fbpx

Οι 5+1 ακριβότερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών στο κινέζικο πρωτάθλημα!

Από την αρχαία ιστορία γνωρίζουμε ότι ο “δρόμος του μεταξιού” ήταν το δίκτυο των εμπορικών δρόμων για την μεταφορά μεταξιού και άλλων ειδών πολυτελείας, με αφετηρία την Κίνα και τερματισμό τις χώρες της Ευρώπης.

Στην σημερινή επόχη παρατηρούμε την αντίστροφη διαδρομή την οποία κάνουν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας από ομάδες της Ευρώπης σε αντίστοιχες του κινέζικου πρωταθλήματος.

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τους 5+1 ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν τον “δρόμο του χρυσαφιού” και οι οποίοι  αποτελούν τις ακριβότερες έως τώρα μεταγραφές του ανερχόμενου πρωταθλήματος.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Oscar

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετακινήθηκε από τους Λονδρέζους της Chelsea τον Ιανουάριο του 2017 για την Κινεζική Shanghai SIPG.

Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 60 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του κινεζικού πρωταθλήματος δείχνοντας ότι οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της ομάδας δεν φοβούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

2
Hulk

Στην δεύτερη θέση έρχεται κι άλλος Βραζιλιάνος ο οποίος είναι και συμπαίκτης με τον Oscar.

O Hulk έφυγε από την παγωμένη Ρωσία και την Zenit τον Ιούλιο του 2016 έναντι του ποσού των 55,8 εκατομμυρίων ευρώ που γέμισαν τα ταμεία της ρώσικης ομάδας με ζεστό κινέζικο χρήμα.

Υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Shanghai SIPG ελπίζοντας να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα του.

3
Alex Teixeira

Ξανά Βραζιλιάνος, αυτή τη φορά ο Alex Teixeira. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός μεταγράφηκε στις 5 του Φλεβάρη του 2016 από την ουκρανική Shakhtar στην κινεζική JS Suning.

Η μετακίνησή του κόστισε 50 εκατομμύρια ευρώ στους ανερχόμενους ποδοσφαιρικά Κινέζους με την προοπτική να αναβαθμιστούν στον ποδοσφαιρικό παγκόσμιο χάρτη και να ανταγωνιστούν τα δυνατότερα πρωταθλήματα του κόσμου.

4
Jackson Martinez

Ο Κολομβιανός στραΐκερ έρχεται στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Ο 31χρονος επιθετικός μετακινήθηκε από την ισπανική Atletico Madrid στην κινεζική Guangzhou Evergrande Taobao έναντι του ποσού των 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέγραψε 2 μέρες πριν τον προαναφερθέντα Alex Teixeira και το συμβόλαιο του έχει χρονική ισχύ για 3 χρόνια, ως τον Γενάρη του 2019.

5
Ramires

Όχι, όχι μην εκπλαγείς. Πάλι Βραζιλιάνος. Ίσως να τους εμπνέει  το κλίμα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Ο δεξιοπόδαρος πρώην κεντρικός μέσος της Chelsea έφυγε ένα χρόνο περίπου πριν τον Oscar. H μετακίνησή του γέμισε τα ταμεία των Λονδρέζων με 28 εκατομμύρια ευρώ. Αγωνίζεται στην JS Suning και το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος του Δεκέμβρη του 2019.

6
Odion Ighalo

Ο 28χρονος Νιγηριανός στραΐκερ με μεγάλη θητεία σε μικρομεσαίες ιταλικές ομάδες μετακινήθηκε από την αγγλική Watford έναντι 23,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα του ομάδα είναι η Changchum Yatai με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο με χρονική διάρκεια 3 χρόνων ως τον Δεκέμβρη του 2020.

Σε 24 αγώνες έχει πετυχει 12 τέρματα και σε δηλώσεις του έχει πει ότι στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός θέλοντας να προσφέρει τα μέγιστα στην νέα του ομάδα.

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές στο κινεζικό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending