fbpx

5+1 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για την Carlsberg!

Η μπύρα στην Κύπρο είναι όσο αναγκαία όσο και το νερό! Άλλωστε έχουμε δείξει με αριθμούς πως η κατανάλωση μπύρας στο νησί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εξάλλου, τόσος ήλιος μόνο με μπύρα μπορεί να αντιμετωπιστεί!

Η Carlsberg είναι η Νο.1 εταιρεία σε πωλήσεις στην Κύπρο και φέτος μας εξέπληξε με μια παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Δες πιο κάτω 5+1 σημαντικά στοιχεία για την Carlsberg ώστε να ξέρεις κάτι περισσότερο από τους φίλους σου!

 

1
Ο πατέρας της Carlsberg!

Η παρασκευή της μπύρας ήταν κάτι που προσπάθησαν αρκετοί στα παλιά χρόνια. Ένας από αυτούς, ήταν και ο νεαρός ζυθοποιός JC Jacobsen. Γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, ο Jacobsen ταξίδεψε από την Κοπεγχάγη στο Μόναχο, για να λάβει μια ειδική μαγιά για την μπύρα του.

Λίγο μετά, το 1847 ο ίδιος ξεκίνησε το δικό του ζυθοποιείο και το ονόμασε “Carlsberg”. Πήρε το όνομα του από τον γιο του, Carl και από το λόφο Valby που στα δανέζικα είναι “Bjerk”. Ο Carl είναι η σύγχρονη ιστορία της Carlsberg και ο άνθρωπος που συνέχισε το έργο του πατέρα του.

2
Carlsberg Foundation!

Μετά από το πετυχημένο ξεκίνημα, ο Jacobsen δημιούργησε το Carlsberg Foundation. Είναι ένα ίδρυμα το οποίο υποστήριζε πάντα επιστημονικές έρευνες, τέχνη και κουλτούρα.

Μέχρι και σήμερα το Carlsberg Foundation υποστηρίζει αρκετά projects και έρευνες, κάνοντας το ένα από τα πιο σημαντικά στον τομέα της καινοτομίας και της εξέλιξης της επιστήμης!

3
Η επιστήμη πίσω από την Carlsberg!

Η Carlsberg δεν έγινε η καλύτερη μπύρα σε μια νύχτα και δεν έφτασε σε αυτή τη μορφή τυχαία. Υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτό και ούτε αυτοί ήταν τυχαίοι.

Ο  Emil C. Hansen ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη μαγιά της Carlsberg. Ο Hansen ανέπτυξε μια έρευνα σε Δανέζικους μύκητες και βραβεύτηκε για αυτό. Τότε ήταν που τον πρόσεξε και η Carlsberg. Έτσι ξεκίνησε να δουλεύει εκεί σαν ερευνητής σε οργανισμούς της μπύρας!

Ο Søren P.L. Sørensen ήταν επικεφαλής του Χημείου στο Εργαστήρι της Carlsberg, όταν ανακάλυψε την κλίμακα PH! Το PH δείχνει την οξύτητα του υδρογόνου σε ένα υγρό (όπως και στη μπύρα). Για τη διαδικασία της ζυθοποίησης, η κλίμακα PH και η μέτρηση του υδρογόνου ήταν μία επανάσταση και οι εφαρμογές της είναι αμέτρητες σε όλους τους τομείς!

4
Η μοναδικότητα της Κύπρου!

Η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που πήρε έγκριση για ζυθοποίηση εκτός Δανίας το 1969. Τότε, η εταιρεία Photos Photiades Breweries Ltd, ξεκίνησε την παραγωγή και τη διανομή της ίσως καλύτερης μπύρας στον κόσμο και άλλαξε τα δεδομένα της μπύρας στην Κύπρο.

Η έκδοση της Carlsberg στην Κύπρο ακολουθεί όλα τα πρότυπα παρασκευής, όπως και στη Δανία. Συγκεκριμένες ποιότητες λυκίσκου από τη Δανία αποτελούν το μυστικό συστατικό και προετοιμάζονται με μια μυστική συνταγή που ανήκει αποκλειστικά στην Carlsberg!

5
Η πρώτη επιλογή μπύρας στην Κύπρο!

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Carlsberg είναι η Νο.1 επιλογή μπύρας στην Κύπρο. Η δανέζικη μπύρα δεν απογοήτευσε ποτέ τους οπαδούς της. Αυτό φαίνεται από τις προτιμήσεις των Κυπρίων τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα με τα νέα trends στις μπύρες.

Σύμφωνα με στατιστικές από το 2003 μέχρι και το 2016, οι Κύπριοι καταναλώνουν 35 – 40 εκ. λίτρα μπύρα τον χρόνο. Tους πρώτους 4 μήνες του 2017 στην Κύπρο, καταναλώθηκαν ήδη 8,262,940 λίτρα μπύρας και ας ήταν χειμώνας. Έτσι, τον πρώτο λόγο στην πώληση της μπύρας κατέχει η Carlsberg!

6
Carlsberg Classic – Το κόσμημα της Κύπρου!

Φέτος η Carlsberg γιορτάζει τα 170 χρόνια από την ίδρυση της και η Photos Photiades Group γιορτάζει μαζί της, λανσάροντας σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την μπύρα Carlsberg Classic.

H Carlsberg Classic είναι μια ελαφρώς σκουρόχρωμη lager μπύρα, με 5% αλκοόλ, που συνδυάζει μια πλούσια, πλήρη γεύση, με τη χαρακτηριστική γεύση της Carlsberg. Αποτελεί ουσιαστικά μια πιο σκουρόχρωμη εκδοχή της ίσως καλύτερης μπύρας στον κόσμο.

 Τώρα που έμαθες λίγη ιστορία, δοκίμασε και εσύ τη νέα Carlsberg Classic!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending