είδη τερματοφυλάκων που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο!

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια ιδιαίτερη θέση. Από την μια στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν όλα προς το πρόσωπό σου. Αν δεχθείς “μούχτικο” γκολ τότε αυτόματα είσαι αχάπαρος, αλλά αν αποκρούσεις τα άπιαστα τότε γίνεσαι ο Θεός της ομάδας.

Υπάρχει και η περίπτωση που αν σκοράρει ο τερματοφύλακας οι πανηγυρισμοί είναι non stop.

Ας δούμε τα 5 είδη τερματοφυλάκων που συναντούμε στα γήπεδα:

 

1
Οι τερματοφύλακες με τις εξαιρετικές αποκρούσεις

https://www.youtube.com/watch?v=onBhcn-DF60

Πρώτα απ’ όλα όταν μιλάμε για τερματοφύλακα όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως ιδανικό για την θέση κάποιον που να μπορεί να εκτοξευθεί σε ούλλες της γωνιές, να εν αίλουρος τζιαι να μεν αφήνει σουτ για σουτ που να μεν το πιάνει.

Κάτι έτσι γίνεται στο πιο πάνω βίντεο όπου οι τερματοφύλακες πιάνουν τα άπιαστα, τζιαι έτσι παρουσιάζουμε μια καλή μεριά της συγκεκριμένης θέσης.

2
Οι τερματοφύλακες που ντριμπλάρουν

https://www.youtube.com/watch?v=wYtUPNpn81Q

Εγώ ομολογώ ότι τούτο το πράμα εν το εκαρτέρουν που τους τερματοφύλακες όμως ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο γίνεται πολλά. Οι άτιμοι έχουν τζιαι καλό κοντρόλ, τζιαι ντρίμπλα τζιαι ψυχραιμία.

Στο πιο πάνω βίντεο θα δεις τους τερματοφύλακες να έχουν απίστευτες ικανότητες με την μπάλα στα πόδια και να μπoρούν να χειριστούν άψογα τις καταστάσεις πίεσης που ασκεί ο αντίπαλος.

Εντάξει για εμένα άρχοντας σε τούτο τον τομέα εν ο Neuer, όμως στην τελική αν το δεις υπάρχουν και αρκετοί άλλοι.

3
Οι τερματοφύλακες που σκοράρουν

Ναι φίλε αναγνώστη, οι τερματοφύλακες κάμνουν το τζαι τούτο. Σκοράρουν. Εμείς επιλέξαμε τον μακρινό τρόπο σκοραρίσματος και όχι αν κάποια φορά ο τερματοφύλακας προωθήθηκε και έβαλε γκολ ή αν σκόραρε από εκτέλεση φάουλ.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα γκολ τερματοφυλάκων από μακρινή απόσταση, κάτι που δείχνει ότι τελικά η θέση αυτή απαιτεί και επιθετικά χαρίσματα. Όμως να είμαι οπαδός τζιαι να βάλει ο άσσος μου τέρμα; Ασταμάτητοι πανηγυρισμοί τζιαι η αποθέωση στο μεγαλείο της.

4
Οι τερματοφύλακες που δεν βλέπουν το κουτί

Και τώρα πάμε σε μια φάση που δεν θέλει κανένας τερματοφύλακας. Να έρτει η φάση που θα φάεις κόκκινη κάρτα επειδή έπιασες την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Αφού είπαν σου ρε μεγάλε ότι μέσα που την περιοχή μπορείς να την πιάσεις, τι πάεις έξω που τη γραμμή τζιαι έχεις επαφή με την στρογγυλή θεά;

Εν καθαρή αποβολή τζιαι κρεμμάζεις τζιαι την ομάδα σου! Όμως εντάξει συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, η ιστορία είναι εκεί και εμείς σας θυμίζουμε λίγα τέτοια περιστατικά.

5
Οι τερματοφύλακες και τα αστεία λάθη

https://www.youtube.com/watch?v=iobTyCeYCJo

Από την άλλη είναι και αυτοί που ένα παιχνίδι δεν θα τους βγει τίποτα και μπορούν να δεχτούν το πιο εύκολο γκολ της ζωής τους.

Στο βίντεο πιο πάνω βλέπουμε τερματοφύλακες να δέχονται πραγματικά αστεία γκολ, και μια κακή στιγμή να γίνεται γκολ για τον αντίπαλο. Συμβαίνουν φυσικά αυτά στον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως δεν παύει να είναι μαχαιριά για την ομάδα που το δέχεται και δώρο για την ομάδα που σκοράρει.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας σου σε ποια κατηγορία είναι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending