fbpx

10 ξένοι παίχτες της Β’ Κατηγορίας που έκαναν πρώτα καριέρα στην Α’!

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρόστερ των ομάδων Β’ Κατηγορίας θα προσέξει πως αρκετές εμπιστεύτηκαν τις θέσεις ξένων σε λύσεις γνώριμες. Ποδοσφαιριστές, με άλλα λόγια, που τους ξέρουν από την θητεία τους σε ομάδες Α΄Κατηγορίας. Φιλοδοξούν, έτσι, να μειώσουν το ρίσκο ελπίζοντας πως θα τους βοηθήσουν στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων.

Εμείς βρήκαμε 10 ξένους που φέτος παίζουν σε ομάδες Β’ Κατηγορίας αλλά έχουν πίσω τους αξιοσέβαστη καριέρα σε ομάδες της Α’ Κατηγορίας και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Kostadin Bashov

Ο Βούλγαρος επιθετικός ανήκει από το καλοκαίρι στον Π.Ο. Ξυλότυμπου. Έπαιξε επίσης στον Ολυμπιακό (2009), την Αλκή Λάρνακας (2009-2012), την ΑΕ Πάφος και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2014-2016). Πέρσι αγωνιζόταν στον ΑΣΙΛ Λύσης.

2
Edmar

Χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο ο Edmar είναι στο νησί μας εδώ και μια δεκαετία! Δόξα (2 φορές), Παραλίμνι, Αλκή, ΑΕΛ και από το καλοκαίρι η Καρμιώτισσα είναι οι σταθμοί του 34χρονου Βραζιλιάνου στην Κύπρο.

3
Musa Mguni

Τον μάθαμε από το πέρασμα του στην Ομόνοια την τριετία 2005-08. Αγωνίστηκε επίσης στην Αγία Νάπα το 2016 όπως και στον Ολυμπιακό (το 2015 στη Β’ Κατηγορία) και την Ομόνοια Αραδίππου.

Από το καλοκαίρι ο επιθετικός από την Zimbabwe φοράει, όπως και ο Edmar, την φανέλα της Καρμιώτισσας.

4
Edward Mashinya

Άρχισε να κάνει γνωστή την παρουσία του στο ξεκίνημα της δεκαετίας στην Ομόνοια Αραδίππου και ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε ΠΑΕΕΚ και Ονήσιλο Σωτήρας. Το 2011 έπαιξε στον ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας πριν το 2012 μετακομίσει στο Δασάκι για τον Εθνικό.

Ο επιθετικός από την Zimbabwe αγωνίστηκε επίσης στην Καρμιώτισσα, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον Ερμή ενώ από το καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Οθέλλου.

5
Bojan Markoski

Ακόμα ένας ξένος με πλούσια προϋπηρεσία στην Κύπρο. Ο Σκοπιανός αγωνίστηκε σε Παραλίμνι, Απόλλωνα και Αγία Νάπα (2 φορές) πριν μετακομίσει το καλοκαίρι στον Οθέλλο όπως και ο Mashinya.

6
Gaoussou Fofana

Άλλος ένας πολύ γνωστός παίχτης στο κυπριακό κοινό είναι και ο εξτρέμ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ήρθε στην Κύπρο για την Δόξα της οποίας τη φανέλα φόρεσε σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Έπαιξε επίσης σε Ανόρθωση και Ομόνοια ενώ ξεκίνησε τη σεζόν στον Ερμή πριν καταλήξει τελικά στον Οθέλλο Αθηαίνου.

7
Aldo Adorno

Τον πρωτογνωρίσαμε στο Παραλίμνι το 2006 πριν τον μάθουμε στην ΑΕΚ και δούμε από τι πάστα είναι πραγματικά φτιαγμένος σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ.

Φόρεσε επίσης τις φανέλες των Ερμή, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλου πριν ανοίξει καινούργια σελίδα στην καριέρα του από το καλοκαίρι με τα χρώματα του ΘΟΪ Λακατάμειας.

8
Alexandre Negri

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που παίζει φέτος στο ΘΟΪ Λακατάμειας και μετρά μεγάλη καριέρα στην κατηγορία των μεγάλων είναι και ο Βραζιλιάνος.

Ήρθε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας ενώ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο νησί μας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Δόξα.

9
Raul Gonzalez

O 32χρονος, σήμερα, Βενεζουελάνος δεξιός μπακ ήρθε στην Κύπρο το 2007 για την Δόξα. Φόρεσε επίσης τις φανέλες του Παραλιμνίου, του Απόλλωνα και της Δερύνειας πριν επιστρέψει στη Δόξα το 2014 (και αφού δοκίμασε να παίξει και στο εξωτερικό).

Πέρσι έπαιξε στην Ξυλότυμπου πριν μετακομίσει φέτος στην Αγία Νάπα.

10
Silvio Gonzalez

Τον έφερε στην Κύπρο ο Ολυμπιακός. Στέριωσε για μια 3ετία (2008-2011) στην ΑΕΛ πριν φορέσει τα πράσινα του Άρη. Ακολούθως έφυγε για Αργεντινή και Κολομβία πριν έρθει ξανά στην Κύπρο και τον Άρη την διετία 2015-17.

Από το καλοκαίρι έμεινε Λεμεσό φορώντας όμως πλέον την φανέλα της ΑΕΖ Ζακακίου.

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι ξένοι που έπαιξαν στην Α΄Κατηγορία αγωνίζονται φέτος στη Β Κατηγορία; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending