fbpx

Ανόρθωση: Το πρωτάθλημα, η Ευρώπη και το βάθος!

Η περασμένη αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος είχε έντονο ενδιαφέρον όχι τόσο για τα παιχνιδάρες που (δεν) παίχτηκαν αλλά γιατί μεταξύ των ζευγαριών υπήρχε το Ανόρθωση-Απόλλωνας, δυο ομάδες που διαχρονικά μας συνήθισαν σε φανταστικά παιχνίδια.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του παιχνιδιού ήταν στο γεγονός ότι Ανόρθωση και Απόλλωνας ήταν οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Τις δυνατότητες του Απόλλωνα πάνω κάτω τις γνωρίζουμε ελέω και της Ευρώπης. Το ερωτηματικό ήταν για την ομάδα της Αμμοχώστου και το πώς θα εμφανιζόταν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

24sports.com.cy

To παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι “Μαχητές” με την Κυρία να μένει πίσω στο σκορ από το 17ο λεπτό σε μια αντεπίθεση του Απόλλωνα. Ο da Silva έκανε το κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, έδωσε πάσα πάρε – βάλε στο Maglica για το 0-1.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του κ. Ronny Levy στο 36ο λεπτό που αναγκάστηκε να συνεχίσει το υπόλοιπο του παιχνιδιού με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Shehu.

Μπορεί να είναι πολύ γρήγορα να μιλήσουμε για πρωτάθλημα αφού με μόνο 7 αγωνιστικές δεν βγαίνει ο πρωταθλητής παρόλα αυτά η αντίδραση της Ανόρθωσης ήταν ικανή να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα.

Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές ήθελαν να δείξουν ότι τα αποτελέσματα με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ μόνο τυχαία δεν ήταν, έτσι έβγαλαν πείσμα και τσαμπουκά και στο τέλος δεν έχασαν ούτε από τον Απόλλωνα.

Ο Levy έδειξε με το στήσιμο της ομάδας και γενικότερα με την διαχείριση του παιχνιδιού ότι είναι πιο έμπειρος από την προηγούμενη του θητεία καταφέρνοντας να διώξει το φάντασμα του Ketsbaia αφού έκανε και τον πιο απαισιόδοξο οπαδό να του έχει τυφλή εμπιστοσύνη.

sport-fm.com.cy

Τέλος ένα άλλο θέμα που απασχολούσε μια μερίδα οπαδών ήταν το βάθος της ομάδας και το πού μπορεί να φτάσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αμυντική γραμμή δεν εχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι Schildenfeld, Douglao είναι πραγματικό τείχος μπροστά από τον εξαιρετικό Harush, ο Pranjic κανει παιχνίδια αντάξια του βιογραφικού του ενώ αναγεννημένος δείχνει ο Oικονομίδης.

Οι Victor, Rayo πετούν σταθερά σε ψηλές πτήσεις και η επιθετική τριπλέτα με Calo – Cisse -Camara προσθέτει την σβελτάδα και το απρόοπτο που δεν έχει καμία άλλη επιθετική γραμμή στην Κύπρο. Το θεμα ήταν το βάθος και το πώς θα αντιμετώπιζε πιθανούς τραυματισμoύς και κάρτες.

24sports.com.cy

Η απάντηση ήρθε από 2 νεαρούς (Πηλέα, Ματθαίου), τον Alves και τον Shehu. Ο Ματθαίου πήρε λεπτά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και έδωσε την ασίστ στον Camara για την ισοφάριση. Ο Shehu αντικατέστησε επάξια τον Bandaloski αλλά και τον Pranjic την στιγμή που τα πήγε περίφημα ο Πηλέας στο αριστερό άκρο όταν χρειάστηκε.

Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό αλλά η Κυρία έδειξε να έχει την στόφα και τις αντοχές για να εκπληρώσει τους στόχους της!

Μέχρι πού πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει η φετινή Ανόρθωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending