fbpx

5 γυναίκες μας απαντούν γιατί τους αρέσει το ποδόσφαιρο!

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, λίγο – πολύ έχουμε στο μυαλό μας ότι απευθυνόμαστε σε αντρικό κοινό. Έλα όμως που είναι τόσο ωραίο το άθλημα που προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικού επιπέδου αλλά και κάθε φύλου;

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πολύ απλά ότι όπως τρελαίνονται οι άντρες να βλέπουν, να σχολιάζουν, να ασχολούνται με την μπαλίτσα άλλο τόσο, ίσως και παραπάνω, πορώνονται και οι γυναίκες.

Τι είναι όμως αυτό που τις κάνει να αγαπούν το ποδόσφαιρο; Ρωτήσαμε 5 γυναίκες και παρακάτω μπορείς να δεις τι μας απάντησαν!

 

1
Φυτούλα Μωυσέως

Πάθος, ένταση, ενθουσιασμός, αδρεναλίνη, λύπη, χαρές… είναι μοναδικά τα συναισθήματα που σου προσφέρει το ποδόσφαιρο!

Είναι και η φύση της δουλειάς μου τέτοια που περνώ αρκετό χρόνο παρακολουθώντας ποδόσφαιρο είτε στους αγώνες των ακαδημιών, είτε στα παιχνίδια των μικρών κατηγοριών, είτε της Α’ κατηγορίας. Οι στιγμές που περνάω στο γήπεδο είναι μοναδικές!

Από το πιο απλό, ένα χαμόγελο χαράς από ένα 14χρονο που νίκησε η ομάδα του, μέχρι το αγχωμένο βλέμμα ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή πριν τη σέντρα ενός σημαντικού παιχνιδιού.

Το ποδόσφαιρο είναι κάτι “μαγικό”! Βλέπεις 22 παίκτες να  “παλεύουν” μέσα στη πράσινη αρένα για ένα έμβλημα, μια ιστορία, άλλοι συμπαίκτες στον πάγκο να αγωνιούν 10 φόρες περισσότερο.

Όλα τα ομαδικά αθλήματα προσφέρουν πλούσια συναισθήματα, το ποδόσφαιρο όμως έχει αναμφίβολα μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά των περισσοτέρων. Αυτό μπορεί να οφείλεται και στη κοινωνία μας ή και στη νοοτροπία μας θα έλεγα.

Ζήσαμε και ζούμε σπουδαίες στιγμές μέσα από το ποδόσφαιρο είτε σαν Κύπρος, είτε μέσω των ομάδων μας που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

2
Κωνσταντίνα Κυριάκου

Σαν φίλαθλος, απαντώ στη περίπτωση σου ότι ποδόσφαιρο = άντρας είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με την δική μου προσωπικότητα. Θεωρώ πως όσο και οι άντρες τόσο και οι γυναίκες, όχι όλες αλλά μια μερίδα, αγαπούν και λατρεύουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο.

Σίγουρα αν πάμε πίσω στα χρόνια οι γυναίκες δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, σχεδόν καθόλου, τώρα υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που πηγαίνουν και στο γήπεδο.

Σαν φίλαθλος, λοιπόν, θεωρώ το ποδόσφαιρο ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα, είναι ενδιαφέρον κυρίως όταν στηρίζω την ομάδα μου σε ένα αγώνα. Με κρατά σε όλη τη διάρκεια προσηλωμένη, δεν πλήττω καθόλου, είμαι από τις γυναίκες που λατρεύουν να πηγαίνουν στο γήπεδο κάθε βδομάδα και να στηρίζουν την ομάδα τους.

Επίσης, στο τέλος κάθε αγώνα μου αρέσει η κριτική, ο σχολιασμός αλλά και η αντίθετη άποψη είναι αποδεχτή! Θεωρώ ότι μέσα από το ποδόσφαιρο μαθαίνουμε πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα όταν η ομάδα μας ηττηθεί, όταν αδικηθούμε σε ένα αγώνα, όταν επίσης η τύχη είναι εναντίον μας.

Όλα αυτά κινούν το ενδιαφέρον μου να παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, όταν ζήσω και νιώσω την ήττα, την αδικία ή την ατυχία με προκαλεί να θέλω να βλέπω ή να πηγαίνω να στηρίζω την ομάδα μου ακόμα περισσότερο!

3
Ιωάννα Πέτρου Ψύχα

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προάγει την ομαδικότητα, την πειθαρχία και τον αλληλοσεβασμό. Μου αρέσει να παρακολουθώ ποδόσφαιρο γιατί με ψυχαγωγεί και με ιντριγκάρει ταυτόχρονα.

Υπήρχε μια αντίληψη, ίσως υπάρχει και σήμερα, που έλεγε πως είναι καθαρά αντρικό σπορ αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που ξέρουν και αρέσκονται στο να βλέπουν μπάλα.

4
Ελένη Δανιήλ

Αυτό που με έκανε να ξεκινήσω να παρακολουθώ ποδόσφαιρο είναι οι πολλοί άντρες στην οικογένεια!:)

Νομίζω δεν είχα άλλη επιλογή! Μεγαλώνοντας όμως παρατήρησα ότι το ενδιαφέρον μου για το ποδοσφαιρο δεν χάνεται και τρελαίνομαι με το πόσα συναισθήματα μπορεί να σου δημιουργήσει, ειδικά όταν ζεις από κοντά τον παλμό της αναμέτρησης!

5
Χρύσω Κωνσταντίνου

Αγαπώ το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα την “Αεκάρα μου”, γιατί το συναίσθημα αυτό που σε κατακλύζει τη στιγμή που η μπάλα αναπαύεται στα δίκτυα της αντίπαλης ομάδας το συναντάς σε λίγα ως ελάχιστα πράγματα στη ζωή σου. Γιατί ανακαλύπτεις μια διαφορετική εκδοχή των λέξεων πάθος, ένταση, θαυμασμός, χαρά, σεβασμός, μαγεία.

Αγαπώ το ποδόσφαιρο γιατί μπορεί μέσα σε μία στιγμή να μου προσφέρει την μεγαλύτερη χαρά και στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο την μεγαλύτερη απογοήτευση. Αγαπώ το ποδόσφαιρο γιατί όση ώρα διαρκεί ένας αγώνας ανήκεις κάπου, έχεις να περιμένεις κάτι, ταυτίζεσαι.

Δεν έχει να κάνει με κανέναν άντρα, με καμία γυναίκα. Τέλος, αγαπώ το ποδόσφαιρο γιατί η χαρά, η συγκίνηση, η προσμονή, το πάθος, η ένταση, το ξέσπασμα σε κάνουν να ζεις, να νιώθεις. ΑΕΚ σ’ αγαπώ! ????

Εσύ γιατί αγαπάς το ποδόσφαιρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending