fbpx

5 αξέχαστα ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλων των τελευταίων χρόνων!

Το ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλων (και αντίστροφα) είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος που με το που θα βγεί το πρόγραμμα το σημειώνεις στην κατηγορία “πρέπει να τα δω”!

Αυτό γιατί ανεξάρτητα από την βαθμολογική και αγωνιστική κατάσταση των 2 ομάδων, Βαρωσιώτες και Λεμεσιανοί φροντίζουν να προσφέρουν παιχνίδια γεμάτα πάθος, ένταση και θέαμα.

Ξέρω πως το τελευταίο ακούστηκε λίγο κλισέ, στην περίπτωση των 2 όμως ισχύει απόλυτα, όποιος είδε έστω και ένα παιχνίδι ανάμεσα στους 2 μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Απομόνωσα 5 ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλων, με γηπεδούχο την “Κυρία” από το 2000 και μετά που δύσκολα θα ξεχαστούν από τους οπαδούς των 2 ομάδων και σου τα παρουσιάζω.

Δες ποια είναι (και άφησε ένα σχόλιο με το δικό σου αξέχαστο ντέρμπι Ανόρθωση – Απόλλωνας):

 

1
Ανόρθωση – Απόλλων 3-2 (2015-16)

Δεν μπορούσε να μην ήταν στη λίστα ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όχι μόνο ανάμεσα στους 2 αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο μας τα τελευταία χρόνια!

Βαρωσιώτες και Λεμεσιανοί έδωσαν τον ορισμό του ντέρμπι στις 23 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε τέρματα των da Silva και Holgersson με αυτογκόλ και ενώ η Ανόρθωση αγωνιζόταν από το 50′ με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Gabriel.

Η “Κυρία” ωστόσο έκανε μια μεγάλη ανατροπή με τους Holgersson, Λαΐφη και Pele να χαρίζουν την νίκη στους Βαρωσιώτες σε ένα ματς που δεν θα ξεχαστεί εύκολα ούτε από τους μεν ούτε από τους δε.

2
Ανόρθωση – Απόλλων 0-0 (2012-13)

Σε παρόμοια χρονικά στιγμή έγινε και το ντέρμπι της σεζόν 2012-13: 20 Ιανουαρίου 2013 και 18η αγωνιστική.

Από τη μια η Ανόρθωση, πρωτοπόρος, ήθελε τη νίκη για να αυξήσει τη διαφορά από τον 2ο ΑΠΟΕΛ στο +8 τότε ενώ ο Απόλλωνας πήγε στο “Παπαδόπουλος” για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμα ένα παιχνίδι με μπόλικο πάθος που έφερε και νεύρα με τους Βαρωσιώτες να μένουν με 10 ποδοσφαιριστές λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου λόγω αποβολή του Paulo Jorge.

Οι 2 ομάδες βρήκαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

3
Ανόρθωση – Απόλλων 1-1 (2005-06)

Θύμισε κάτι από 90s το συγκεκριμένο ντέρμπι ανάμεσα στις 2 ομάδες στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2005-06.

Ο Απόλλωνας από τη μια πραγματοποιούσε ξέφρενη πορεία ενώ η Ανόρθωση, όσο νωρίς και αν ήταν, έπαιζε τα ρέστα της για την διεκδίκηση του τίτλου μιας και πολλές απώλειες απέναντι σε μικρομεσαίους την έφεραν πίσω στη βαθμολογία.

Σε ένα νευρικό παιχνίδι με τις 2 ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνα τους, η “Κυρία” προηγήθηκε με τον Φρούσο και έδειχνε να πετυχαίνει το στόχο της αφού αγωνιζόταν και με παίχτη παραπάνω λόγω αποβολής του Michalski.

Στο 89′ όμως ο Paiva ισοφάρισε για τον Απόλλωνα χαρίζοντας ένα σπουδαίο εκτός έδρας βαθμό στους γαλάζιους!

4
Ανόρθωση – Απόλλων – διακοπή (2004-05)

Παιχνίδι που “ξύπνησε” την κόντρα των 2 ομάδων! 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2004-05 και η Ανόρθωση προερχόταν από μια μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ που της έδινε ισχυρό προβάδισμα στην κούρσα του πρωταθλητή!

Στο 39′ η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και όλα έδειχναν ότι θα έκανε ακόμα ένα βήμα τίτλου όταν ο Σωφρόνης Αυγουστή, τερματοφύλακας του Απόλλωνα βρέθηκε στο έδαφος όταν κροτίδα από την κερκίδα της Ανόρθωσης εξεράγη λίγα μέτρα δίπλα του.

Λίγο μετά έπεσε στο έδαφος και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης χτυπημένος από αντικείμενα των οπαδών του Απόλλωνα και το ντέρμπι κρίθηκε στη Δικαστική. Εκεί μηδενίστηκαν και οι 2 ομάδες!

5
Ανόρθωση – Απόλλων 0-3 (2003-04)

https://www.youtube.com/watch?v=yRBZ4TKu0ko

Ο Απόλλωνας, με τον Ilie Dumitrescu στον πάγκο, ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν 2003-04 και ταξίδεψε στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” την 4η αγωνιστική για να δώσει διαπιστευτήρια.

Από την άλλη η Ανόρθωση ψαχνόταν ακόμα αγωνιστικά. Οι Λεμεσιανοί πέτυχαν μια τεράστια νίκη με 0-3 κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στην κορυφή, τότε και την Κυρία να απολύει τον Αντρέα Μιχαηλίδη και να φέρνει πίσω τον Dusan Mitosevic.

Από τότε οι γαλάζιοι πέτυχαν κι άλλες νίκες στο “Παπαδόπουλος”. Η συγκεκριμένη παραμένει η πιο εντυπωσιακή!

Ποιο Ανόρθωση – Απόλλωνας δεν θα ξεχάσεις εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending