fbpx

Τα κλειστά γήπεδα της Κύπρου που ανήκουν στον ΚΟΑ!

Ο Κύπριος σε γενικές γραμμές αγαπά τον αθλητισμό. Αγαπά να ασχολείται με αυτόν, να είναι ενεργός ή απλά να παρακολουθεί από απόσταση, δεν έχει σημασία.

Γι΄αυτό και μπορεί κανείς να διακρίνει πως ο τόπος μας είναι γεμάτος από γήπεδα ποδοσφαίρου, φούτσαλ ιδιωτικά και μη αλλά και κλείστα στάδια γι΄αυτούς που προτιμούν άλλα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου.

Με αυτά τα κλειστά είναι που θα ασχοληθούμε παρακάτω με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού να έχει σήμερα στην ιδιοκτησία του 7 τέτοια (8 συμπεριλαμβανομένου του πολυπροπονητηρίου “Ευάγγελος Φλωράκης”).

Ποια είναι αυτά τα κλειστά γυμναστήρια μπορείς να δεις πιο κάτω:

 

1
“Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”

Υπάρχει από το 1993 ενώ από το 2012 πήρε το όνομα του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Με χωρητικότητα κάτι περισσότερο από 6 χιλιάδες κόσμου χρησιμοποιείται ως έδρα από την Ομόνοια (σε καλαθόσφαιρα, φούτσαλ και πετόσφαιρα) όπως και από την καλαθοσφαιρική ΕΘΑ Έγκωμης.

Βρίσκεται δίπλα από το Μακάρειο Στάδιο.

2
“Σπύρος Κυπριανού”

Το κλειστό γήπεδο της Λεμεσού, γνωστό και ως Παλαί ντε Σπορ, λειτουργεί από το 2005 και μπορεί να φιλοξενήσει κάτι περισσότερο από 6 χιλιάδες κόσμου.

Είναι η έδρα της πετοσφαιρικής Νέας Σαλαμίνας και της ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα και πήρε το όνομα της από τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού που είχε καταγωγή από τη Λεμεσό.

Φιλοξένησε 2 FIBA Europe All Star Game, αυτά του 2006 και 2007.

3
Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας

Το Κοινοτικό όπως το ξέρουν οι περισσότεροι στη Λάρνακα είναι από τα πιο μικρά γήπεδα της Κύπρου με χωρητικότητα μόλις 850 θέσεων και χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες μικρότερων κατηγοριών.

4
“Γλάυκος Κληρίδης” 

Ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά γήπεδα της Κύπρου είναι αυτό στον Αγρό. Εγκαινιάστηκε το 2007 και πήρε το όνομα του από τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη που έχει καταγωγή από τη συγκεκριμένη κοινότητα.

Έχει χωρητικότητα 500 θέσεων και χρησιμοποιείται από τον Αχιλλέα Αγρού.

5
“Κίτιον”

Η κλειστή αίθουσα “Κίτιον” λειτουργεί από το 1998 και αποτελεί έδρας της καλαθοσφαιρικής και φουτσαλικής ΑΕΚ όπως και της ομάδας φούτσαλ της Ανόρθωσης.

Έχει χωρητικότητα 3 χιλιάδων θέσεων περίπου και βρίσκεται δίπλα από το νέο ΓΣΖ και την ΑΕΚ Αρένα.

Πήρε το όνομα του από την αρχαία πόλη Κίτιον.

6
“Αφροδίτη”

Το γήπεδο της Πάφου εγκαινιάστηκε το 1991 και πριν κριθεί ακατάλληλο για αγώνες Α’ Κατηγορίας πετόσφαιρας το 2016 αποτελούσε έδρα του Παφιακού και του Διόνυσου.

Έχει χωρητικότητα περίπου 2 χιλιάδων θέσεων και πήρε το όνομα του από την θεά Αφροδίτη που σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού.

7
“Λευκόθεο”

Το Λευκόθεο που βρίσκεται, όπως και το “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”, στο σύμπλεγμα του Μακάρειου Σταδίου εγκαινιάστηκε το 1980.

Είναι το πρώτο κλειστό γήπεδο που κατασκευάστηκε στη Κύπρο και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 3 χιλιάδες κόσμο.

Σήμερα χρησιμοποιείται σαν έδρα του ΑΠΟΕΛ στην καλαθόσφαιρα, την πετόσφαιρα και το φούτσαλ.

Ήξερες πως αυτά τα κλειστά ανήκουν στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending