fbpx

Οι 3+1 γκέλες του Piet Velthuizen!

Αν πρέπει να απομονώσουμε μια στιγμή από τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής αυτή θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα η γκέλα του τερματοφύλακα της Ομόνοιας στο τελευταίο λεπτό του ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Γκέλα που επέτρεψε στον Duglao να σκοράρει ισοφαρίζοντας για την Ανόρθωση. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Piet Velthuizen κάνει λάθη που στοιχίζουν αφού οι φίλοι των πρασίνων δεν πρόλαβαν να ξεχάσουν την κακή του αντίδραση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έφερε και την ισοφάριση από τους Τακτακαλίτες.

Φαίνεται όμως πως ο Ολλανδός είναι γενικά επιρρεπής στα λάθη αφού και στην παρουσία του στα ολλανδικά γήπεδα έκανε λάθη που μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν παιδικά.

Μαζέψαμε σε μια λίστα 3+1 γκέλες (ή κακές στιγμές ή λάθη, όπως θέλεις μπορείς να τα χαρακτηρίσεις) και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες τις πιο κάτω:

 

1
Τον έφαγε η υπερβολική σιγουριά!

Εντάξει η συγκεκριμένη γκέλα του Ολλανδού ήταν ανώδυνη αφού η τότε ομάδα του, Vitesse, νικούσε 3-0 με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 4-1 υπέρ των Vitas.

Δεν παύει να ήταν όμως ένα μεγάλο λάθος αφού ο Velthuizen δέχτηκε την μπάλα από πλάγια θέση, ουσιαστικά δεν την κοντρόλαρε ποτέ και χωρίς να δεχτεί πολύ πίεση από τον αντίπαλο δεν απομάκρυνε με αποτέλεσμα η NEC να σημειώσει ένα πανεύκολο τέρμα.

2
Έχασε τα πόδια του!

Ακόμα μια εύκολη φαινομενικά φάση που δεν καθάρισε έγκαιρα ο 30χρονος σήμερα Velthuizen. Δέχτηκε πάσα από συμπαίκτη του με σκοπό να απομακρύνει την μπάλα όπως θα έκανε κάθε σωστός πορτιέρε.

Ο Ολλανδός θέλησε να κοντρολάρει την μπάλα, στην προσπάθεια του να την έχασε τα πόδια του με αποτέλεσμα να δώσει πάσα πάρε – βάλε στον αντίπαλο επιθετικό.

Η φάση ήταν μόλις στο 6ο λεπτό, γεγονός που δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης από τον γεννημένο στην Nijmegen τερματοφύλακα.

3
Κακή έξοδος και κακή συνεννόηση με την άμυνα!

Ένα προσόν που διακρίνει τους καλούς τερματοφύλακες είναι η ικανότητα τους να κατευθύνουν την άμυνα τους.

Εδώ, ο Velthuizen σε χρόνους καθυστερήσεων επιχειρεί έξοδο για να απομακρύνει εκτέλεση φάουλ του Ολυμπιακού, έξοδο που ουσιαστικά μένει ημιτελής.

Ο Fabrizio επιχειρεί κεφαλιά για να απομακρύνει την μπάλα, αυτή στρώνεται στον Καπαρτή που σημειώνει ένα πολύ εύκολο τέρμα από τη στιγμή που ο Ολλανδός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Κακή έξοδος από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και απουσία συνεννόησης με την άμυνα του.

4
Μπάλα που έμοιαζε με χειροβομβίδα!

Σε μια από τις τελευταίες φάσεις ενός ντέρμπι και όταν ο αντίπαλος κερδίζει κόρνερ περιμένεις από τον τερματοφύλακα να είναι συγκεντρωμένος στο φουλ για να καθαρίσει τη φάση, ειδικά όταν προηγείσαι με 1-0.

Αντί αυτού ο Velthuizen αντι να καπαρώσει την μπάλα στη κεφαλιά του Victor ή έστω να την απομακρύνει με γροθιές αυτός την υποδέχθηκε (;) λες και ήταν βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Την έστρωσε ουσιαστικά στον Duglao που δεν είχε πρόβλημα να χαρίσει τον βαθμό στην Ανόρθωση.

Ήξερες ότι η προχθεσινή δεν ήταν η πρώτη γκέλα του Ολλανδού τερματοφύλακα της Ομόνοιας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending