fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους για τις εντυπώσεις τους όταν δοκίμασαν sushi πρώτη φορά!

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, το sushi και η ιδέα του ωμού ψαριού, προέρχεται από την Ιαπωνία.

Παρ’ όλ’ αυτά, είναι μία “λιχουδιά” που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια – η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

blog.williams-sonoma.com

Ως προσωπική λάτρης του sushi, είχε πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσω άλλους Κύπριους σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις τους, όταν το δοκίμασαν για 1η φορά.

Πολλοί από αυτούς το λάτρεψαν. Άλλοι πάλι εξακολουθούν να προτιμούν τη… σούβλα και τα μακαρόνια του φούρνου, που φτιάχνει τέλεια η μάμα τους!

Δες πιο κάτω 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις που έλαβα:

 

  • Βασικά, εξ αρχής άκουγα για το sushi και σιγά-σιγά ξεκίνησε η δημοτικότητα του να ανεβαίνει ώσπου μου κίνησε το ενδιαφέρον να δοκιμάσω… Διάβαζα διάφορα άρθρα για την ιστορία του, για το τι είναι ακριβώς και για το πόσο σημαντικό είναι για τους Ιάπωνες. Όταν είδα τι ακριβώς είναι στην πραγματικότητα, ξεκίνησαν οι αμφιβολίες… ωμό ψάρι τυλιγμένο μέσα σε ειδικό ρύζι, κάποιες φορές με λαχανικά… αλλά ήμουν ήδη στο κατάστημα και αναγκαστικά έπρεπε να δοκιμάσω. Το περίμενα πολύ πιο άσχημο, αλλά τελικά ήταν εντάξει. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, αλλά τρωγόταν. Μετά ανακάλυψα πως το sushi είναι σαν το ”ναρκωτικό” – όσο περισσότερο δοκίμαζες, τόσο περισσότερο σου άρεσε. Εδώ και 2 χρόνια δεν περνάει εβδομάδα που να μη φάω.

Τίμος, 22 ετών

  • Η πρώτη φορά που δοκίμασα ήταν σε ένα γνωστό εστιατόριο στη Λευκωσία. Στην αρχή, πριν ακόμα φάεις, εν ούλλα πολλά παράξενα, γιατί λαλούν σου ούλλοι τι είναι κ.τ.λ. Άμαν φάεις όμως, ούλλα αλλάσσουν. Κάποια εν νόστιμα τζιαι κάποια όι. Φυσικά, το 1ο πράμα που εσκέφτηκα ήταν ότι εν μαύρα τζιαι γέριμα. Γενικά, εν θα έτρωα πολλά συχνά!

Σταύρος, 20 ετών

  • Δεν έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να δοκιμάσω sushi, γιατί νόμιζα πως είναι όλα εντελώς ωμά. Όταν μου είπαν πως υπάρχουν και sushi με αβοκάντο, γαρίδα και άλλα τέτοια που δεν είναι εντελώς άψητα, ξεκίνησα να είμαι πιο δεκτική στην πιθανότητα να δοκιμάσω κάποια στιγμή. Πριν ένα-ενάμισι χρόνο περίπου, πήγαμε σε ένα εστιατόριο στην Πάφο και είπα να δοκιμάσω – μου άρεσαν! Φυσικά δεν τρώω εκείνα που είναι εντελώς ωμά… Τα αγαπημένα μου είναι τα California rolls και τα tempura sushi! Δεν θα με πείραζε καθόλου να τα έτρωγα και κάθε μέρα.”

Δανάη, 25 ετών

  • Ήμουν με την κολλητή μου και τον πατέρα της στο mall και πήγαμε να φάμε. Οι δύο τους πήραν γιαπωνέζικο φαγητό εκ των οποίων και μερικά sushi, ενώ εγώ επέλεξα κλασικά ένα burger. Η φιλενάδα μου όμως ήθελε, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, να δοκιμάσω το αγαπημένο της φαγητό, που ήταν φυσικά το sushi. Μετά από πολλή ώρα συζήτησης και τεκμηριώσεις από την ίδια για τους πολλούς λόγους που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω, είπα να της κάνω το χατίρι. Ήταν μία τραυματική εμπειρία γιατί μετά από αυτό έβγαλα εξανθήματα σε όλο μου το πρόσωπο. Δεν είμαι βέβαιη ακόμα αν ευθύνεται το sushi ή κάτι άλλο που έφαγα εκείνη τη μέρα, πάντως φοβήθηκα και εκ τότε δεν επιχείρησα να φάω ξανά. Όπως και να έχει, δεν ήταν κάτι που με ενθουσίασε, άρα ούτε και κάτι που θα έτρωγα συχνά. ακόμη και αν δεν υπήρχε η υποψία ότι ίσως είμαι αλλεργική.

Χαρά, 27 ετών

  • Να σου πω… Στην αρχή ήμουν με το σκεπτικό πως εγώ δεν πρόκειται να δοκιμάσω έτσι πράμα. Δύσκολα θα δοκιμάσω κάτι άλλο πέραν της κυπριακής κουζίνας. Μία φορά όμως βγήκαμε οικογενειακώς έξω να φάμε σε ένα κινέζικο εστιατόριο στη Λευκωσία. Πάνω στην πλάκα, είπα να δοκιμάσω να δω τι είναι, αν και πίστευα πως δεν θα μου άρεσε γιατί ήταν ωμό φαγητό. Τελικά είναι ωραίο, μου άρεσε. Δεν είναι κάτι όμως που θα έτρωγα συνέχεια. Μία φορά στο τόσο τζιαι εν καλά!”

– Νικόλας, 22 ετών

Ποια ήταν η δική σου εμπειρία την πρώτη φορά που δοκίμασες sushi; Περιμένουμε τις εντυπώσεις που είχες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending