fbpx

Αυτό το τέρμα του van Basten δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που είδαμε ποτέ στα γήπεδα. Τόσο άψογη τεχνική διέθετε που τον ονόμασαν “ο κύκνος της Ουτρέχτης”!

Άλλωστε ολόκληρη η καριέρα του Marco van Basten (που δυστυχώς σημαδεύτηκε από τραυματισμούς) ήταν γεμάτη με στιγμές ποδοσφαιρικής ομορφιάς.

Μια τέτοια ήταν και αυτή στον τελικό του Euro 1988. Ήταν ο πρώτος τελικός που συμμετείχε η Ολλανδία μετά τους 2 συνεχόμενους χαμένους τελικούς Μουντιάλ του 1974 και 1978 και ο πρώτος (και μοναδικός) μια χρυσής γενιάς του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Koeman, Gullit, Rijkaard και ο Marco van Basten ήταν μόνο μερικά από τα ταλέντα της σπουδαίας αυτής σχολής ποδοσφαίρου και είχε φτάσει η ώρα και για ένα τρόπαιο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου του τελικού απέναντι στη Σοβιετική Ένωση η Ολλανδία ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο 54′ όμως ήταν η στιγμή που έμεινε στην ιστορία.

Ο Muhren έκανε μια μάλλον κακή σέντρα προς τον van Basten που ήταν στο δεύτερο δοκάρι.

Ο 23χρονος τότε επιθετικός χωρίς να το σκεφτεί σούταρε με την μια την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Σοβιετικών, Dasaev. Ήταν το 2-0 και ένα από τα καλύτερα τέρματα όλων των εποχών μόλις είχε επιτευχθεί!

Εσύ είδες ποτέ το μαγικό τέρμα του van Basten;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending