fbpx

Alexey Shved: Ο ρωσικός “τυφώνας” της καλαθόσφαιρας!

Ακούει στο όνομα Alexey Shved. Μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί και “φονιάς” του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έχει βγάλει ποτέ το ρωσικό μπάσκετ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Alexey Shved γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1988. Με ύψος 1 μέτρο και 98 εκατοστά αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Η μεγάλη επαγγελματική του καριέρα, όπως αποδεικνύεται, ξεκίνησε στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πιο συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου 2006, σε ένα παιχνίδι της Vtb League.

Η Vtb League είναι η διεθνής διοργάνωση όπου συμμετέχουν ομάδες της Βορειοανατολικής Ευρώπης όπως Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Εσθονία και άλλες. Το ντεμπούτο του στη Ευρωλίγκα συνέβη ένα χρόνο μετά σε αγώνα κόντρα στην Ζαλκίρις.

Το άστρο του έλαμψε γρήγορα και το βήμα προς την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και το NBA δεν άργησε να γίνει. Στις 23 Ιουλίου 2012, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του Shved προκειμένου να υπογράψει με τη Minnesota Timberwolves.

Δύο ημέρες αργότερα, υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τους Timberwolves. Στις 19 Δεκεμβρίου 2014, ο Shved αποκτήθηκε από τους Houston Rockets σε μια συμφωνία τριών ομάδων που συμπεριλάμβανε και τους 76ers και τη Minnesota Timberwolves. Στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Shved αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, μαζί με δύο επιλογές δευτέρου γύρου, στους New York Nicks με αντάλλαγμα τον Pablo Prigioni.

Λίγους μήνες μετά, ο Ρώσος playmaker θα επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Χίμκι εκεί που θα ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του. Πολλοί είναι εκείνοι που τον ζηλεύουν για τα προσόντα του. Η δημιουργική αλλά και εκτελεστική του δεινότητα θα τον τοποθετήσουν αναμφίβολα στην ελίτ του ρωσικού αλλά και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο τυφώνας λοιπόν Alexey συνεχίζει να αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες ομάδες. Τολμώ να πω ότι μπορούμε να περιμένουμε πιο μεγάλα πράγματα από αυτόν του παίχτη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending