Ρωτήσαμε 5 Κύπριους για τα 5 αντικείμενα που δεν μπορούν να αποχωριστούν!

Μαθήτρια Β' Λυκείου

Καθημερινά αγοράζουμε διάφορα αντικείμενα. Κάποια χρήσιμα και κάποια αχρείαστα, ακριβά ή πιο οικονομικά, είδη ρουχισμού και φαγητό.

Γενικά, τα υλικά αγαθά αποτελούν μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και πολλές φορές τους δίνουμε περισσότερη σημασία απ’ ότι πρέπει οδηγούμενοι στον υπερκαταναλωτισμό.

Έχεις  μπει ποτέ στον κόπο να σκεφτείς ποια από όλα τα αντικείμενα που έχεις και αγοράζεις καθημερινά είναι απολύτως απαραίτητα; Ποια νιώθεις δικά σου; Με ποια είσαι συναισθηματικά δεμένος/η;

Εμείς ρωτήσαμε 5 Κύπριους για να μας πουν τι από όλα αυτά θεωρούν απαραίτητα:

1Άντρας 21 χρονών

  • Χμμ… Πολύ σημαντικά αντικείμενα για ‘μένα είναι η τσάντα μου, το κινητό μου και το laptop μου. Δεν ξέρω γιατί, απλά έτσι νιώθω εγώ με αυτά. Φυσικά τα κλειδιά μου και το πορτοφόλι μου είναι απολύτως απαραίτητα, όπου και αν βρίσκομαι.

2Άντρας 25 χρονών

  • Προσωπικά δεν μπορώ να αποχωριστώ το φαΐ, κυρίως το κρέας. Πώς να το κάνουμε, είναι τρόπος ζωής. Επίσης το ποτό είναι κάτι που δεν μπορώ να παραλείψω. Φυσικά το αυτοκίνητο μου για να μπορώ να πηγαίνω όπου θέλω. Το κινητό μου εννοείται, γιατί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, μου έγινε απαραίτητο.

3Άντρας 18 χρονών

  • Λίγο περίεργη η ερώτηση. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Το κινητό μου γιατί φυλάω όλα τα προσωπικά μου δεδομένα. Και τα εσώρουχα μου γιατί είναι απαραίτητα για την υγιεινή μου κατάσταση. Γενικά πιστεύω πως δεν είμαι άνθρωπος που συνδέομαι με  τα αντικείμενα μου, γιατί δίνω περισσότερη αξία στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους.

4Άντρας 19 χρονών

  • Εμμ, νομίζω το τηλέφωνο μου, γιατί το χρησιμοποιώ πιο συχνά για να μπω στα social media και να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους. Φυσικά, δεν μπορώ χωρίς το laptop μου, αφού βλέπω συνέχεια ταινίες και σειρές εκεί. Και το αγαπημένο μου μπρελόκ, επειδή μου το έκανε δώρο ο κολλητός μου από ένα ταξίδι του. Δεν ξεχωρίζω άλλα αντικείμενα μου – προτιμώ να αφήνω χώρο στην καρδιά μου για τους ανθρώπους.

5Άντρας 20 χρονών

  • “Είναι λίγο δύσκολη η ερώτηση. Αλήθεια δεν ξέρω ποια από όλα αυτά  τα αντικείμενα μου είναι σημαντικά για ‘μένα. Σίγουρα η κιθάρα μου – την έχω από 10 χρονών και είναι ανεκτίμητης αξίας για ‘μένα. Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Επίσης, το κινητό μου για να μπορώ να επικοινωνώ με τους φίλους μου. Και φυσικά το playstation μου, γιατί με βοηθά με να χαλαρώνω. Αυτά ξεχωρίζω κυρίως.”

Όπως φάνηκε οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν να βρουν αντικείμενα που να μην μπορούν να αποχωριστούν. Εσύ με ποια αντικείμενα είσαι πιο συνδεδεμένος/η;