fbpx

Πιστό στο 6ο συνεχόμενο ραντεβού του με τη Βραδιά του Ερευνητή το ΑΠΚΥ!

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βαρύτητα που έχει για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) η έρευνα και τη σημασία που αποδίδεται στη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το ΑΠΚΥ, εκπροσωπούμενο από την ερευνητική ομάδα του Εργαστήριου Υπολογιστικής Νόησης, συμμετείχε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Βραδιά του Ερευνητή 2017, με στόχο την παρουσίαση των επιτευγμάτων των ερευνητικών του δράσεων.

Με την παρουσίασή τους με τίτλο «Και οι υπολογιστές μαθαίνουν μελετώντας», οι ερευνητές του ΑΠΚΥ, υποψήφιοι διδάκτορες Νίκος Ισαάκ, Χριστόδουλος Ιωάννου, Ηλέκτρα Κυπριδήμου, Χρίστος Ροδοσθένους, Χαρίκλεια Σκουτέλη και ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Επίκουρος Καθηγητής Λοΐζος Μιχαήλ, ανέδειξαν ότι ένα κεντρικό στοιχείο στην ανάπτυξη έξυπνων μηχανών είναι η εξαγωγή γνώσης μέσω της μελέτης διαθέσιμων πηγών δεδομένων σε μορφή κειμένου ή/και εικόνων.

Οι επισκέπτες, μέσα από μια σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων και παιχνιδιών, εξερεύνησαν και αξιολόγησαν τρόπους, με τους οποίους ένας υπολογιστής μπορεί να αποκτήσει γνώση. Η συμμετοχή του ΑΠΚΥ στη Βραδιά του Ερευνητή υποστηρίζεται κάθε χρόνο από τη Μονάδα Έρευνας, Καινοτομίας και Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή της επιστήμης και της έρευνας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Στόχος της είναι, μέσω πρωτότυπων εκδηλώσεων, να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα τελευταία επιτεύγματα των ερευνητών σε πλειάδα θεμάτων που απασχολούν τον σύγχρονο επιστημονικό κόσμο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending