fbpx

Πήρε το ντέρμπι στην καλαθόσφαιρα το Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Το πρώτο παιχνίδι στην χρονιά για την καλαθόσφαιρα γυναικών προδιαγραφόταν σημαντικό πριν καν ξεκινήσει. Η περσινή διεκδίκηση του τίτλου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρήκε νικητές τις πρώτες που σήκωσαν το τρόπαιο στο τέλος.

Φέτος το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκινάει με πλεονέκτημα αφού κέρδισε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με σκορ 38 – 54.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες αφού προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν τον αντίπαλο τους. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν πιο εύστοχο στις ευκαιρίες που είχε και πήρε ένα καλό προβάδισμα με 5 – 15, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσαν αλλά οι αντίπαλες τους βρήκαν και πάλι ρυθμό και έσωσαν το σετ. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από 12 πόντους με το σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου να είναι 17 – 27.

Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου έδωσαν τα πάντα στο 3ο δεκάλεπτο αφού ήξεραν πως με τυχόν διεύρυνση του σκορ θα έρχονταν όλο και πιο κοντά στη νίκη. Η ευστοχία έφερε τις φιλοξενούμενες στο +17 (7 – 14) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχες μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο έτοιμες να τα δώσουν όλα για μείωση του σκορ. Μπήκαν δυνατά μείωσαν αλλά τα 2 τρίποντα της Αθανασίου (5 συνολικά στο παιχνίδι) τις κράτησαν μακριά και απλώς μείωσαν τη διαφορά στο +16, αφού σημείωσαν 14 πόντους έναντι 13 των αντιπάλων τους.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Ματσεντίδης Μ): Hongla C, Ελευθεριάδου Σ, Βασιλάκη Μ, Καραγιάννη Ε, Κωνσταντίνου Ε, Ακαθιώτη Ι, Αντωνιάδου Ζ, Καλιάνου Χ, Παπάλλα Α, Καλιάνου Μ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κ): Σιαμμά Α, Θεοδωσίου Μ, Ιωάννου Λ, Τζιάμαλη Μ, Αθανασίου Ν, Μύθιλλου Ε, Νεοκλέους Α, Αναξαγόρου Α.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending