fbpx

Ποια ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν σε επίσημο αγώνα Κύπρος και Ελλάδα;

Γυρίσαμε το χρόνο πίσω για να βρούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε επίσημο αγώνα οι συγκεκριμένες Εθνικές Ομάδες.

Όπως είναι φυσικό Κύπρος και Ελλάδα τα είπαν πολλές φορές στο παρελθόν φιλικά (22 φορές) απόρροια των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η τελευταία όμως φορά που τα είπαν επίσημα ήταν πριν 31 ολόκληρα χρόνια, το μακρινό 1986 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στις 3/12/1986 στο Μακάρειο στάδιο, εκτός από ιστορικό είχαμε ένα φανταστικό παιχνίδι με ανατροπή πάνω στην ανατροπή. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 0-1 με την Κύπρο να γυρίζει το παιχνίδι σε 2-1 λίγο πριν το ημίχρονο. Το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά με την Ελλάδα να ξαναγυρίζει το παιχνίδι και εν τέλει να κερδίζει σε 2-4.

Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στις 14/1/1987, η Εθνική Ελλάδας ντούμπλαρε τις επιτυχίες της απέναντι στην Εθνική Κύπρου καταφέρνοντας να επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν ο Αναστόπουλος με 2 γκολ και ο Μπονόβας (63ο λεπτό) ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Κύπρος μετά από εκτέλεση φάουλ του Παύλου Σάββα.

Θα καταφέρει η Κύπρος να κάνει την παρθενική της νίκη ή θα διευρύνει το σερί της η Ελλάδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending