fbpx

Οι ευχάριστες εκπλήξεις στο πρωτάθλημα μας από το 2000 και μετά!

Τις περισσότερες φορές, όταν πρόκειται να ξεκινήσει μια σεζόν στο πρωτάθλημα μας, λίγο-πολύ ξέρουμε ποιες θα τερματίσουν στις πρώτες 4-5 θέσεις.

Υπάρχουν όμως και κάποιες σεζόν που ξεπροβάλει μια ομάδα, από τις λεγόμενες “μικρές”, μπαίνει σφήνα στους “μεγάλους” με αποτέλεσμα να θεωρείται η ευχάριστη νότα, η ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα μας.

Βρήκαμε 6 τέτοιες από το 2000 και μετά και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

1
Ολυμπιακός 2000-01

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του ’90, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού περιορίστηκε σε μέτριες παρουσίες με καλύτερη αυτή της σεζόν 1994-95 όταν τερμάτισε 8ος.

Όλα αυτά άλλαξαν όμως στο πρώτο πρωτάθλημα της νέας χιλιετίας. Πρόεδρος ήταν ο Χριστόφορος Τορναρίτης που έφερε στην ομάδα μερικούς από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές της εποχής (Ασσιώτης, Θεμιστοκλέους, Πετρίδης, Τσολάκης) αλλά και μια 3αδα ξένων που αποδείχτηκαν χρυσάφι.

Jozef Kozlej, Romik Khachatryan και Sava Radosavljev βοήθησαν τα μέγιστα με τους μαυροπράσινους να πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία.

Κυνήγησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα τερματίζοντας τελικά 2οι, 3 πόντους πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και εξασφαλίζοντας την έξοδο στην Ευρώπη μετά από 24 χρόνια!

2
Διγενής 2004-05

Ο Διγενής κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο του στην Α’ Κατηγορία μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στη Β’ και τη Γ’ το 2002.

Η σεζόν 2004-05 ωστόσο έμελλε να ήταν εκείνη που θα έκανε την περισσότερη αίσθηση.

Έχοντας ως προπονητή τον Μάριο Κωνσταντίνου και μερικούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές στα πρόσωπα των Dobrasinovic, Παπανδρέου, Falub, Νασιόπουλο και Χαϊλή οι Μορφίτες ήταν εντυπωσιακοί τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Στο μαραθώνιο τερμάτισαν στην 5η θέση ενώ στο κύπελλο έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου έχασαν από την Ομόνοια (2-0). Στην πορεία όμως είχαν αποκλείσει την ΑΕΛ στα προημιτελικά και τον ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά κερδίζοντας τον παγκύπριο θαυμασμό!

3
Παραλίμνι 2005-06

Πάντα η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν μια από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ειδικά στην έδρα της κοίταζε στα μάτια κάθε αντίπαλο φέρνοντας πολλές φορές εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τη σεζόν 2005-06 όμως έκανε μια από τις καλύτερες πορείες στη σύγχρονη ιστορία της τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση.

Κώστας Ηλία, Λευτέρης Ελευθερίου, Anton Zlogar, Noel Kaseke και Δήμος Γούμενος ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές στην πορεία των βυσσινί που στο “Τάσος Μάρκου” επικράτησαν ανάμεσα σε άλλες του ΑΠΟΕΛ.

4
Εθνικός Άχνας 2006-07

Τη σεζόν 2006-07 δύσκολα θα την ξεχάσει κάποιος στο Δασάκι! Ο Εθνικός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες πορείες στην ιστορία του τερματίζοντας στη 4η θέση πίσω μόνο από ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση που κατέλαβαν τις πρώτες 3 θέσεις.

Το καλοκαίρι του 2006 είχε προηγηθεί, στο μεταξύ, η εξαιρετική πορεία των Αχνιωτών από το κύπελλο Intertoto μέχρι τον Α’ Γύρο του κυπέλλου UEFA όπου και αντιμετώπισε την γαλλική Lens.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την εξαιρετική πορεία ήταν ανάμεσα σε άλλους ο προπονητής Toza Sapuric, ο αρχηγός Χρίστος Πογιατζής και οι Milan Belic, Zoran Stjepanovic και Milos Adamovic

5
ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας 2008-09

Ο ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας εξασφάλισε ιστορική άνοδο στην Α’ Κατηγορία το 2005 χωρίς να καταφέρει να ξεχωρίσει όμως.

Επανήλθε το 2007 πιο δυνατός και έμελλε η σεζόν 2008-09 να είναι η κορυφαία στην ιστορία του.

Στην Α’ φάση του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 6η θέση κερδίζοντας ανάμεσα σε άλλες την Ομόνοια εντός έδρας.

Στο κύπελλο ωστόσο ήταν που έκανε το μεγάλο “μπαμ”  η πεγειώτικη ομάδα αποκλείοντας ΑΕΚ, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ πριν κερδίσει και την ΑΕΛ στον τελικό και κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο στην ιστορία της!

Μαέστρος της ομάδας ήταν ο προπονητής Γιώργος Πολυβίου ενώ οι Semedo, Buyse, Markes ήταν μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της επαρχίας Πάφου που συγκέντρωσαν τα βλέμματα.

6
Ερμής 2013-14

Μετρά αρκετές παρουσίες στην Α’ Κατηγορία πλέον ο Ερμής καμιά όμως δεν ήταν σαν αυτή της σεζόν 2013-14!

Οι Αραδιππιώτες προερχόμενοι από την Β’ Κατηγορία πραγματοποίησαν μια πραγματικά εντυπωσιακή πορεία τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την πρώτη, ιστορική τους συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης.

Στο στάδιο “Αμμόχωστος” που χρησιμοποιούσε ως έδρα επικράτησε του ΑΠΟΕΛ ενώ δεν ηττήθηκε ούτε από την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ και την Ομόνοια.

Εξαιρετική πορεία πραγματοποίησαν οι “φτεροπόδαροι” και στο κύπελλο φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου έχασαν από τον ΑΠΟΕΛ (2-0).

Πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία ήταν ο Marco Tagbajumi που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 τέρματα όπως και οι Αραμπατζής, Bemba, China και de Pina.

Θυμάσαι την πορεία αυτών των ομάδων που εξέπληξαν ευχάριστα τον ποδοσφαιρόκοσμο μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending