fbpx

YouthFeed #5: H 17χρονη Xiaoice δίνει συμβουλές… χωρίς να υπάρχει!

Επειδή θέλουμε να ενημερώνεσαι για ό,τι νέο παίζει σχετικά με τις εξελίξεις στα social media, για τις καμπάνιες των αγαπημένων σου brands, όπως και για τα trends που υιοθετούν οι νέοι στο εξωτερικό, σου τα μαζέψαμε όλα σε ένα άρθρο για να τα μαθαίνεις από τους πρώτους.

Δες πιο κάτω τι νέο παίζει τις τελευταίες μέρες:

 

1
Ποια είναι η Xiaoice που κάνουν chat οι Κινέζοι μαζί της;

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα έρχονται σε επαφή μέσω chat με την 17χρονη Xiaoice, η οποία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα!

Πρόκειται για ένα chatbot που ανήκει στην 6η θέση των πιο active celebrities στο chat app Weibo. Μέχρι στιγμής, έχει 10 δισεκατομμύρια συζητήσεις με άλλους χρήστες, οι οποίοι ζητούν συμβουλές για την προσωπική τους ζωή και την εμπιστεύονται.

Ακόμη, προσφέρει και course για break-up therapy. Το εκπληκτικό με την Xiaoice είναι ότι είναι “συναισθηματική” και απαντά με διαφορετικό τρόπο, αναλόγως του τι “διαβάζει” και οι χρήστες δεν νοιάζονται για το ότι μιλούν σε μια μηχανή. Επομένως, τα chatbots έχουν ένα “λαμπρό” μέλλον μπροστά τους (Nautilus)!

2
ΙΚΕΑ: Δες 2 χιλιάδες προϊόντα του στο σπίτι σου!

Το ΙΚΕΑ μπήκε για τα καλά καλά στο παιχνίδι του Augmented Reality, με το νέο του reality app ΙΚΕΑ Place, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες του να δουν “εικονικά” ποια έπιπλα και διακοσμητικά ΙΚΕΑ ταιριάζουν με τον χώρο τους.

Στο app είναι διαθέσιμα πάνω από 2.000 προϊόντα ΙΚΕΑ τα οποία μπορούν να “εμφανιστούν” στον χώρο σου πριν να τα αγοράσεις. Το ΙΚΕΑ δεν είναι το μόνο brand που προσφέρει την υπηρεσία, αλλά αναμένεται να είναι το μοναδικό που θα καταφέρει να προσεγγίσει “μαζικά” ένα μεγάλο πλήθος (Business Insider).

3
Η Coty μας δείχνει πώς θα είναι το μέλλον των καταστημάτων λιανεμπορίου

Η παραγωγός προϊόντων ομορφιάς Coty, που έχει στο πορτφόλιό του γνωστά beauty brands όπως τα O.P.I, τα Calvin Klein, Wella κ.ά., δημιούργησε ένα pop-up store, για να μας δείξει πώς μπορεί να μοιάζει το μέλλον του λιανικού εμπορίου.

Το pop-up κατάστημα έχει το ύφος “Story concept store” με διάφορα επιλεγμένα είδη να βρίσκονται σε χώρους που έχουν μια συγκεκριμένη θεματολογία. Οι επισκέπτες μπορούν όχι μόνο να δουν τα προϊόντα γνωστών brands, αλλά και να τα δοκιμάσουν.

Το κατάστημα είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο με με Augmented Reality Mirror, DIY nail bar, και μηχανή αυτόματης πώλησης που σου ζητά να βγάλεις selfie. Μέσω αυτής της ενέργειας η Coty στοχεύει στο να μαζέψει ιδέες και συμπεράσματα που θα φανούν χρήσιμα στους retailers και θα τους κάνουν να δουν τα πράγματα από νέα όψη (Ad Age).

4
Η διαφήμιση πάει… mobile!

Σύμφωνα με την εταιρεία Zenith, το mobile advertising μεγαλώνει με μεγάλες ταχύτητες παγκοσμίως, μιας και το 2017 προβλέπεται να είναι κατά $27 δις (ή 34%) μεγαλύτερο από το 2016.

Αξιοσημείωτο είναι πως το desktop advertising προβλέπεται να είναι μειωμένο κατά $2,9 δις, ενώ η διαφήμιση στις εφημερίδες κατά $4,3 δις. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της στροφής του κοινού προς τα ψηφιακά μέσα και ιδιαίτερα σε φορητές συσκευές, όπως tablet και smartphones (Recode).

5
Οι Millennials κάνουν τα πατατάκια Doritos βιολογικά!

Το “organic trend” υιοθετείται και από προϊόντα που θεωρούσαμε μέχρι τώρα “ανθυγιεινά”! Τα brands που ανήκουν στην Frito Lay (Doritos, Lay’s, Tostitos και Cheetos) προσπαθούν να αποκτήσουν μια πιο “υγιή” όψη και έτσι δημιούργησαν τη σειρά “Simply”.

Η σειρά προϊόντων Simply περιλαμβάνει τα βιολογικά Doritos και τα Cheetos, χωρίς τεχνητά συστατικά.  Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να κερδίσουν τα πατατάκια της Frito Lay μια θέση στα ράφια με τα “φυσικά προϊόντα” μεγάλων υπεραγορών (AdAge).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending