fbpx

5 μεγάλοι Κύπριοι μπασκετμπολίστες των τελευταίων χρόνων!

Μπορεί το μπάσκετ να είναι στη σκιά του ποδοσφαίρου στην Κύπρο αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμιά περίπτωση πως δεν έχει τους ήρωες του.

Πάρα πολλά παιδιά καθημερινά είναι με την πορτοκαλί θεά στο χέρι ξοδεύοντας τις ώρες του σε γηπεδάκια ή παρκέ έχοντας τα δικά τους πρότυπα.

Και μιας και ο λόγος για πρότυπα μαζέψαμε 5 Κύπριους καλαθοσφαιριστές που έπαιξαν μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν παράδειγμα για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Παναγιώτης Τρισόκκας

Αρχηγός της Εθνικής Κύπρου για πολλά χρόνια ο Παραλιμνίτης power forward πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Κεραυνό Στροβόλου.

Πέρα από τους Στροβολιώτες όμως αγωνίστηκε επίσης στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, τον Αχιλλέα Καϊμακλίου ενώ από το 2015 φοράει τα κιτρινοπράσινα της ΑΕΚ Λάρνακας.

Από τις πιο σημαντικές μπασκετόφατσες του τόπου μας ο ψηλός παρά τα 37 του χρόνια έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

2
Γιώργος Παλάλας

Για πολλά χρόνια στην ΑΕΛ, από όπου και ξεκίνησε, μια σεζόν στον Απόλλωνα και από το 2013 στην ΑΕΚ ο Παλάλας ζει και αναπνέει για το μπάσκετ.

Παίζοντας σαν point guard είναι από τους πιο έξυπνους μπασκετικά παίχτες στην Κύπρο. Παίχτης που θα ήθελε κάθε ομάδα ο 36χρονος πλέον διεθνής playmaker κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά στο παρκέ παίρνοντας και τον ρόλο του ηγέτη όποτε χρειαστεί!

3
Μιχάλης Κουνούνης

Γέννημα – θρέμμα της ΑΕΛ είναι ο 36χρονος guard που μπορεί να τερμάτισε την καριέρα του το 2012, πρόλαβε όμως να αφήσει τη δική του σφραγίδα στο κυπριακό μπάσκετ.

Με εξαίρεση 2 σεζόν σε Σπόρτιγκ και Κολοσσό Ρόδου ο πρώην διεθνής άσος πέρασε την καριέρα του στους γαλαζοκίτρινους ζώντας όλη τη σύγχρονη μπασκετική ιστορία της ΑΕΛ.

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την κατάκτηση του FIBA Regional Challenge South του 2003!

4
Χρίστος Στυλιανίδης

Από το 1982 μέχρι το 2004 στα παρκέ ο πρώην διεθνής point guard πέρασε την καριέρα του ανάμεσα στην ΕΝΑΔ (14 χρόνια), τον Κεραυνό (5 χρόνια) και τον ΑΠΟΕΛ (3 χρόνια).

Και με τις 3 ομάδες κατέκτησε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και την ασπίδα επίδοση που θεωρείται μοναδική ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Κύπρου για 18 ολόκληρα χρόνια (1985-2003).

Στο σήμερα παραμένει κοντά στο άθλημα ως προπονητής.

5
Γιώργος Αναστασιάδης

Ένα από τα κοσμήματα του κυπριακού μπάσκετ, όπως και όλα τα παιδιά αυτής της λίστας, είναι και ο Γιώργος Αναστασιάδης.

Ο small forward που αποφάσισε μόλις πέρσι, στα 39 του, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από μια μακρά καριέρα που ξεκίνησε από την ΕΝΑΔ.

Ακολούθως έπαιξε για 7 χρόνια στον Κεραυνό πριν μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ για 2 σεζόν και από εκεί στην ΕΘΑ Έγκωμης πριν επιστρέψει στον Άγιο Δομέτιο και την ΕΝΑΔ όπου έκλεισε την καριέρα του.

Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξε και μέλος της Εθνικής με την οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2009.

Ποιος είναι για ‘σένα ο κορυφαίος Κύπριος καλαθοσφαιριστής;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending