fbpx

3+1 γεγονότα που σημάδεψαν ζωές ποδοσφαιριστών για πάντα!

Μια στιγμή, ένα γεγονός που μπορεί να μοιάζει ασήμαντο είναι ικανό να σημαδέψει τη ζωή κάποιου ανθρώπου και στην περίπτωση μας ενός ποδοσφαιριστή.

Έτσι κι αλλιώς η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από στιγμές, που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο επηρέασαν το άθλημα αλλά και τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Σε αυτό το πλαίσιο μαζέψαμε 3+1 σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν σε τέτοιο σημείο τις ζωές των παρακάτω ποδοσφαιριστών που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τους στοιχειώνουν.

Δες ποια είναι παρακάτω:

1
Το γλίστρημα του Steven Gerard!

Ήταν η σεζόν 2013-14 και με ένα εξαιρετικό Β’ γύρο η Liverpool όχι μόνο διεκδικούσε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 αλλά έφτασε και μια ανάσα από αυτό.

5 αγωνιστικές πριν το τέλος επικράτησε της Manchester City (3-2) με τον αρχηγό των reds, Steven Gerard, να μαζεύει τους συμπαίκτες του και να τους λέει ανάμεσα σε άλλα “Δεν θα μας γλιστρήσει τώρα!“.

Μετά από 2 βδομάδες όμως η ομάδα του Merseyside υποδεχόταν την Chelsea και με νίκη έφτανε πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο αρχηγός της Liverpool γλίστρησε δίνοντας την ευκαιρία στον Ba να ανοίξει το σκορ με τους reds να χάνουν τελικά το παιχνίδι και τον τίτλο.

Σε δηλώσεις που έκανε πρόσφατα, στο μεταξύ, ο Steven Gerard δήλωσε πως ακόμα και σήμερα όταν σκέφτεται τη συγκεκριμένη φάση κλαίει!

2
Το χαμένο πέναλτι του Roberto Baggio!

Έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για αυτό τον ποδοσφαιριστή και το συγκεκριμένο πέναλτι!

Είμαστε στο Μουντιάλ του 1994 όπου ο Roberto Baggio, σχεδόν μόνος του, οδήγησε στον τελικό την Ιταλία. Εκεί με αντίπαλο την πιο αμυντικογενή Βραζιλία που παρατάχθηκε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο το παιχνίδι οδηγείται στα πέναλτι.

Το κρίσιμο τελευταίο πέναλτι των Ιταλών ανέλαβε να το εκτελέσει ο “Μικρός Βούδας”. Αν αστοχούσε η σκουάντρα ατζούρα έχανε και το τρόπαιο.

Πνιγμένος στο άγχος της στιγμής ο Baggio στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Taffarel και το τρόπαιο πάει στη σελεσάο.

Από εκείνη τη μέρα τίποτα δεν είναι το ίδιο για τον μεγάλο Ιταλό άσο. Μάλιστα, σε κάθε συνέντευξη που έδωσε από τότε όποτε ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο πέναλτι αναφέρει πως ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, νιώθει άσχημα!

3
Η κόκκινη κάρτα του David Beckham με την Αργεντινή!

Το Μουντιάλ του 1998 ήταν το πρώτο του 23χρονου τότε David Beckham με την Αγγλία να έχει μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της και τον Becks να είναι το πιο πολυσυζητημένο όνομα στο νησί.

Στο παιχνίδι με την Αργεντινή για τη φάση των 16 ο Beckham δέχτηκε κόκκινη κάρτα σε μια κοκορομαχία του με τον Diego Simeone. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου τα “λιοντάρια” έχασαν.

Πολλοί οπαδοί αλλά και δημοσιογράφοι έριξαν το φταίξιμο του αποκλεισμό στον τότε άσο της Manchester United.

Έξω από μια μπυραρία του Λονδίνου κρέμασαν ένα ομοίωμα του ενώ η εφημερίδα Daily Mirror δημιούργησε ένα dartboard με τον Beckham στο κέντρο του στόχου.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Beckham δεχόταν και απειλές για τη ζωή του ενώ όπως έγινε γνωστό ήταν σχεδιασμένη προσπάθεια απαγωγής της γυναίκας του, Victoria, που τελικά απέτυχε.

4
Η καταγωγή του Neil Lennon!

Ο Βορειοιρλανδός και καθολικός Neil Lennon έγινε το επίκεντρο του ενδιάφεροντος στη Σκωτία όταν το 2000 πήρε μεταγραφή στη Celtic.

Η καταγωγή του σε συνδυασμό με την θρησκεία του τον έκαναν μισητό στους οπαδούς των Rangers που σε κάθε παιχνίδι τον έβριζαν χυδαία.

Για τον Lennon όμως οι βρισιές ήταν ίσως το μικρότερο του πρόβλημα. Το 2008 δέχτηκε επίθεση από άγνωστους στη Γλασκώβη ενώ σε 3 περιπτώσεις μέσα στο 2011 και ενώ πλέον ήταν προπονητής της Celtic το ταχυδρομείο της Σκωτίας ανακάλυψε βόμβες και σφαίρες σε πακέτα που είχαν ως παραλήπτη το Βορειοιρλανδό προπονητή!

Όλα αυτά οδήγησαν τον Lennon στην κατάθλιψη από την οποία δήλωσε ανοιχτά πως υποφέρει.

Θυμάσαι αυτά τα περιστατικά που σημάδεψαν τις ζωές των πιο πάνω ποδοσφαιριστών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending