fbpx

5 εντυπωσιακά buzzer beaters στο μπάσκετ!

Η καλαθόσφαιρα είναι ένα άθλημα που προσφέρει άπειρες συγκινήσεις. Οι συχνές εναλλαγές του σκορ είναι κύριο χαρακτηριστικό του αθλήματος και παρόλο που στην Κύπρο δεν του δίνουμε την ανάλογη προσοχή, στο εξωτερικό είναι αρκετά πιο δημοφιλές και προβάλλεται πολύ περισσότερα.

Με αφορμή λοιπόν ότι το μπάσκετ προσφέρει ένα απίστευτο κοντράζ συναισθημάτων, ψάξαμε και βρήκαμε πέντε εντυπωσιακά buzzer beaters. Σαφώς και αφήσαμε πολλά άλλα έξω όμως όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορούσαμε να τα χωρέσουμε όλα σε ένα θέμα.

Καλή θέαση λοιπόν και ελπίζουμε ότι θα απολαύσεις τα πιο κάτω βιντεάκια

1
Παναθηναϊκός – Unics Kazan

Η Ελληνική ομάδα έχανε με δύο πόντους και απέμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι το τελικό άκουσμα της κόρνας.

Τότε την μπάλα στα χέρια του πήρε ο περσινός ηγέτης του Παναθηναϊκού Mike James, και με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 83-82, με τον κόσμο των πρασίνων που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να αποθεώνει τον Αμερικανό.

2
Galatasaray – Ολυμπιακός Πειραιώς

Ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν εκτός έδρας εναντίον της Τουρκικής Galatasaray. Οι Τούρκοι δυο δευτερόλεπτα πριν την λήξη ευστόχησαν σε βολή και έκαναν το 69-66. Σχεδόν βέβαιη η νίκη τους.

Αλλά πού να ήξεραν οι καημένοι ότι ο Σλούκας δεν είπε την τελευταία του λέξη. Το αλάνι έριξε την μάππα πίσω από το κέντρο καρφώνοντας την στο διχτάκι της Galatasaray, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

3
Γαλλία – Ελλάδα

Ίσως ένα από τα πιο ιστορικά buzzer beater της Ευρώπης και το οποίο θα μας μείνει στον νου καρφωμένο. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γαλλία για το Ευρωμπάσκετ του 2005. Απέμεναν μόνο πέντε δευτερόλεπτα και ο Ζήσης έκανε την διείσδυση.

Είδε τον Δημήτρη Διαμαντίδη έξω από την γραμμή του τριπόντου, του πάσαρε και εκείνη την στιγμή ο εκφωνητής φωνάζει “Βάλτο αγόρι μου”. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, με τον Μητσάρα να ευστοχεί και να στέλνει την Εθνική στον επόμενο γύρο.

4
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Αυτά τα ντέρμπι πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου. Ένα από τα κλασσικά ντέρμπι της Ευρώπης στον χώρο του μπάσκετ. Αξέχαστοι οι τελικοί του 2016 με πολλά σημαντικά καλάθια να έρχονται δια χειρός Βασίλη Σπανούλη.

Εμείς βάλαμε το buzzer beater του στον τελικό όπου ο Ολυμπιακός έσπασε την έδρα του αντιπάλου όπου κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο ευστοχεί και δίνει την νίκη στην ομάδα του.

5
Ματς μικρών ηλικιών στην Αμερική

Άγνωστη η ταυτότητα των δυο ομάδων όμως μας έκαναν να το διαλέξουμε γιατί μας έκανε φοβερή εντύπωση το νεαρό της ηλικίας και το ψυχικό απόθεμα του νεαρού μπασκετμπολίστα.

Ενώ η ομάδα του δέχεται καλάθι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, βρίσκει δύναμη να πετάξει την μπάλα στο αντίπαλο και για καλή του τύχη σκοράρει και δίνει την νίκη στην δική του ομάδα.

Εσύ ποιο buzzer beater θυμάσαι πιο έντονα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending