fbpx

O Χρυσόστομος μοιράστηκε μαζί μας τη μοναδική εμπειρία του μέσω του Erasmus+!

Το Erasmus+ είναι ένα πρόγραμμα επιχορηγημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορά την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση.

Το πρόγραμμα αυτό προωθεί νέους που θέλουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νέους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διδάξουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, καθώς και εθελοντές που ψάχνουν ευκαιρίες εκτός της χώρας της οποίας βρίσκονται.

Ο Χρυσόστομος Παπασπύρου είναι ένας νέος 23 χρονών από τη Λάρνακα που πρόσφατα μετακόμισε στο Chelmsford της Αγγλίας για να εργαστεί μέσω του προγράμματος Erasmus+. Ο Χρυσόστομος μας μίλησε για τη δική του εμπειρία και τις εντυπώσεις του μέχρι τώρα.

Δες πιο κάτω όσα συζητήσαμε στη συνέντευξη μας:

 

Γεια σου Χρυσόστομε. Αρχικά, πώς πήρες την απόφαση να εμπλακείς στο πρόγραμμα Erasmus+ ;

Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι σε κάποια φάση της ζωής μου θα ήθελα να εργαστώ κάπου στο εξωτερικό, και σκέφτηκα πως μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ θα μπορέσω να τοποθετηθώ πιο εύκολα σε μια εταιρεία, μιας και το πρόγραμμα σου παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις.

Ο σημαντικότερος λόγος όμως για τον οποίο αποφάσισα να εμπλακώ στο πρόγραμμα Erasmus+ ήταν για να ασκήσω το επάγγελμα που σπούδασα και να εφαρμόσω αυτά που διδάχθηκα στο πανεπιστήμιο.

Ποια ήταν η διαδικασία που ακολούθησες;
iayo.ie

Αρχικά, επικοινώνησα με το γραφείο Erasmus+ του πανεπιστημίου μου για πληροφορίες και διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσω. Μετά από τη δήλωση συμμετοχής και κάποιων διαδικασιών, άρχισα την αναζήτηση οργανισμού/εταιρείας, το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο και χρονοβόρο στάδιο.

Σε αυτό το στάδιο, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους αποτυγχάνουν, καθώς οι οργανισμοί δεν ανταποκρίνονται εύκολα στα αιτήματα μας, και όταν το κάνουν αρκετοί μας απορρίπτουν.

Μετά την αποδοχή από τον οργανισμό φιλοξενίας, ακολούθησαν αρκετές διαδικασίες όπως η δημιουργία Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας, αξιολόγηση γλωσσικών ικανοτήτων (OLS) κλπ.

Γιατί επέλεξες την Αγγλία αντί κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα;

Νομίζω αυτό που με ώθησε να έρθω στην Αγγλία και όχι σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, ήταν για να βελτιώσω τις γλωσσικές μου ικανότητες.

Θεωρώ, ότι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο (αν όχι απαραίτητο), το οποίο σου παρέχει επιπλέον ευκαιρίες και σου ανοίγει πολλούς δρόμους.

Πες μας λίγα λόγια για τη δουλειά σου.

Η εταιρεία στην οποία εργάζομαι ασχολείται με την παραγωγή και προμήθεια έτοιμων για κατανάλωση προϊόντων, όπως:

  • σάντουιτς
  • wraps
  • paninis
  • snacks
  • sushi
  • σαλάτες και lunch bags σε καταστήματα
  • καφετέριες
  • εταιρείες Catering
  • σιδηροδρομικές εταιρείες
  • αεροπορικές εταιρείες
  • σχολεία
  • πανεπιστήμια
  • νοσοκομεία κλπ.

Εγώ εργάζομαι στο τμήμα που ασχολείται με τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και καινοτομίας.

Πώς σου φαίνεται η όλη εμπειρία μέχρι τώρα;

Σε γενικά πλαίσια, είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο από τη δουλειά μου όσο και από τη ζωή εκτός δουλειάς. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο με υποδέχτηκαν στην εταιρεία, οι συνθήκες εργασίας αλλά και η σημασία που δίνουν σε κάθε εργαζόμενο.

Όσον αφορά την ζωή εκτός δουλειάς, παρόλο που βρίσκομαι σε μια μικρή σχετικά πόλη της Αγγλίας, μπορώ και κάνω όλα όσα χρειάζομαι και με το παραπάνω!

Θεωρείς ότι ήταν πιο σωστή η επιλογή σου να κυνηγήσεις την πρακτική εμπειρία αντί να συνεχίσεις με μεταπτυχιακές σπουδές;

Σίγουρα είχα και έχω στο μυαλό μου τις μεταπτυχιακές σπουδές, όμως θεώρησα πως αρχικά είναι πιο σωστό να αποκτήσω κάποια εμπειρία.

Nα δω πως έχουν τα πράγματα μέσα από την πράξη, και αν στο μέλλον κρίνω ότι θα με βοηθήσουν οι μεταπτυχιακές σπουδές, τότε θα γίνει και αυτό.

Τι θα συμβούλευες κάποιο που θέλει να εμπλακεί με το πρόγραμμα Erasmus+;
etnosi.wordpress.com

Οπωσδήποτε θα παροτρύνω κάποιον που ενδιαφέρεται να μη διστάσει και να το ακολουθήσει.

Θεωρώ ότι το πρόγραμμα Erasmus+ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε φοιτητή και απόφοιτο που θέλει να σπουδάσει ή να εργαστεί, έστω για κάποιο χρονικό διάστημα, κάπου στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρυσόστομο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending