fbpx

Essam El-Hadary, ένας γερασμένος Φαραώ!

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν τελειώσει. Σε αυτόν τον ένα χρόνο είχαμε την τύχη να δούμε πολλές ανατροπές, πολλές εκπλήξεις και αμέτρητες συγκινήσεις. Αυτό όμως που μας έκανε να ανατριχιάσουμε ήταν η ιστορία του Essam El-Hadary!

Ποιος είναι όμως ο Essam El-Hadary και γιατί μας ανάγκασε να απασχοληθούμε αποκλειστικά με αυτόν;

O El-Hadary είναι ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου. Αποφασίσαμε να γράψουμε για αυτόν όχι επειδή η Αίγυπτος πήρε ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (μετά από 28 χρόνια) αλλά επειδή γίνεται ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο El-Hadary κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Faryd Mondragon ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κολομβίας όντας 43 χρονών στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία το 2014.

Ο El Hadary λοιπόν βλέπει την γη από τα 188 εκατοστά, είναι 44 χρονών (γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1973) και αγωνίζεται στην Al-Taawon της Σαουδικής Αραβίας. Πανηγύρισε 37 τίτλους με τις ομάδες που αγωνίστηκε ενώ κατέκτησε και 5 φορές το Copa Africa.

guardian.ng

Αυτό που μας έκανε περισσότερη εντύπωση είναι οι δηλώσεις που έκανε πριν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δείχνουν πως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Ποιο συγκεκριμένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του ήταν:

Στην ποδοσφαιρική μου καριέρα πέτυχα τα πάντα. Κατέκτησα συνολικά 37 τίτλους, έζησα σπουδαίες στιγμές, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να αγωνιστώ στην τελική φάση Μουντιάλ. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου.

Λίγους μήνες αργότερα το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα. Με αφορμή το γεγονός αυτό μαζέψαμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ποδοσφαιρική του καριέρα και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω.

Δες ποιες είναι:

 

1
Η φανταστική απόκρουση έξω (!) απο την περιοχή!

https://www.youtube.com/watch?v=0vRNz8dyQso

2
Το γκόλ που πέτυχε πίσω απο το κέντρο του γηπέδου!

3
Η διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Copa Africa 2017!

Ευχόμαστε στον El Hadary καλή συνέχια και να δίνει δύναμη και σε ‘μάς να μην παρατάμε τα όνειρα μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending