fbpx

Πώς το ποδόσφαιρο βοήθησε τον Nani να ξεφύγει από την φτώχεια!

Βλέπεις τους ποδοσφαιριστές με  τα ακριβά κοστούμια, τα αστραφτερά αξεσουάρ και τα πανάκριβα αυτοκίνητα και σκέφτεσαι πως ζουν ζωάρα.

Ίσως δεν έχεις και άδικο, έλα όμως που οι περισσότεροι μεγάλωσαν στη φτώχεια πριν φτάσουν να γίνουν σούπερσταρ;

Ένας τέτοιος είναι και ο Luís Carlos Almeida da Cunha πιο γνωστός σε όλους μας ως Nani!

 

Γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι αλλά πριν καλά – καλά καταλάβει τον κόσμο μετακόμισε με την οικογένεια του στην Πορτογαλία. Η ζωή όμως έμελλε να ήταν πολύ δύσκολη για τον νεαρό Nani!

Στα 5 του ο πατέρας του έφυγε για διακοπές στο Πράσινο Ακρωτήρι και δεν γύρισε ποτέ ενώ στα 12 του εγκαταλείφθηκε και από την μάνα του που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ολλανδία.

Τον Πορτογάλο, όπως και τα 9 αδέλφια του, μεγάλωσε μια θεία του σε μια φτωχική, χτυπημένη από εγκληματικότητα, γειτονία της Λισαβώνας με τους λιγοστούς πόρους που είχε αλλά με μπόλικη αγάπη.

zimbio.com

Ο μεγαλύτερος αδελφός του 30χρονου σήμερα Nani τον έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο και στα 16 του εντάχθηκε στην Sporting Lisbon.

Εκεί ήταν που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Sir Alex Ferguson και της Manchester United που τον έκανε δικό της το 2007.

Στους “κόκκινους διάβολους” ήταν που ο Nani έγινε για τα καλά γνωστός κερδίζοντας 4 πρωταθλήματα, 1 Champions League, 2 League Cup, 4 Community Shield και 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

mirror.co.uk

Το καλοκαίρι του 2016 κατέκτησε το Euro με την εθνική Πορτογαλίας φτάνοντας έτσι στην κορύφωση της καριέρας του!

Ο Nani, όπως και πολλοί άλλοι εκεί έξω, είναι τρανό παράδειγμα πως το πείσμα και η θέληση μπορούν να νικήσουν κάθε δυσκολία!

Ήξερες την ιστορία πίσω από τον Nani και πως πέρασε δύσκολα στα παιδικά του χρόνια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending