fbpx

Διάκριση της Κύπρου σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό CYBERSECURITY!

Την θέση κατέκτησε η κυπριακή ομάδα νέων που συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με θέμα την Ασφάλεια της Πληροφορίας European Cyber Security Challenge
(ECSC)*.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) ανέλαβε να διοργανώσει για πρώτη φορά την αποστολή εθνικής ομάδας στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας, από 30 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2017.

Η κυπριακή ομάδα αποτελείτο από 9 νεαρούς διαγωνιζόμενους (ηλικίας 14-25 χρονών) και 3 συνοδούς, οι οποίοι επιλέγηκαν από την ομάδα των μεντόρων που ανέλαβαν τη διαδικασία επιλογής, εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψηφίων.

Το CCS ανέλαβε τη διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), τη στήριξη του Ψηφιακού Πρωταθλητή και τη χορηγία των ακόλουθων οργανισμών: Χρυσός Χορηγός: Odyssey Consultants, Αργυρός Χορηγός: KPMG, Χάλκινος Χορηγός: Deloitte.

Για τη δημιουργία της  ομάδας συστάθηκε Συμβουλευτική Επιτροπή από ειδικούς του τομέα cybersecurity από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, με στόχο την επίβλεψη των διαδικασιών υλοποίησης του εθνικού διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στους νεαρούς συμμετέχοντες που επιστρέφουν με μια ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία από το τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τους οργανισμούς και τα άτομα που έμπρακτα στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα καλούμε τις εταιρείες πληροφορικής και ακαδημαϊκά ιδρύματα που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια να συνεισφέρουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αξιοποίηση των νεαρών ταλέντων και ετοιμασία του επόμενου εθνικού διαγωνισμού 2018.

*Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια
Δικτύων και Πληροφοριών – European Union Agency for Network and Information Security
(ENISA). Έχει στόχο την ενδυνάμωση των ταλέντων του cyber security στην Ευρώπη και τη
σύνδεση τους με τους ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα https://ccs.org.cy/page/european-cyber-security-challenge

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending