fbpx

5 αποτελεσματικά tips για να κάνεις πιο παραγωγική την καθημερινότητα σου!

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί κάθε μέρα. Είτε αφορά στην απλή καθημερινότητα, είτε στην πανεπιστημιακή, το να έχεις όρεξη είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος στη ζωή σου, καθώς έτσι έχεις και διάθεση για βελτίωση.

Δεν είναι θέμα διάθεσης η παραγωγικότητα. Όπως θα διαβάσεις και στο άρθρο, υπάρχουν τρόποι που μπορείς να τη δημιουργήσεις και να την καλλιεργείς, ούτως ώστε να πετυχαίνεις πάντα το καλύτερο που μπορείς.

Ακολουθούν πιο κάτω 5 πολύ απλές συμβουλές για να έχεις μια πιο παραγωγική καθημερινότητα:

1
Πίνε κρύο νερό το πρωί

Ένα κρύο ποτήρι νερό τα πρωινά, είναι πιο αποτελεσματικό να σε ξυπνήσει παρά ένα φλιτζάνι καφέ.

Επίσης, ξέρεις πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση νερού, άρα αρχίζεις από το πρωί ενυδατωμένος και με ενέργεια.

Tip: Στύψε και λίγες σταγόνες από λεμόνι. Βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού και τον καθαρίζουν από διάφορες τοξίνες.

2
Η μουσική βοηθά στην παραγωγικότητα

Με το να ακούς μουσική σαν κάνεις καθημερινές εργασίες, μπορείς να δεις καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και να έχεις περισσότερη όρεξη να τα τελειώσεις.

Προτίμησε μουσική χωρίς στίχους για να μην αποσυντονίζεσαι. Στο YouTube υπάρχουν πολλά κομμάτια με θέματα συγκέντρωσης, παραγωγικότητας κλπ που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Extra Tip: Αν έχεις εμπειρία gamer, προτίμησε μουσική από βιντεοπαιχνίδια. Είναι γραμμένη με τρόπο που δεν σε εμποδίζει να είσαι συγκεντρωμένος, καθώς κάνεις μια εργασία!

3
Το μυαλό ελέγχει το σώμα

Μια θετική σκέψη το πρωί έχει τη δύναμη να καθορίσει πώς θα κυλήσει όλη η μέρα σου. Μια θετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει τη δύναμη να καθορίσει τις βδομάδες, τους μήνες και γενικά την καθημερινότητά σου. Κράτα θετική στάση πάντα!

Tip: Ακόμη και να… ξύπνησες ανάποδα, σκέψου κάτι θετικό ή προσποιήσου ένα χαμόγελο στον καθρέφτη. Ξεγελούν τον εγκέφαλο και δίνουν θετικά σήματα, συνειδητά και ασυνείδητα. Προσπάθησε να κρατάς ένα χαμόγελο για περίπου ένα λεπτό.

4
Άσε τα «βαριά» για τις Δευτέρες

Ίσως να έχεις να κάνεις πολλά πράγματα τη Δευτέρα, γι’ αυτό να μην τη συμπαθείς ως μέρα.

Όμως, αν επικεντρωθείς στο να κάνεις τις βαριές ή χρονοβόρες εργασίες, παρά όλες τις εργασίες εκείνη την ημέρα, τότε θα νιώθεις λιγότερο αγχωμένος την υπόλοιπη βδομάδα. Συν το ότι θα νιώθεις και πιο παραγωγικός, καθώς θα ελευθερώνεις χρόνο.

5
Δημιούργησε ρουτίνες με απλά καθημερινά βήματα

Θες να ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί για να έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου; Να διαβάζεις περισσότερα βιβλία; Μήπως να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Με τη δύναμη της συνήθειας μπορείς να τα καταφέρεις πολύ πιο εύκολα από όσο πιστεύεις. Απλά ξεκίνα από τα βασικά.

Παράδειγμα: Αν θες να διαβάσεις περισσότερα βιβλία, αφιέρωσε κάποια λεπτά στην ημέρα για να διαβάσεις ένα κεφάλαιο ή 2-3 σελίδες. Επανέλαβε τη διαδικασία καθημερινά, την ίδια ώρα και για τον ίδιο χρόνο. Θα δεις πως χωρίς να το καταλάβεις, θα δημιουργήσεις μια συνήθεια και θα σου βγαίνει αυθόρμητα κάθε μέρα.

Το ίδιο και με το πρωινό ξύπνημα. Μην βάλεις ως στόχο να ξυπνάς μια ώρα νωρίτερα από όσο κοιμάσαι τώρα. Ξεκίνα από τα 5 ή 10 λεπτά και σταδιακά μεγάλωνε το χρόνο αυτό.

Θα δυσκολευτείς στην αρχή, αλλά αν το έχεις ως στόχο, θα δεις πως θα το συνηθίσεις χωρίς να σου βαρυφανεί ιδιαίτερα.

Τι από τα πιο πάνω πιστεύεις πως θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα; Δοκίμασέ τα και πες μας αν σε βοήθησαν!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending