fbpx

5 φορές που ποδοσφαιριστές μάλωσαν με οπαδούς!

Αίσθηση προκάλεσε η εικόνα του Patrice Evra να κλωτσά ένα οπαδό της Marseille πριν το παιχνίδι των γαλάζιων απέναντι στη Guimaraaes για τους ομίλους του Europa League.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής μονομάχησε με οπαδό ή και το αντίθετο. Θέλεις λίγο η ένταση του αγώνα, θέλεις ο οξύθυμος χαρακτήρας ποδοσφαιριστών και οπαδών ή απλά η ανάγκη εκτόνωσης οδηγεί πολλές φορές σε σκηνές που κάθε άλλο παρά τιμούν το άθλημα.

Για να μη μακρηγορούμε όμως, με αφορμή το επεισόδιο του Evra, που οδήγησε και στην αποβολή του Γάλλου, μαζέψαμε άλλες 5 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ποδοσφαιριστής μάλωσε με οπαδό.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

 

1
Eric Cantona

Είναι το πιο διάσημο περιστατικό στο θέμα που αναλύουμε. Ήταν Γεννάρης του 1995 όταν η Manchester United αντιμετώπιζε την Crystal Palace εκτός έδρας με τον Eric Cantona να δέχεται κόκκινη κάρτα.

Στο δρόμο του Γάλλου σούπερσταρ για τα αποδυτήρια ο οπαδός των γηπεδούχων, Matthew Simmons, φώναξε στο Γάλλο “Γύρνα στη γαμημένη Γαλλία!“. Τότε ο, έτσι κι αλλιώς, οξύθυμος Cantona κλώτσησε τον οπαδό πριν ακολουθήσει και καυγάς.

O Γάλλος δέχτηκε βαριά τιμωρία αφού αποκλείστηκε από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι το τέλος της περιόδου ενώ του αφαιρέθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας.

2
George Galamaz

Ο γνωστός μας από το σύντομο πέρασμα του από την Ανόρθωση, George Galamaz ήταν πρωταγωνιστής σε ένα από τους πιο σοκαριστικούς καυγάδες ποδοσφαιριστή με οπαδό.

Το 2011 η τότε ομάδα του Steaua αγωνιζόταν με την Petrolul κερδίζοντας πέναλτι. Τότε ένας οπαδός της Petrolul όρμηξε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε γροθιά στον Ρουμάνο αμυντικό σπάζοντας του το σαγόνι και προκαλώντας του προβλήματα στην ακοή.

Ο καυγάς δεν έμεινε όμως εκεί αφού ο οπαδός έτρεξε και προς τους υπόλοιπους παίχτες της Steaua. Ο Novak Martinovic πάλεψε μαζί του, τον έριξε στο έδαφος και τον κλώτσησε με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

3
Esteban Alvarado

Το 2011 συνέβηκε και άλλο περιστατικό που συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό του ντέρμπι Ajax – Alkmaar για το κύπελλο Ολλανδίας ένας οπαδός του “Αίαντα” πλησίασε τον τερματοφύλακα της Alkmaar, Alvarado με τους 2 να ρίχνουν κλωτσιές στον αέρα.

Ο οπαδός έπεσε στο έδαφος με τον 22χρονο τότε τερματοφύλακα να τον κλωτσά και να αποβάλλεται από τον διαιτητή.

Τότε, ο προπονητής της Alkmaar, Gertjan Verbeek, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάζεψε τους παίχτες του στα αποδυτήρια και το παιχνίδι να διακόπτεται!

4
Eran Zahavi

Ο Eran Zahavi ήταν το πιο πολυσυζητημένο όνομα στο Ισραήλ το 2013 όταν αποφάσισε να παίξει στη Maccabi Tel Aviv και ενώ λίγα χρόνια πριν αγωνιζόταν στον αιώνιο αντίπαλο της Maccabi, Hapoel.

Το 2014 σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στους 2 ο Zahavi σκόραρε ισοφαρίζοντας για τη Maccabi με αποτέλεσμα ένας οπαδός της Hapoel να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να τον κλωτσήσει.

Ο Ισραηλινός πάντως κλώτσησε και αυτός τον οπαδό με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το διαιτητή.

Ακολούθησε αναταραχή αφού έπρεπε να περάσουν 10 λεπτά για να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο ο Zahavi με το παιχνίδι τελικά να διακόπτεται αφού ξεκίνησαν και καυγάδες ανάμεσα στους οπαδούς!

5
Anthony Lopes

https://www.youtube.com/watch?v=XRB6VCrubLg

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα καυγά ανάμεσα σε οπαδούς και ποδοσφαιριστές έγινε στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και στο παιχνίδι Everton – Lyon.

Σε διεκδίκηση ανάμεσα στον τερματοφύλακα των Lyonnais, Anthony Lopes και τον αμυντικό των “ζαχαρωτών”, Ashley Williams, ο τελευταίος έσπρωξε τον τερματοφύλακα των Γάλλων.

Ακολούθησε καυγάς ανάμεσα στους παίχτες ενώ μπλέχτηκαν και οπαδοί των Άγγλων! Χαρακτηριστικά, ένας πατέρας κρατούσε στο ένα χέρι το παιδί του και λογομαχούσε με τον Lopes.

Εσύ ποια άλλα τέτοια παραδείγματα ξέρεις όπου μονομάχησαν οπαδοί και παίχτες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending