fbpx

The European Cyprus Society: Συνάντηση νέων με τον Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Κύπριο Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Μαυρίδη, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, διοργανώθηκε από τον νεοσύστατο οργανισμό νέων «The European Cyprus Society» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λευκωσία. Ο κ. Μαυρίδης καλωσόρισε με θέρμη μέλη του οργανισμού, αλλά και νέους οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τη συνάντηση.

Όσα συζητήθηκαν με τον κ. Μαυρίδη 

Με τον κ. Μαυρίδη ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση για την λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ συζητήθηκαν θέματα γύρω από τις αρμοδιότητες ενός Ευρωβουλευτή και ιδιαίτερα για τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση και χαρά του που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ έκανε αναφορές στις πολιτικές ομάδες που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέροντας ότι κάποιος Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να είναι μη εγγεγραμμένος-να μην συμμετέχει δηλαδή σε καμία πολιτική ομάδα.

Ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε πώς δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ελεύθερη βούληση και πώς οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές και αναγκαίες.

Αναφέρθηκε στις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος: στην επιτροπή οικονομικής και νομισματικής πολιτικής αξιοποιώντας και την ιδιότητα του ως οικονομολόγος, στην μικτή κοινοβουλευτική επιτροπή Ε.Ε-Τουρκίας και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με το Ισραήλ.

Καταληκτικά, ανέφερε τα 3 όργανα της Ε.Ε: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών – κυβερνήσεων με δικαίωμα βέτο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους επιτρόπους που έχουν αρμοδιότητες υπουργών και χαρτοφυλάκιο, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο είναι το μόνο σώμα της Ε.Ε το οποίο εκλέγεται από τους ίδιους τους πολίτες της Ε.Ε.

Δημιουργία και σκοπός του European Cyprus Society

Το European Cyprus Society δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την Κατερίνα Γαβριηλίδου και μία ομάδα Κύπριων νέων, με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους της Κύπρου και να τους δώσει βήμα σε θέματα που τους αφορούν.

Το European Cyprus Society ασχολείται με τις θεματικές της νεολαίας, των Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων και της πολιτικής χωρίς κομματικές χροιές. Η ομάδα βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει κατατεθεί για εγγραφή ως Μη-Κυβερνητική (Μη- Κομματική) Οργάνωση.

Σάββας Σταύρου
Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων “The European Cyprus Society”

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending