fbpx

Napoli: Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος mission (im)possible;

Ήταν ένα διαφορετικό καλοκαίρι για την Napoli, ήρεμο χωρίς τα μεγάλα μπαμ, χωρίς καθόλου μπαμ βασικά από πλευράς μεταγραφών.

Αυτή η ηρεμία ήταν κάτι που χρειαζόταν η ομάδα ούτως ώστε να να δουλέψει αθόρυβα για κάτι που προσπαθεί από τον καιρό που έφυγε από την ομάδα ο Diego Maradona, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την τελευταία δεκαετία η Napoli είδε σημαντικούς ποδοσφαιριστές της (Lavezzi, Cavani, Higuain, Gabbiadini) να αποχωρούν από την ομάδα την στιγμή μάλιστα που έπαιρναν μπρος και έδειχναν ότι μπορούν να δώσουν σημαντικές βοήθειες στην προσπάθεια για τον τίτλο.

thesirenssong.com

Αυτό το καλοκαίρι τα πράγματα ήταν διαφορετικά αφού η Napoli κατάφερε να κρατήσει τα δυνατά της χαρτιά και να πορευθεί στην νέα σεζόν με το υπάρχον ρόστερ.

Αυτό φαίνεται πως της βγαίνει μέχρι στιγμής αφού φιγουράρει στην κορυφή της Serie A, 2 βαθμούς πάνω από Juventus και Inter. Προσωπική μας άποψη είναι ότι μπορεί να το παλέψει μέχρι τέλους.

Πάμε όμως να δούμε τι άλλαξε φέτος και γιατί ο στόχος του πρωταθλήματος είναι πιο εφικτός από ποτέ!

 

Kάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού, ο Mourinho με το “στήσιμο ενός λεωφορείου” μπροστά από το τέρμα, ο Guardiola με το “τικι-τακα”, οι Simeone και Klopp με το πάθος που δίνουν στις ομάδες τους, ο Conte με το ξεχωριστό 3-5-2 που αλλάζει σε 5-3-2.

Ο Maurizio Sarri (προπονητής της Napoli) δεν μπαίνει σε καλούπια και για αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο να σκιαγραφήσεις την τακτική του.

Υπάρχουν όμως 4 παράγοντες που δείχνουν ότι αυτή η ομάδα άλλαξε φέτος και έχει τις δικές της πιθανότητες για τον τίτλο.

Πάμε να τους δούμε:

 

1
Mertens: Aπό “ψεύτικο εννιάρι” σε center forward

Ο Sarri βλέποντας κάθε καλοκαίρι να χάνει το πολυβόλο του (Cavani, Higuain) άλλαξε κάπως την τακτική του προσθέτοντας την ομαδικότητα στο παιχνίδι του αφού έβλεπε ότι δεν μπορούσε πλέον να τα περιμένει όλα από τον επιθετικό του.

Ο τραυματισμός του Μilik μπορεί να τον δυσκόλεψε πέρσι αφου αναγκάστηκε να παίζει με τον Mertens “ψευτο-εννιάρι” φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Mertens ανέβηκε μέτρα, μπήκε στην περιοχή και τα 7 goal σε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα δείχνουν την διαφορά του πέρσι με το φέτος.

2
Jorginho: Ένας εγκέφαλος στα αμυντικά χαφ!

Πολλές ομάδες στηρίζουν το παιχνίδι τους στο αμυντικό χαφ, θέλοντας να έχει τα τρεξίματα και να ανακόπτει τις επιθέσεις των αντιπάλων με κάθε κόστος.

Ο Jorginho δεν είναι τόσο κάλος σε αυτό παρόλα αυτά μπορεί να είναι ο καλύτερος σε αυτό που θέλει ο Sarri: Να κόβει, να μοιράζει, να αρχίζει το παιχνίδι από πίσω, να βοηθά στην ανάπτυξη.

Ο εγκέφαλος της Νapoli τα κάνει όλα στην εντέλεια και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από Kroos, Modric και Verratti!

3
Tα ακραία back Elseid Hysaj και Faouzi Ghoulam

Στο 4-3-3 είναι πολύ δύσκολο τα ακραία back να προωθούνται αφού μένει εκτεθειμένη η αμυντική γραμμή.

Αν και ο Sarri το γνωρίζει αυτό δίνει συνεχώς οδηγίες σε Hysaj και Ghoulam να ανεβοκατεβαίνουν την γραμμή δημιουργώντας υπεραρυθμία στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Ο Sarri πιστεύει ότι με τις συνεχόμενες πλαγιοκοπήσεις και τις σέντρες από το πλάγια και έχοντας μέσα στο κουτί Mertens, Hamsik, Callejón, Insigne το γκολ δεν θα αργήσει να έρθει.

Για άλλη μια φορά ο προπονητής της Napoli δικαιώνεται αφού μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 26 γκολ υπέρ, 5 κατά έχοντας δώσει και παιχνίδια υψηλού ρίσκου με ομάδες όπως οι Lazio, Roma και Inter.

4
Τα ρεκόρ

Η Νapoli τρέχει αήττητο σερί 9 αγωνιστικών με τις 8 να είναι συνεχόμενες νίκες κάτι που έχει να καταφέρει από τα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της ο Μaradona όταν και κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα.

Επίσης, σημαντικό γεγονός στην πορεία που κάνει η ιταλική ομάδα είναι ότι κατάφερε να πανηγυρίσει γκολ από 11 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές ενώ ο Marek Hamsik βρίσκεται 1 μόλις γκολ μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Maradona.

Όπως και αν το κάνουμε βλέποντας αυτά τα ρεκόρ που σπάζει η ομάδα κάθε αγωνιστική καταλαβαίνουμε και τις δυνατότητες που έχει.

Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα, πολλά παιχνίδια και ανατροπές να γίνουν. Αναμένουμε την συνέχεια με ανυπομονησία για να δούμε αν η Νapoli θα δώσει happy ending σε αυτό το story!

Εσύ πιστεύεις πως η Napoli μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 27 χρόνια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending