fbpx

Ομάδα φοιτητών του ΤΕ.ΠΑ.Κ. ενημερώνει φοιτητές για θέματα ΛΟΑΤΙ+ με τραπουλόχαρτα!

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτό το εξάμηνο παρακολουθούμε το μάθημα “Κοινωνική Σχεδίαση, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα”.

Στο μάθημα αυτό δημιουργούμε κοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν το κοινό, στο βαθμό που μπορούμε και στο χρονικό πλαίσιο που μας δίνεται.

1
Η ομοφοβία αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναπτύσσονται προκλητικές και βίαιες συμπεριφορές ενάντια στη ΛΟΑΤΙ+ κοινότητα εντός της φοιτητικής κοινότητας. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι συμφοιτητές μας σε αυτά τα ζητήματα εάν θέλουμε να εξαλείψουμε τις ομοφοβικές συμπεριφορές.

Με αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και εμείς. Να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας για τα θέματα σχετικά με τη ΛΟΑΤΙ+ κοινότητα χωρίς οι ίδιοι να είναι προετοιμασμένοι από πριν για κάτι τέτοιο. Κάτι που συμβαίνει με ομιλίες, διαλέξεις, φυλλάδια, τα οποία πολύ πιθανόν να αγνοήσουν.

Στο πανεπιστήμιό μας συνηθίζεται από τους φοιτητές να παίζουν με τράπουλες διάφορα παιχνίδια ενώ απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πανεπιστημιακή καφετέρια, είτε στον ελεύθερό τους χρόνο, είτε μεταξύ των μαθημάτων.

Σκεφτήκαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το ενδιαφέρον και καταλήξαμε στο να σχεδιάσουμε ειδικές τράπουλες, με πληροφορίες που θα ενημερώνουν τους φοιτητές για θέματα της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του σχεδιασμού, οι τράπουλες πρόκειται να εκτυπωθούν, με σκοπό να δοθούν στην καφετέρια για να μπορούν να τις δανείζονται και να τις χρησιμοποιούν οι φοιτητές.

Για την επίτευξη του σκοπού μας και για κάλυψη των εξόδων εκτύπωσης, χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξή σας. Για την εκτύπωση των τραπουλών υπάρχουν κάποια έξοδα και η συνεισφορά σας είναι σημαντική.

Ξεκινήσαμε μικροχρηματοδότηση (crowdfunding) στην πλατφότμα Indiegogo, στην οποία μπορείτε να συμβάλετε οικονομικά μέσω του υπερσυνδέσμου ΕΔΩ. Να σημειώσουμε ότι έχουμε δημιουργήσει κάποια συμβολικά ευχαριστήρια δώρα τα οποία μπορείτε να αιτηθείτε.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εξέλιξη του project ΕΔΩ το οποίο πρόκειται να ολοκληρώσουμε με τη λήξη του φθινοπωρινού εξαμήνου (λίγο πριν τα Χριστούγεννα). Αν θέλετε μπορείτε να μας ακολουθήσετε και τη σελίδα μας στο facebook!

Στην εργασία συμμετέχουν οι: Σάββας Θεοδοσίου, Έλενα Χριστοδούλου, Μιχάλης Τσιάνος του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με την επίβλεψη του Δρ. Νίκου Σουλελέ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending