fbpx

ΤΕ.ΠΑ.Κ.: Διάκριση μεταπτυχιακής φοιτήτριας στον Παγκύπριο διαγωνισμό «Φοιτητές στην Έρευνα-Φοιτώ 2017»!

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συγχαίρει την μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος “MSc in Brain and Cognitive SciencesΜαρία Μυστακίδου για την ερευνητική διάκριση της στον παγκύπριο διαγωνισμό των σπουδαστών «Φοιτητές στην Έρευνα-Φοιτώ 2017».

Η Μαρία Μυστακίδου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα “MSc in Brain and Cognitive Sciences” του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την ανάλυση γλωσσικών δεδομένων (Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη). Επίσης, συμμετείχε στο Mediterranean Science Festival 2017 με τη δράση “Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου – Τα όρια της οπτικής αντιληπτικής μας ικανότητας”, ενώ τον Ιούλιο του 2017, παρακολούθησε το CreteLing summer school.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Βραχύχρονη Μνήμη, την Οπτική Αντίληψη και της “απάτες” της, τη μελέτη της γλώσσας μέσα από την ένωση της
Θεωρητικής Γλωσσολογίας με τις Γνωστικές Νευροεπιστήμες.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν κάτι σχετικά ξαφνικό, αφού το όλο project είχε διάρκεια λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Στην ουσία αφορούσε τη συγκέντρωση προκαταρκτικών δεδομένων γύρω από μία υπόθεση που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2017, με σκοπό τη σε βάθος διερεύνηση του θέματος στο πλαίσιο της ανεξάρτητης μελέτης που καλούνται οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος να πραγματοποιήσουν στο β’ έτος των σπουδών τους.

Ο επιβλέπον ακαδημαϊκός ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending